Är det inte det ena så är det andra

Ända sedan i vintras har vi haft stora problem med avloppet i stallet. Det har inte bara blivit stopp hela tiden, det har dessutom "backat" upp vatten. Om man t. ex har tömt ur golvbrunnen på kvällen så kan det ha stått vatten långt ut på golvet när man kommit på morgonen.

Nu när det blev vår så har vi haft hit en liten grävare som grävt upp avloppen utanför stallet + att spolbilen spolat upp det hela ordentligt. Så nu äntligen är det fixat ordentligt så att man kan duscha hästar inne! :)

Glad i hågen gick jag ut till stallet idag och tänkte köra en tvättmaskin med schabrak eftersom det inte heller gått att tvätta medan avloppet strulat. Satte igång maskinen och gick in och fortsatte att städa. Allt var frid och fröjd. Ända tills jag kom ut och skulle hänga upp tvätten. Då säger Chrille att det luktat bränt om tvättmaskinen när han kom! Och mycket riktigt; det STANK bränd el inne där tvättmaskinen står!

Schabraken var tvättade men centrifugeringen hade inte funkat, så nu får jag centrifugera dom håriga schabraken i maskinen inne. Suck!

Nåja, det är ju en världslig sak som Karlsson på Taket skulle ha sagt. Jag har i alla fall varit och inspekterat det blivande ponnybetet idag. Tara, Avve och deras "kusin" Sorino kommer att få det supermysigt i sommar! :)

P & K/ Ponnymorsan


Lästips

Jag har faktiskt andra intressen än hästar. Jo, det är sant! Man kanske inte kan tro det av mina inlägg hittills men så är det. Till exempel så älskar jag att läsa. Jag läste obesvärat när jag var 6 år gammal och sedan dess har jag läst och läst och läst.

Om det inte finns en bok på gång på mitt nattygsbord så får jag abstinens och lite lätta panikkänslor! ;) Det är en ganska blandad samling som står i min bokhylla. Mest deckare men även romantik, historiska skildringar, biografier m. m.

Tänkte därför att jag kanske skulle dela med mig av mina lästips ibland. För ett tag sedan fick jag en ny favorit i bokvärlden. Hon heter Marianne Jidhoff. Marianne är en mycket förmögen änka som arbetar som åklagarsekreterare i Stockholm. Hon tillhör en speciell enhet som utreder svåra våldsbrott.

Det som är så underbart med Marianne Jidhoff är att hon skiljer sig ganska markant från andra hjältinnor i deckare. Hon har det mycket gott ställt ekonomiskt, men är ingen "perfekt" människa. Hon dras med lite övervikt, lyckas dåligt med att sluta röka, blir irriterad på sina vuxna barn o. s. v.

Böckerna som handlar om Marianne är skrivna av Denise Rudberg och hittills har det kommit ut två stycken; "Ett litet snedsprång" och "Två gånger är en vana".

Kan verkligen rekommendera båda böckerna. Det är spännande kriminalhistorier med humor och en huvudperson som är väldigt smart men också väldigt mänsklig! :)

Trevlig läsning! /Ponnymorsan


 


Om rikedom

Sitter inne och tittar ut på grönskan. Det ser riktigt fint ut, men i själva verket är det isande vindar som blåser! Vi som hade så soligt och varmt i helgen! Nåja, det kommer väl mer sommar får vi hoppas.

Kollar lite på Facebook och konstaterar att många av mina vänner måste ha betydligt bättre ekonomi än jag. Det shoppas, frissas och fixas naglar. Men det är väl bara att inse; som ponnymorsa blir man inte rik! Att ha häst är ju i sig ganska kostsamt, och ska man dessutom använda hästen till att tävla så blir kostnaderna i det närmaste astronomiska. Under ponnyåren kan man då inte heller hoppas på några egentliga prispengar.

Sen har vi ju inte bara ett barn, och för att det ska bli någon slags rättvisa så måste ju även den yngre modellen få grejor som han "behöver"! Borde man inte få ett extra barnbidrag om det visar sig att ens barn råkar få dyra intressen? Tänk vad jag skulle kunna shoppa om barnen i stället börjat med jojo eller pingis! :)

Men i slutändan är det ju ändå så, att jag skulle aldrig i livet vilja ändra på något (jo möjligvis min inkomst). Jag har två friska glada aktiva barn som jag under några intensiva år har förmånen att stötta i deras aktiviteter. Och DET gott folk är en stor rikedom! :)

P & K/ Ponnymorsan

Scoopet!

