Det händer grejer...

Ibland tror man att man ska få en lite lugnare period i sitt liv. Men oftast uppstår det då något som gör att det inte blir fullt så lugnt. Nu hade jag nyss två lediga dagar då jag egentligen inte hade något speciellt inplanerat. Men hux flux var dagarna fulla av stallfix och hemmajobb. Igår afton var jag och Linnéa på ett möte som blev inplanerat med mycket kort varsel. Ett möte som dock var av en väldigt trevlig art! :)

Idag har jag jobbat hela dagen, sprungit på lunchen och gjort ärenden, hämtat sonen på Musikskolan, bakat långpannekaka till helgens hoppkurs, utfodrat hästarna. Imorgon blir det också jobb hela dagen och kvällen kommer att vara fullspäckad av stalljobb. Sedan blir då fredag och då är det bara att öka på ännu mer för då händer det grejer vill jag lova... ;)

Men kul är det och det blir nog inte lugnare nästa vecka för då har jag bland annat planerat in möte med ponnyryttarna och på söndag ska jag på mitt första styrelsemöte. Och jag är inte orolig. Dom lugna stunderna däremellan lär inte vara särskilt lugna heller! :)

P & K/ Ponnymorsan

              Plitade ihop denna lite snabbt också som ska användas till ett Special Occasion... Gissa vad?!



En bra dag

Ja egentligen var det ju alldeles för vackert väder idag för inomhusaktiviteter, men jag och Avve åkte ändå in till ridhuset för lite dressyrtrimning. Jag blev så dressyrsugen och just nu finns det ingenstans här hemma där man kan träna lite finlir.
 
Först fick jag lite onda aningar om att det kanske inte skulle gå så bra idag. När jag skulle ta på sporrarna så visade det sig nämligen av remmarna var av! Det går såklart att rida utan också, men den lille prinsen är ju lite bekväm av sig. Hans motto är: Kan man smita ifrån arbete och släpa bakbenen efter sig i dressyren så GÖR man det! ;) Och jag orkar inte riktigt rida ihop honom som Linnéa gör, därför kan sporrarna vara bra för att förtydliga vad man vill lite.

Men tji fick jag! För han var helt enkelt super! Efter lite uppvärmning så var han så fantastiskt mjuk och följsam och lydig så jag tror minsann han hade gjort grand prix-övningar om jag bett honom! Älskade lilla ponny! ♥

Efter ridningen gick jag till kontoret och surrade lite med instruktörerna. Vi planerar lite träningar för juniorerna på påsklovet så jag ville bara kolla lite att allt verkar ok. Sedan fick jag även ett väldigt trevligt besked, men det får allt vara lite hemligt ett tag till! ;)

När jag kom hem gjorde jag klart allt i stallet och Avve fick gå ute i hagen igen. Till slut så lyckades jag även backa till transporten spikrakt och supersnyggt på parkeringen! Nöjd ponnymorsa! :D

P & K/ Ponnymorsan




Styrelsemorsan

Det är bara februari och man börjar redan få lite föraningar om våren! Fantastiskt härligt! :) Idag var det strålande sol och flera plusgrader så jag och Linnéa gick en härlig promenad med hundarna. Fåglarna kvittrade och det tinade och droppade så man kände sig som ung på nytt! ;)

Efter att ha proppat i oss våfflor så åkte vi iväg med Avve till ridhuset. Det blev lite hoppning och Avve var så himla fin! Taggad till tusen men ändå fokuserad. Han hade ett jättebra tryck i galoppen och flög över hindren! Linnéa fokuserade på att komma rätt på hindrena och att Avve inte skulle fläka iväg för långt ifrån vilket han har lust att göra. Det räckte oftast med att hon koncentrerade sig och tänkte "Ett språng till, ett språng till..." så fick dom till riktigt bra avsprång.

När dom hoppat klart och bara skulle trava och skritta av så smet jag iväg för att vara med på klubbens årsmöte. Jag är nämligen från och med idag invald som styrelseledamot i två år. Det känns jättespännande och jag hoppas att jag ska kunna tillföra något med dom erfarenheter jag har. Jag är ju inte något styrelseproffs direkt, har bara suttit med i Tävlingssektionens styrelse tidigare och det är liksom lite mer informellt. Men däremot har jag både ridit på lektion, tävlat, varit ponnyförälder och grenledare i många år så lite har jag väl att komma med ändå.