För ett tag sedan flaggade jag ju på bloggen för att det skulle komma ett litet avslöjande. Nu verkar allt vara klart så här kommer det:

Linnéa har fixat drömjobbet i sommar! Hon kommer att åka ner till Sörmland och jobba som hästskötare hos en av Sveriges bästa dressyrryttare, Nina Hoffman! Nina har sin verksamhet på en fantastisk gård utanför Gnesta och där kommer Linnéa att bo och jobba i två veckor. Vi har funderat lite hit och dit om hon skulle stanna i tre veckor, men två veckor blir nog ganska lämpligt då det är första gången hon ska klara sig på egen hand. Dessutom ska ju Avve hållas igång och tränas och vi har tyvärr inte möjlighet att skicka ner honom. Men jag tror ändå att hon kommer att trivas jättebra (trots att det är ett dressyrstall) och hon kommer att lära sig MASSOR!!

Den stora frågan är bara: Hur ska mamman klara det?? Jag tyckte ju att det var nog jobbigt när hon var i Göteborg i fyra dagar. Tur att lillebror är hemma så att jag har någon att överösa med mina moderliga omsorger! ;)

P & K/ Ponnymorsan


 Nina Hoffman och Leo af Magnushöj


Morsdag :)

Vi hade ju som sagt ingenting inplanerat i helgen, men det betyder inte att jag legat på latsidan! :) Igår fick jag ett infall och grävde upp några blommor i mina rabatter. Dom har totalt tagit över rabatterna och jag har stört mig på dom ända sedan förra sommaren. Så nu kände jag helt enkelt att det får vara nog! På med trädgårdshandskarna och fram med stor-spaden! Dom gav sig inte utan kamp, men som jag alltid brukar säga; Bara man blir arg så går allt! ;)

Jag hann även shoppa examenskläder till sonen och räfsa lite. På kvällen cyklade hela familjen in till stan och åt middag på O´Learys. Mumsigt värre! Resten av kvällen ägnades i soffan där vi hejade fram Loreen till seger i Eurovision Song Contest! HEJA SVERIGE!! :D

Idag blev det efter morsdags-frukost ett besök på lokala hopptävlingarna på KDRF. Det kändes fantastiskt skönt att bara sitta i solen på läktaren och känna lugnet och njuta av att se på alla duktiga ponnyekipage! Fast jag kunde ju inte låta bli att vara lite nervös ändå. Man vill ju att det ska gå bra för alla SRK:are. ;)

Efter det blev det lite stalltjänst, morsdagsfika hos min mamma, morsdagsmiddag hos svärmor och sedan mera stalltjänst. Jag red Avve också. Det gick inte så bra. Jag var proppmätt och Avve var jättepigg, vilket innebar att när han blev lite skumpig så höll jag typ på att spy! :)

Men men, nu ska jag i alla fall försöka varva ner lite så att jag kan somna i vettig tid. Hoppas att alla ni andra ponnymammor och vanliga mammor också haft en bra morsdag!

P & K/ Ponnymorsan


 Tara har fått en ny grimma av sin gulliga fodervärd Lovisa! Fin eller hur?!


Lugn helg

Vad konstigt det känns! Nu är det helg och jag är ledig och vi har ingenting speciellt inplanerat! Det händer inte ofta i vår familj kan jag säga. Eftersom jag jobbar varannan lördag så är oftast de lediga helgerna fullspäckade. Det enda som är spikat är ett restaurang-besök imorgon. Vi tänkte då gå och äta på O´Learys hela familjen och fira att vi hade bröllopsdag för ett tag sedan + att det är morsdag på söndag. :)

Eventuellt blir det att agera supporter till våra ponnyekipage på de lokala hopptävlingarna i Ersmark på söndag. Linnéa ska inte tävla eftersom hon var borta hela förra helgen och så ska hon ju tävla i Umeå nästa helg. Så vi bestämde oss för att skippa den här tävlingen.

Tror kanske att jag till och med ska fara en sväng på stan imorgon. Det är mycket ovanligt att jag går på stan en lördag. Eftersom jag jobbar i stan så försöker jag undvika det på helgerna. Men nu är det en del saker jag skulle behöva ordna så jag tror ändå att jag ska göra ett undantag! ;)

Nu ska jag i alla fall gå ut och pussa lite på ponnyerna och kvällsutfodra. Tycker att det är speciellt mysigt såna här soliga kvällar när man går ut till hästarna. Fåglarna kvittrar, solen värmer och hästarna njuter i hagarna! Och snart får dom gå ut på sommarbete! Underbart! :)

P & K/ Ponnymorsan


Hittade denna mysiga bild från förra sommaren när Sorino och Baronessa gick på bete här.