Nu kommer jag att ta hand om Avve både måndag och tisdag för Linnéa behöver lite pluggtid så vi får väl se vad vi hittar på. Hoppas att det här underbara vädret håller i sig för då kan jag tala om att vi ska njuta jag och prinsen! :)

P & K/ Ponnymorsan

                                              Jo det blir nog bete här i år också!





Vimsiga morsan

Sitter och läser mitt förra inlägg och inser att jag nog var lite förvirrad när jag skrev det. Träningarna är ju inte nu i helgen utan nästa helg! I helgen ska jag ju jobba och imorgon kväll kanske det blir ett restaurangbesök med gubben. :) Kanske att ponnymorsan skulle behöva lite...


Bokat!

Påsklovet kommer inte att innebära särskilt mycket lov varken för mig eller Linnéa. Hon kommer att åka ner till Tungelsta för att jobba några dagar vilket ju för min del innebär en massa stalljobb och ridning. Kul! :) Jag hoppas dock att vi hittar någon taggad medhjälpare så att jag inte behöver ta alla dagar.

Igår bokade jag flygbiljetterna så nu är det nedräkning. Hon åker skärtorsdag och kommer hem onsdagen efter påsk så att hon ska hinna rida Avve själv ett par dagar innan vårens sista Tomas-träning. Det är lite synd att han inte kan komma fler gånger i vår, men det verkar i alla fall som om det blir en fortsättning till hösten.

Annars håller jag på med lite planering inför helgens kurs. Jag är ju ansvarig för Carre-kurserna vilket ändå är ganska lugnt eftersom hon fixar mycket själv. Men det blir i alla fall återigen en intensiv helg med två tränare på plats, föreläsning av Tomas på lördag och gemensam lunch på söndag.

Vet inte om jag redan sagt det, men det blir tyvärr bara Avve som går i helgen eftersom Tucci lyckats med konststycket att skada sig igen! :( Enligt Evve inget allvarligt men tillräckligt för att hon ska vara halt. Helt otroligt! Nu får hon helt enkelt sluta göra sig illa om det ska bli någon tävlingssäsong i vår!

P & K/ Ponnymorsan




Om inspiration

Kom precis hem från en ohästig aktivitet. ;) Jag och några arbetskompisar har varit på inspirationskväll med Bygglovs-Mia. Väldigt trevligt och inspirerande. Men jag får faktiskt lite ångest. Varför har inte jag såna där fantastiskt kreativa idéer? När man ska göra om hemma så är i alla fall jag alldeles för feg. Inte vågar jag blanda färger och material och mönster! Och skulle jag få för mig att göra det så skulle det garanterat inte se klokt ut! Vi håller just nu på att renovera övervåningen på vårt gamla hus och hade jag haft hur mycket pengar som helst så skulle jag hyra in Mia för att fixa inredningen! :)

En stor inspirationskälla i mitt liv är ju annars hästarna. Idag fick jag ta hand om Avve och rida eftersom Linnéa skulle leka normal tonåring efter skolan och umgås med en kompis! Det var ganska kallt, men strålande sol och fåglarna kvittrade så man fick trots kylan en föraning om våren! Underbart! :) Till råga på allt var Avve väldigt trevlig idag. Det var bara när han råkade få syn på en kvinna med barnvagn på ungefär 200 meters avstånd som han blev lite uppjagad och spänd. Men efter en stund lugnade han ner sig och kunde både trava och galoppera lugnt och avslappnat. :)

När jag var klar i stallet och traskade hemåt så kom jag plötsligt på en sak: Det hade ju faktiskt varit roligt och så där härligt avstressande i stallet idag! Visst såg Taras box väldigt tom ut, men jag kände mig inte bara ledsen medan jag stökade på utan jag fick faktiskt den där energipåfyllningen som man så väl behöver.

P & K/ Ponnymorsan

Cool nordis!

Läste på tidningenridsport.se att nordsvensken Turbo ska vara med på clinic med Patrik Kittel! Snacka om att det skulle vara roligt att se det! Vilken häftig nordis det är! Hans matte Hanna har tränat upp honom till medelsvår dressyr! Ni måste verkligen kolla in filmklippet från en dressyruppvisning dom gjorde 2012!