Ändrade planer

När jag suttit och sett Linnéas hoppträning (Avve var galen!) så gick jag och kollade vilken lektionshäst jag skulle rida idag. Insåg då att det var uteridning. Jag kände att jag inte blev så taggad faktiskt. Rida ut i skogen kan jag ju göra när jag vill här hemma. Det är ju lektionsridningen jag saknar. Att få trimma dressyr och få lite feed-back eller att få vara lite nervös och hoppa! Så jag struntade i ridningen. Kanske lika bra det med tanke på pollennivåerna just nu! Jösses vad det kliar i ögon och rinner ur näsa! ;)

I stället åkte vi hem och jag började mocka hagen lite. Sedan skyndade jag mig in och bytte om till myskläder, fixade en kopp te och slängde mig i soffan för att kolla in semifinalen i Eurovision Song Contest! :) Heja Loreen säger jag bara! Herregud så bra hon är! Tack och lov verkar det vara fler som tycker det för hon gick till final! Det kommer att bli superspännande på lördag!

Förresten, en liten teaser; jag har något spännande att berätta! Kanske avslöjar jag det i helgen. Måste bara kolla lite detaljer först! Håll ögonen öppna! :)

P & K/ Ponnymorsan




Atjooo vad det är härligt med vår! :)


TT

Åh vad jag längtar! Ikväll blir det ett inhopp med Torsdagstanterna igen! Det ska bli riktigt roligt! Jag vet inte om det är dressyr eller hoppning idag  men det spelar inte så stor roll. Det är alltid roligt att rida lektion för fantastiska "fröken" Lena Lundmark och att träffa alla tanterna! ;)

Det passar också bra att göra något riktigt roligt ikväll. Har varit upprörd sedan igår kväll när jag såg Uppdrag Granskning. Det handlade om den systematiska mobbningen och kränkningarna på den fantastiskt "fina" internatskolan Lundsberg. Var det någon mer som såg?

Jag blir så fruktansvärt arg på sånt där! När barn och ungdomar far illa och dom som kan göra något åt det väljer att blunda och bry sig mer om skolans rykte! Speciellt när dom på Lundsberg hela tiden hävdar att man är en elitskola som är bättre än andra skolor! Grrrr! :(

Nu blir det i alla fall först och främst jobb hela dagen. Och jag tror faktiskt att det går att ha lite somriga kläder idag! B-)

P & K/ Ponnymorsan

                   


 Snart är det dags igen. Om en o en halv vecka åker vi till SURF!


Sol!

Vilken härlig dag vi haft här i norr idag! Äntligen börjar man känna att det faktiskt är vår. (Och då är snart sommaren här!) Dagen började för min del tyvärr med dåligt humör, så för att råda bot på det satte jag igång att putsa fönster. Inte för att jag tycker att det är speciellt roligt, men det är ett ganska bra sätt att göra sig av med aggressioner. ;)

Sedan blev det en liten stadstur tillsammans med Linnéa. Vi måste verkligen försöka hitta examenskläder till henne. Det är inte helt enkelt eftersom hon ytterst sällan har tid att gå på stan. Då är det lättare med sonen som ju inte heller är riktigt lika petig. Jag passade även på att åka och hämta min nya klubbjacka. Den är supersnygg! :)

Jag hann i stort sett bara komma hem innan det var dags att åka iväg på informationsmöte på högstadieskolan där "lillen" ska börja till hösten. Känns jättekonstigt att han plötsligt är så stor!

Dagen höll med andra ord på att bli helt hästfri. Räddningen blev dock kvällsfodringen! Då fick jag även följa vår lilla fodervärd Ida ut på promenad med Tara. Det var väldigt mysigt i det vackra vädret! Ida hjälpte mig sedan att kvällsfodra så vi hann få oss en riktig pratstund. Hon är verkligen gullig och det är så roligt att Tara får lära upp ännu en liten ryttare!

P & K/ Ponnymorsan

Jackan!

Yes! Fick ett mail från klubben idag att min efterlängade klubbjacka kommit! :D Fick den ju i födelsedagspresent av min älskade familj och imorgon blir det nog att åka och hämta den! Hoppas att det inte är så varmt när vi ska på tävling i Södra Umeå RF så att jag kan stajla i den! ;)


Det är ju inte jag som är modell utan vår snygga instruktör Hanna! ;)



Simply The Best


Såg den här filmen på Facebook. Jag får rysningar över hela kroppen när jag ser den! Och då snackar vi bra rysningar! Vilken fantastisk häst Milton var! Fastän det börjar vara många år sedan nu, så vill jag påstå att det än idag inte funnits någon som han. Han var inte bara otroligt vacker, han hoppade som ingen annan häst! Jag hade den stora glädjen att få se honom live i Scandinavium en gång och det glömmer jag aldrig. Det var verkligen en upplevelse! Han galopperade och hoppade mjukt som en katt, man hörde knappt hans hovar i marken!

Se och njut!




Aj aj aj!

Idag blev det en oplanerad vilodag för Avve. Linnéa är ju fortfarande i Göteborg och jag hade egentligen tänkt rida dressyr idag. Men framåt förmiddan kom det smygande. Fick mer och mer ont i en muskel i ryggen. Har ingen aning om vad jag gjort eller hur man ens kan få ont i något man knappt har.

På eftermiddan åkte vi och hämtade hö, så efter att ha baxat in 20 balar i transporten så hade jag bestämt mig: ingen ridning för ponnymorsan idag! Det fick helt enkelt bli enbart stallpyssel idag. Efter mockning och matfixning så gick jag i alla fall en sväng med Avve så han fick äta lite gräs. Snacka om att ponnyn hetsåt! Jag tror aldrig jag sett en häst tugga så snabbt! :D

Nu ska jag ta en Ipren, slappa och längta tills imorgon när Linnéa kommer hem! Jag tycker verkligen inte om när barnen är borta. Det är så tomt!

P & K/ Ponnymorsan


Myckle Ryttarvänner

Jag fick en kommentar på mitt inlägg Dagens Outfit att jag såg ut som en medlem i Myckle Ryttarvänner anno 1985. Tänkte att det kanske kräver en liten förklaring för dom som inte var med i denna exklusiva förening.

Myckle Ryttarvänner bildades en gång för mycket länge sedan (typ tidigt 80-tal) av ett gäng hästtokiga människor som alla det gemensamt att man hade häst i Myckle. Själv var jag väldigt ung på tiden (jo faktiskt) så själva bildandet var jag väl inte så involverad i, men jag var aktiv medlem i föreningen.

På den här tiden var det helt oviktigt hur man såg ut när man höll på med sina hästar. Det fanns väl dom i föreningen som hade lite mer pengar att röra sig med än vad vi hade, men några märkesgrejer var det ingen som hade. Det var ingen som tyckte att det var konstigt om man red i plyschbyxor och gummistövlar. :)

Vi var ganska blandade åldrar och vi hade väldigt olika hästar, men vi hade väldigt kul tillsammans! :) Vi ordnade ridkurser, barnridning, tolktävlingar och jag tycks även minnas att vi vid något tillfälle satte ihop en liten luciashow i en hage i byn. Jag var i alla fall med och gjorde voltige på en liten shetlandsponny som hette Bibbi. :D

Det som jag upplevde som det största vi gjorde under de här åren var när vi alla åkte på studieresa till Skara. Vi gjorde bl. a studiebesök på hovslagarskolan och i ett westernstall.

Vi gjorde mycket roligt tillsammans och hade en fantastisk gemenskap. Vi yngre lärde oss också väldigt mycket av att vara med de äldre tjejerna. Jag undrar faktiskt om det finns några sådana klubbar idag?

P & K/ Ponnymorsan

     
                                  Som sagt, snygg var man inte men kul hade vi! :)


Tadaaaa!

Så här ser den ut, Avves nya skrytvägg! Han är väldigt nöjd över den! Speciellt med tanke på att ingen av travhästarna har några plaketter på boxen. ;) (Men han har ju  inte förstått att travhästarna springer in en massa pengar...)

     

Dagens outfit

Det blev en tur i skogen med Avve idag. ÄNTLIGEN kunde vi skutta runt min favoritslinga i skogen igen efter vintern. Senast jag red där var i höstas innan stigen snöade igen totalt. Det var så roligt! Tyvärr började det ösregna när vi var mitt i skogen. Men det gjorde inte så mycket för vi hade ganska trevligt ändå. :)

Eftersom det är så blött ute nu igen så blev det ingen mockning i hagen. Det får vänta tills det är torrt igen. Däremot fixade jag en annan grej inne i stallet. Det kanske kommer någon bild imorgon! ;)

Det här var i alla fall dagens outfit: Hjälm: Gammal ful. Linnéas avlagda. Jacka: enormt skitig knallgul av okänt märke. Endast fläckvis regntät.  Regnbyxor: svarta ej helt täta. (Därav genomblöta ridbyxor under). Handskar: blå/grå Tegera, genomblöta. Ridskor: Bruna Mountain Horse.

P & K/ Ponnymorsan

     


Ryttarvikarie

I afton åkte Linnéa iväg på klassresa till Göteborg så jag kommer att rida Avve lite mer än vanligt denna vecka. Idag trimmade vi lite dressyr. Han hade vilat i två dagar så jag var lite nervös att han skulle vara tokladdad. ;) Men han var faktiskt riktigt fin! Ibland i galoppen blev han lite stark och ville fläka ut sig men han kom ändå ganska snabbt tillbaka.