Ja må du leva!

Kom precis att tänka på att bloggen firade 1 årsjubileum i veckan! I onsdags närmare bestämt. Egentligen hade jag ju tänkt att fira det på något sätt, men det har inte riktigt känts så aktuellt eftersom veckan mest gått åt till att sörja. Men så småningom kanske jag tar tag i det hela.

Det har i alla fall varit ett spännande år, mycket har hänt och det har varit riktigt roligt att skriva om allt. Under året som gått har det tillkommit fler och fler läsare också vilket ju såklart är jätteroligt! Hoppas att ni vill stanna kvar och kommentera gärna om ni har åsikter om det jag skriver om. Det är alltid roligt att få veta vad andra tycker och hur man ser på saker och ting. Kom förresten gärna med tips om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om!

P & K/ Ponnymorsan

                                                                             Grattis bloggen! :)

Life goes on

Dagarna går och livet fortsätter konstigt nog även om tomrummet efter Tara är stort. Jag ser fram emot den dagen när det plötsligt känns roligt att gå ut till stallet igen. Just nu är det bara gruvsamt eftersom det är så tyst när man kommer. Tara var ju den som alltid gnäggade när man kom. Även om man bara var ute och gick och passerade hagen så tittade hon alltid upp från maten och hälsade.

Men det är ju tur att vi har Avve i alla fall. Linnéa har något att fokusera på och man kan inte bara ge upp och gräva ner sig. I helgen blir det ett träningspass på ridhuset och  det är ju inte länge kvar tills Tomas kommer upp igen. Första helgen i mars är både han och Carre i Skellefteå för att trimma våra ekipage. Då blir det även en föreläsning med Tomas på lördagen och gemensam lunch för både tränare, kursdeltagare och andra intresserade på söndagen. Det tror jag kommer att bli super!

I övrigt så är det ju Mellofeber i Skellefteå i helgen. Svettlukt och avbrutna hockeyklubbor har fått ge plats i Skellefteå Kraft Arena åt glitter och glamour. Jag kommer dock inte att vara på plats ikväll. Jag avnjuter det hela hemma i soffan. Ganska skönt egentligen att kunna fläka ut sig i myskläder och kunna ta sig en kopp te när man blir sugen. ;)

P & K/ Ponnymorsan


Den sista dagen

Idag var det min Tara-dag. Min allra sista Tara-dag. För två veckor sedan åkte vi till kliniken med Tara för att kolla upp hältan som inte blivit bättre efter nästan två månaders vila. Hon började ju halta ett par veckor före jul och fick då en lång vila. Jag red henne när vi skulle sätta igång henne och hon fick då trava några korta sträckor. Det gick bra då, men redan nästa dag var hon inte helt fräsch. Sedan blev hon mer halt igen och då syntes det även i skritt.

Vi bestämde oss då för att kolla upp henne ordentligt. Vi anade redan då det värsta, och hade egentligen inga tankar på att börja behandla utan vi ville bara ha svart på vitt vad det var som gjorde henne halt. Efter dom vanliga reporna i löpargången med bedövningar däremellan kunde veterinären med hjälp av ultraljud konstatera att den sena som Tara skadade för två år sedan återigen är trasig.

Prognosen på en sådan skada är ju väldigt dålig på en så pass gammal häst. Tara har de senaste åren fått ha ett väldigt bekvämt och avslappnat pensionärsliv och vi kände att om hon inte håller för den ridningen, då håller hon inte för någonting. Och ett liv som bara kretsar kring hagen och boxen är inget liv för så aktiv ponny.

Därför tvingades vi ta det oerhört svåra beslutet att lilla Tara ska få vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Det är enormt jobbigt att bara skriva om det och tårarna rinner hela tiden. Jag har gråtit floder idag och imorgon lär det väl bli ännu värre. Linnéa har i alla fall skrittat ut en sista sväng barbacka med henne. Jag gick en liten promenad i mörkret i afton och Tara var som alltid glad och pigg.

Imorgon bitti åker Tara på sin sista resa och jag vet att hon kommer att få ett värdigt slut. Det kommer förmodligen att vara lite tyst här på bloggen några dagar, men det är jag säker på att ni har överseende med.
 