Imorgon blir det också ett pass, men jag har inte riktigt någon plan vad vi ska hitta på. Sedan blir det nog att börja mocka ur Taras hage så hon får rent och fräscht. :) Då blir Linnéa glad när hon kommer hem också!

P & K/ Ponnymorsan


Jättegammal bild på Linnéa och Tara. :)

Bildbomb

Nu ska jag göra som ungdomarna och göra en bildbomb med bilder från helgens tävlingar. ;) Fotograf är Tove Söderström!

      
                                             Man måste vara fin när man ska tävla! ;)

      

      
                                                                    Morgonpromenad

      
                                              Framhoppning med älven som bakgrund! :)

     

     

     
                                                     Bra med bomull i öronen på prisutdelning! ;)

     
                                                                      Tjohoooo! ÄREVARV!!

Recension Vännäs

Fick ett önskemål om att jag borde göra en recension eller betygsättning av de tävlingsplatser vi åker till. Eftersom jag har Vännäs utomhustävling i färskt minne så börjar jag väl där. Men kom ihåg att det är från en ponnymammas synvinkel! :)

Mottagande - Betyg: 2. Kommentar: Vi kom ju visserligen på fredag kväll, men spiltan var inte rengjord och desinficerad. Nu är inte jag speciellt rädd för "smygdoping" på ponnytävlingar, men det ska ändå vara fixat i god tid innan gästande hästar kommer.

Uppstallning - Betyg: 4. Kommentar: Vi hade uppstallning i ridskolans stall (spilta). Bra stall där man kan duscha hästarna samt att det är nära till bana och framridning. Lite små spiltor, men till ponnyer funkar det ju. ;)

Boende - Betyg: 3. Kommentar: Det är ganska mysigt i klubbstugan och man har tillgång till kök, toa och dusch. Det som drar ner betyget är de fruktansvärt obekväma sängarna! Gamla militärsängar som är jättemjuka och knarriga!

Cafeteria - Betyg: 3+. Kommentar: Bra priser. Mycket god wok till lunch som tillagades ute på en stor wok. Mums! Betyget hade blivit högre om det inte hade varit för det fattiga utbudet på fikabröd. Bara en kaksort redan på lördagen tyder på dålig planering.

Banor - Betyg: 4. Kommentar: Roliga och utslagsgivande banor. Kluriga vägar där det straffade sig att slarva! :) Nytt bra underlag och nya fina sponsorhinder.

Organisation - Betyg: 3. Kommentar: Ganska snabb ombyggnad av banorna. Tyvärr dock en hel del strul och väntan p. g. a till exempel att flaggare inte fanns på plats när klassen skulle börja eller att man inte visste vem som skulle vara prisutdelare. 

Allmän trivsel - Betyg: 4. Kommentar: Över lag glada och trevliga funktionärer. Grillkväll med musik var ordnad på lördagkväll. Trevlig anläggning med vacker utsikt!

Vännäs Ryttarförening hade fått ännu högre betyg om jag recenserat deras tävlingar i höstas. Då var allt tipp topp, men dom kanske har en tillfällig svacka i organisationen. Tycker dock alltid att det är trevligt att komma dit! :)

P & K/ Ponnymorsan






Hört på läktaren

Råkade höra följande samtal på läktaren under helgens tävlingar:

Ponnymamma: Borde inte ni gå och göra i ordning hästarna snart?

Dotter: Nä vi hinner se D-ponnyerna först. Det är lugnt...

Ponnymamma: Men ni ska ju hinna rida fram och gå banan också. Gå och gör i ordning hästarna nu!

Dotter: Men nej! Vi hinner!

Ponnymamma (något stressat): Men du vet hur långsamma ni är! Det kommer att bli som igår. Ni kommer inte att hinna rida fram ordentligt!

Dotter: Men sluta!

Ponnypappa (lugnt): Låt henne göra som hon vill så kanske hon lär sig nån gång!

Hahaha! Igenkänningsfaktor: MYCKET HÖG!!

Succé! :)

Vilken fantastisk helg vi har haft! Äntligen börjar Linnéa få skörda frukterna av allt hårt slit och all tid hon lägger ner på sina ponnyer och sin ridning! :) Tre placeringar av tre möjliga blev helgens facit.

Lördag började för vår del med en lätt C. Avve var supertaggad på framhoppningen och blev lite stark, men hoppade super inne på banan. Dom var felfria i både grundomgången och omhoppningen och gick upp i ledning. Det var dock ett ekipage som var lite snabbare så det blev till slut en andraplats, vilket var helt fantastiskt bra tycker jag! Linnéa var också jättenöjd.

Andra klassen var första kvalomgången i Mountain Horse Pony Cup. En lätt B med stilbedömning. Även i denna klass hoppade Avve jättebra. Tyvärr blev det en retfull rivning så ingen omhoppning i denna klass. Stilpoängen var dock så pass bra så det blev en tredjeplats och dagens andra ärevarv för en lycklig ponny! ;)

Söndag red Linnéa bara en klass. Vännäshoppet som var en lätt B+5 (alltså 105 cm) med höjning i omhoppningen. Avve var lite lugnare på framhoppningen men ändå glad och pigg och hoppade (som alltid) super. Inne på banan red Linnéa precis enligt planen och var första felfria ekipage! Nu var det omhoppning efter alla ridit grunden, så det blev en spännande väntan för att se om det skulle bli någon omhoppning. I slutändan var det bara Linnéa och en till som var felfria så omhoppningen stod mellan dessa två. Vi hade bestämt innan att Linnéa skulle rida lite på säkerhet och satsa på en felfri runda, men ändå i ett friskt tempo. Det var ju debut på denna höjd, och i omhoppningen låg ju hindren på 110. Det funkade. Ännu en felfri runda och hon blev bara slagen med 4 tiondelar!

Vi kan helt enkelt inte vara mer nöjda. Avve har skött sig super! Inte ett stopp på hela helgen. Han har ibland tittat lite på något hinder som sett lite läskigt ut (i hans värld!), men när Linnéa har smackat på så har han ändå hoppat!

Och tack vare bomull i öronen har han klarat prisutdelningar och ärevarv utan att skada några funktionärer! ;)

P & K/ Ponnymorsan

      
                       Dålig mobilbild från prisutdelningen i Vännäshoppet. Kommer bättre bilder senare!

      
               Lite stolt över min fantastiska känsla när jag backar in transporten på parkeringen! Eller var det kanske
               mest tur att det inte tog i den andra transporten?? ;)


Håll tummarna!

Nu börjar det kännas lite pirrigt! :-S Imorgon åker vi till Vännäs för utomhuspremiär! Första omgången i Mountain Horse Pony Cup kommer bl. a att avklaras. Det ska bli jätteroligt och det ser ut som om vädret kommer att vara skapligt.

Men innan dess är det mycket som ska hinnas med. Som tur är så har Linnéa gått med på att skippa träningen ikväll, vilket gör att jag fick lös några extra timmar. Måste förutom all packning försöka hinna med att snygga till lite här hemma. Min mamma ska nämligen bo hos oss i helgen och sköta hundarna och katterna eftersom killarna åker till Norge på sin årliga fiskeresa.

Jag förlorade ju en ledig dag också. Skulle egentligen vara ledig imorgon, men då ska vi vara med på Vårmässan så jag kommer att jobba där några timmar. Men det är ju bara kul. Om vi inte skulle åka till Vännäs hade jag gärna jobbat på mässan i helgen! :)

Räkna dock inte med någon uppdatering i helgen, men vi har med oss vår egen fotograf Tove Söderström så det vankas nog en del bilder efter tävlingarna! :)

P & K/ Ponnymorsan

        
                                                          Action i Vännäs på inomhustävlingen!


Fullblodsnerver

Ikväll åkte vi med Avve till ridhuset. Planen var att hoppa lite titt-hinder ute på hoppbanan. Dels behövde han få ett pass ute eftersom tävlingarna till helgen är utomhus, dels behöver han få hoppa "läskiga" hinder lite då och då eftersom han har lite problem med nerverna...

När vi kom red dock tävlingsgruppen lektion där. Men skam den som ger sig! Har man bestämt sig så har man, så vi väntade helt enkelt ut dom. Då fick ju dessutom se lite när fina Prillan hoppade. Prillan är en lektionshäst som ridklubben köpte från min systers ridskola. Hon är sportig, lagom stor och väldigt fin. Både jag och Linnéa är lite kära i henne. ;)

Vi byggde i alla fall fram en JÄTTEFARLIG mur med valv, en grind och två "tunnor" under ett hinder. Avve tycker att alla hinder som har något slags hål är fullkomligt livsfarliga! Man vet aldrig vad som gömmer sig i hålen. Det kan t. ex vara ett spöke, en krokodil eller något så läskigt som en zombie! Därför bör man aldrig ens gå i närheten av såna hinder!

Nu är det ju så välordnat att Avve har skaffat sig en matte som är tjurigare än han. Och dessutom ganska orädd. Så efter två väldigt bestämda stopp så hoppade han. Flera gånger till och med. Övriga hinder gick faktiskt ganska bra. Så när han hade hoppat hela banan riktigt bra ett par gånger gav vi oss. Han var i alla fall väldigt pigg och glad så det bådar ju gott för helgen! :)

Det är bara synd att han ska vara så tittig och tro att allt är så farligt. Men det blir bättre och bättre, och när han fått självförtroende som kommer han att hoppa ALLT! :)

P & K/ Ponnymorsan



Tara på tävling

06.15 Oj, matte kommer redan till stallet. Jippiiii tidig frukost idag!!

06.45 Jaha, det blev frukost inne idag. Just det! Jag blev ju knoppad igår kväll. Det är nog tävling på gång! Tjohooo vad kul!