Gala

Timmen är sen och jag borde väl egentligen gå och lägga mig, men det är lite svårt att varva ner efter en trevlig galakväll på Folkets Park. :) Många var vi som hade tvättat av oss värsta smutsen, tagit på finkläderna och letat oss dit. Som sagt väldigt trevligt, men har ni tänkt på vad svårt det är att känna igen folk när dom är uppiffade och fina? Man är ju oftast osminkad, med hjälm (eller möjligen hjälmfrilla) och stallkläder när man träffas! ;)

God mat serverades och priser delades ut som sig bör. Extra roligt var förstås att vår ridinstruktör Hanna fick pris som Årets Ridlärare och att duktiga Olivia och Sorino fick sitt championatspris i dressyr kategori C! :) Men jag tycker även att priset Årets Prestation gick till helt rätt pristagare. Nämligen till Umeå Ryttarförening som fick priset för sina insatser när det bröt ut kvarka på anläggningen och ridskolan fick hålla stängt under en lång period.

Enligt gammal fin tradition utbringades Hästens Skål. Det var SRK´s nestor Torfrid som ledde skålen och som även höll ett tal om hästens historia. Efter att alla priser delats ut så var det dags för disco och det var ganska blandade stilar på dansgolvet kan jag tala om! ;)

Jag tror dock inte riktigt att maten gick hem hos ungdomarna, för på vägen hem fick jag order att åka förbi Max och handla mat till Linnéa och hennes kompis Maja! Och det var ju bara att lyda, för några hungriga och gnälliga hästtjejer vill man ju inte ha i bilen! ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                                                     Duktiga Olivia och Sorino!

Tävlingsplaner

Jag fick ju till slut erkänna mig besegrad av förkylningsvirusarna och tvingades inse att soffan var ett mycket lämpligare ställe att tillbringa dagen på än en butik full med folk. Alltså fick jag lite tid att slå ihjäl mellan tupplurerna (eller heter det tupplurar i plural??). Så idag har TDB´n luslästs och hade jag bara haft en liten gnutta energi i kroppen hade jag varit supertaggad på att åka på tävling!

Följande tävlingar skulle i alla fall vara roligt att åka på:

24/3 Vännäs Ryttarförening. Men bara om maken kan övertalas att köra eftersom jag har fobi mot långkörningar vintertid.

10-12/5 Vännäs Ryttarförening. Till detta meeting SKA vi bara! Brukar alltid vara jätteroligt!

24-26/5 Södra Umeå Ryttarförening. I alla fall någon av dagarna beroende på vilka klasser dom har.

29/6 Älvsbyns Ryttarförening. Har aldrig varit där, men har hört att de ska ha bra tävlingar.

19/7 Piteå Ridklubb. Nära och bra! Bara ca. 9 mil enkel väg.

10/8 Skellefteå Ridklubb. Självklart! ;)

7-8/9 Vindelns Ridklubb. Inte heller där har vi varit. Ifjol missade vi ju denna tävling när Avve sträckt sig.

12-13/10 Umeå Ryttarförening. Kan alltid vara kul att tävla på distriktets största anläggning.

Ja det här är ju bara hopptävlingarna för ponny som jag hoppas att vi ska kunna åka till. Men vi får väl se vad plånboken och arbetsschemat tillåter. Dessutom vill vi nog åka på någon dressyrtävling och såklart hopptävling för stor häst med Tucci. Jag har i och för sig inte förankrat dessa planer med ryttarinnan, men hon brukar ju sällan tacka nej till någon tävling. Någon som känner sig manad att sponsra? ;)

P & K/ Ponnymorsan






Sådärja!

Då var man förkyld igen då! :( Jag trodde faktiskt att jag hade klarat mig och inte blivit smittad av barnen, men det var tydligen lite väl optimistiskt. Jag tror inte att jag har varit med om en höst/vinter när jag åkt på så många förkylningar. Normalt sett så är jag väldigt sällan sjuk. Nu verkar jag drabbas av varenda lite bacill som passerar mig på en meters avstånd! Grrr! Kanske jag skulle gå in på någon hälsokostaffär och inhandla något som ökar immunförsvaret? Någon som har nåt tips på nåt preparat som fungerar?