08.30 Jaha, då var det dags att ställa sig i transporten. Tur att Avve redan står där inne. Det är mindre läskigt då. Fast han är ju lite jobbig förstås, ska hålla på och nafsa och ha sig! Undrar om han också ska tävla?

09.10 Yes! Jag fick gå ut ur transporten först! Vad mysigt, min Ida är också med! Men vad blött och geggigt det är här!!

09.30 Vad skönt. Jag får värma upp inne i ridhuset! Här inne var det torrt och bra! Känner mig lite stel, men det går väl snart över.

10.15 Jaha, nu ska jag ut till geggan igen! Usch jag blir ju blöt om hovarna! Jaja, det är lugnt. Jag får ju TÄVLA!!

10.25 Oj, det är vattenpölar på banan! Titta vad det blänker! Det kanske är nåt farligt! Åh titta, där står en bil med en person i som hälsar! Hej på dig! Ååh, publik! Dom tycker nog att jag är söt! Ska spetsa öronen och titta lite extra på dom så blir dom nog glada! Oj där blänkte det till igen, tur att jag hann veja undan!

10.35 Matte klappar mig, men hon verkar inte helt nöjd... Undrar varför?? Det var ju kul! Dessa människor, dom är så svåra att förstå sig på!

11.00 Tillbaka i transporten. Mmmm gott med hö. Men var är Avve? Bäst att jag ropar på honom! AVVEEEE!!

12.00 Nä nu börjar jag bli lite less. Avve har gått ut ur transporten och kommit tillbaka flera gånger men jag får bara stå här!! När är det prisutdelning egentligen? Jag vill vara med på ärevarvet! AVVEEEE!!

14.35 Äntligen får vi åka hem igen! Det blev visst inget ärevarv idag. Avve sluta nafsa på mig!! Det ska bli skönt att komma hem och gå ut i hagen!

//Tara

        
                                                             Titta matte! Publik!!

       
                                         Kanske bäst att man koncentrerar sig på matte en stund...


Kung Bore

Nu är det vinter igen. Det var då en ovanligt kort vår vi hade! Men nu är det som det är och vädret är ju en av få saker som vi inte kan påverka. Det är bara att gilla läget. Jag är i alla fall väldigt glad att vi inte har bytt däck och att hästarna har kvar broddarna. Hade tänkt ta bort broddarna i veckan men lät dom vara när jag såg att det var risk för snö.

Igår kväll skulle jag hämta Linnéa från SRK när hon jobbat på banan första tävlingsdagen. När jag kom höll banpersonalen på att bygga om banan inför nästa dag. Jag blev så imponerad! Snacka om att hästtjejer är gjorda av ett segt virke! Alla jobbade stenhårt och hjälptes åt. Det kånkades och bars, det krattades och tvättades bommar. Inga sura miner trots kylan och trots att de flesta stått och frusit på banan sedan 3-tiden!

Det är inte konstigt att tjejer som fostrats i stallmiljö ofta blir chefer och når ganska höga positioner i samhället. Dom har ju lärt sig tidigt att man inte kan ge upp så snart det är lite motigt och jobbigt. Är det 30 minus ute och storm så måste man ändå ta sig till stallet och ta hand om hästen. Och är det tungt att köra skitkärran i djupsnö eller att bära in 30 höbalar, ja då får man helt enkelt ta i lite mer. För jobbet måste göras!

Idag är det en ny tävlingsdag och både ryttare och funktionärer vaknar till en vit värld. Hoppas att dagen trots detta ska bli lyckad och att morgondagen bjuder på något bättre förutsättningar! :)

P & K/ Ponnymorsan


Mer tid tack!

Idag har det varit en intensiv dag. Ibland undrar jag faktiskt hur jag ska ha tid att jobba mer än halvtid! ;) Har varit ledig idag men ändå hann jag inte hälften av vad jag hade tänkt.

Dagen började med att jag fick göra en utryckning till stallet. Christian behövde lite hjälp att ta in några hästar som skulle iväg och tävla. Han hade nämligen blivit sparkad och hade ont i en arm och ett revben. Så jag tog in hästarna och sedan blev det lite provisorisk bandagering av kusken. Har inte hört hur det gick i loppen, men jag tror att han fick anlita nån annan att köra.