Host, host!/ Ponnymorsan

Roliga dagar

Så var årets första träningshelg över och vi kan inte vara annat än nöjda. Lördag red ju Linnéa bara Avve. Dom har i helgen varit med i en grupp som hoppar lite lägre eftersom Avve ännu inte börjat hoppa några höjder. Lördag var det mest markarbete och väldigt nyttiga övningar. Bommar och linjer där det var viktigt att fokusera på att rida noggranna vägar. Linnéa fick jobba en hel del  med att lugna ner ponnyn som förstås var väldigt taggad. :)

Jag hade även till uppgift att fixa lunch till Tomas, så jag fick en jätteroligt lunchstund tillsammans med honom och några andra från klubben. Många skratt blev det!

Söndag var det då båda hästarna som skulle luftas. Först ut var Tucci. Jag hann inte se så mycket eftersom jag kom lite senare med Avve. Har dock fått rapporterat att det blev ett antal stopp. Vilket ju var jättebra, för nu fick Linnéa bra tips på hur hon ska rida henne. Det blev ett riktigt mördarpass för lillgumman som ju inte heller var riktigt bra från sin förkylning ännu.

Avve skötte sig verkligen super på söndagen. Han var på sitt allra bästa humör och visade verkligen alla vilken fantastisk hopponny han är! Linnéa fick rida honom i ett lite lugnare tempo och då hoppar han verkligen som en gud! Tomas tyckte att han var jättefin och Linnéa fick massor med beröm och var såklart hur stolt som helst över sin lille prins! :)

En sak som gör att jag tycker att Tomas är en bra tränare, är att han är extremt noga med grunderna. Han instruerar även oss på läktaren och sitter gärna upp på någon av hästarna och visar själv vad han menar. Om det slarvas med grunderna så får man ta om från början tills det sitter! Jättebra tycker jag!

P & K/ Ponnymorsan


Uppe med tuppen

Idag krävs det vissa logistiska talanger för få träningarna att gå ihop. Jag har redan varit ute i stallet och utfodrat och släppt ut Tara. Avve får stå kvar inne och äta morgonhöet eftersom han snart ska åka iväg. Motorvärmaren är startad på bilen då det helt plötsligt visade sig bli betydligt kallare än yr.no hade sagt. Minus 18!!

Linnéa och snälle maken har åkt iväg med den andra bilen för att hämta upp Tucci som blir första häst ut idag. När jag ätit frukost ska jag gå ut och mocka (skönt att ha det fixat när vi kommer hem i afton). Sedan blir det bara att damma av ponnyn, klä på honom och åka iväg.

När Linnéa ridit båda hästarna kommer maken och dom skjutsar hem Tucci medan jag kör hem Avve. Hahaha! Tur att jag får sitta på läktaren och ta det lite lugnt emellanåt. Det är ju värre för Linnéa, men hon är ju å andra sidan ung! :)

P & K/ Ponnymorsan

Äntligen helg!

Ja då var det fredag igen! Veckorna går så otroligt fort så det känns mest som om det är måndag och fredag hela tiden! :) På jobbet och på Facebook planerar vännerna myshelg med skidåkning, shopping, sovmorgnar och annat trevligt. Själv ser jag fram emot att tillbringa hela helgen på Skellefteå Ridklubbs läktare, och jag kan faktiskt inte tänka mig något roligare!

Lördag blir det bara Avve som går Tomasträning då Tucci inte riktigt varit så mycket igång tidigare. Jag ska även ta med lunch till Tomas så vi får väl se vad jag ska hitta på för något kulinariskt. Det lutar nog åt en jättegod och mustig soppa med bl. a älgfärs.

Söndag rider Linnéa båda hästarna så då blir det lite mer hektiskt. Det gäller ju att se till att ungen får i sig lite näring mellan varven också. I helgen kommer ju även syrran upp och ska ha träningar. Lite synd att det krockar för helst hade Linnéa velat rida för henne också, men det är ju svårt att klona både henne och ponnyn! ;) Men det är i alla fall tur att vi har en stor och fin anläggning med många gäststallar så att alla träningssugna kan få plats.

Idag är det ju inte bara slutet på veckan utan även början på februari och därmed är den (i mitt tycke) absolut värsta månaden över! Okej, november är inte heller jättekul, men då har man i alla fall lite adventsmys att se fram emot. Januari är bara kall, mörk och eländig. Men nu vänder det tack och lov!

P & K/ Ponnymorsan

                                                                         Äntligen kursdags igen!

RSS 2.0