Efter frukost och diverse nödvändigt pyssel inne så gick jag och Avve en sväng till järnvägen för ytterligare en lektion i kursen "Tåg är inte farliga så länge du inte står mitt på rälsen!" Det gick jättebra även denna gång! Han är så modig! :)

Medan hästarna åt lunch passade jag på att göra detsamma. Sedan var det dags att ta sig an Taras man igen. Nu börjar den se riktigt fin ut. Hon ser nästan ut som en tävlingsponny igen! :) Jag fick också hjälp av maken att dela av Taras hage. Avves hage är nämligen fruktansvärt lerig och hemsk. Han vill knappt röra på sig och han kan inte lägga sig och rulla. Så nu kan båda ponnyerna gå i Taras hage utan att Avve kommer åt Taras ensilage som han får kolik av. Dom var helnöjda när dom fick stå tillsammans sen när Tara var klar! :)

Egentligen hade jag tänkt göra en ordentlig sanering av vårat hem idag. Risken för ett kraftigt astmaanfall har varit överhängande de senaste dagarna. ;) Men tiden räckte inte riktigt till så jag fick ta det värsta bara. Men det är lugnt, smutsen ligger nog kvar och väntar på mig!

Efter en snabb middag blev det sen avfärd till ridhuset. Vi byggde först fram banan inför tävlingarna som börjar imorgon. Sedan red Linnéa ett dressyrpass med Tara. Hon var superfin! Tara fick även duscha innan vi åkte hem. Sen var det bara utfodring, borstning av Avve, sopa stallet och mocka ur transporten innan man ÄNTLIGEN fick gå in och duscha.

Så nu sitter jag här och är HELT slut! Tvätten, disken och resten av städningen får väl vänta till nån annan dag!

Godnatt! /Ponnymorsan

      
                               


Total make-over

Måste ta det i etapper. Annars orkar varken jag eller Tara. Jag snackar om Taras make-over. Innan söndag ska hon förvandlas från lurvig och vildvuxen skogsponny till ädel och välputsad dressyrponny! :) Idag har jag påbörjat Projekt Tukta Manen. Man brukar få dela upp det på några dagar eftersom lill-ponnyn har en man som inte är av denna världen. Hur kan en och samma ponny ha så tjock man och samtidigt en pannlugg som är så tunn att flätan blir som en sytråd?? Jag förstår det inte.

Imorgon fortsätter i alla fall projektet och sedan ska vi passa på att duscha henne när vi tar med henne på ridhuset. Avloppet i vårt stall har nämligen (helt olägligt) helt gett upp. Det blir stopp hela tiden så nu får vi bara duscha hästar ute tills det är fixat. Och våran lilla prinsessa är ju lite frusen (man blir ju det med åren) så det blir inte tal om att duscha henne ute förrän det är typ 20 plus! ;)

Nu är det ju lite riskabelt att duscha en skimmel flera dagar före tävling. Men det är tyvärr enda chansen eftersom det är storhäst-tävling på SRK fredag-söndag. Det kommer att vara invasion av stora hopphästar så det är nog inte läge att ta dit henne då. Vi får väl svampa av eventuella fläckar på lördag kväll. Då blir det även knoppning av båda ponnyerna.

Ska faktiskt bli skönt med en dressyrtävling som omväxling även om båda ponnyerna ska starta. Det blir ju mindre nervöst för mig än hoppning då vad som helst kan hända! ;)

P & K/ Ponnymorsan


 Linnéa med båda ponnyerna på KDRF´s dressyrtävling i höstas


Skejtarn

Imorgon är det skoldags igen efter ännu ett litet lov. Tänk vad det är mycket ledigheter på vårterminen. Det känns  som om barnen knappt hinner komma igång mellan varven. Men det är ju välbehövligt för att dom ska orka hela året. Det är tufft att vara barn/ungdom idag. Tyckte nog att det var ganska tufft redan på min tid, men det är faktiskt ännu högre krav idag.

Sonen som är en riktig vintersportare har i alla fall hittat en rolig sysselsättning för våren och sommaren. Skateboarden har åkt fram och nu tränas det tricks så snart det finns en stund över. Vilket vi alla är glada över, för ett tag var det mest tjat om att det är så tråkigt när vintern är slut. Där är vi ju inte helt överens jag och min son. Som jag tidigare berättat så avskyr jag verkligen vintern.

Idag skjutsade jag honom och en kompis till skate-parken där dom var ett par timmar och tränade. Det verkar vara ett väldigt populärt ställe, för det kryllade av ungdomar. Tror att det kan vara lite risk för träningsvärk imorgon. Och kanske ett och annat blåmärke. ;)

P & K/ Skejtarmorsan

          
                                   Haha, på bilden ser det halvtomt ut, men det VAR faktiskt jättemånga där! :D


RSS 2.0