Förkylningarnas tid

Den här årstiden är verkligen trist. Det är mörkt och fuktigt ute. Dagarna är korta och det börjar kännas ganska kallt igen efter en period med ganska behagligt väder här uppe. Och så är det ju alla dessa förkylningar. Jag tycker att var och varannan person man möter snörvlar och hostar och kraxar och har sig. Och nu bar det sig dessutom inte bättre än att Avve dragit på sig en liten förkylning. :(

Inget allvarligt. Lite snuva och så har han hostat lite när Josse ridit. Ingen feber. Men nu får han i alla fall vila några dagar så ska det nog gå över. Det är egentligen inte hela världen eftersom det inte är några tävlingar eller träningar på gång, men jag hade verkligen sett fram emot att rida på lördag. 

Jag är ledig och har inga andra planer så jag hade tänkt ta ett riktigt långpass i stallet och pyssla, mysa och rida länge. Det blir ju inte så mycket stallvistelse närmaste veckorna när jag ska praktisera så jag vill verkligen passa på. Nåja, pyssla och mysa kan jag ju göra ändå. Det ska bli väldigt skönt att inte känna någon stress att åka hem och plugga. Vi har nämligen sista tentan på ett tag imorgon.

Praktiken verkar nu äntligen vara klar och det blir tre veckor på Syncentralen i Umeå och en vecka på synkurserna på Folkhögskolan i Härnösand. Det ska bli roligt och ganska spännande att komma ut och se verksamheten. Det är ju egentligen först då man riktigt får kläm på vad arbetet innebär. :)

Imorgon efter jobbet och insläpp av hästar blir det att åka den årligt återkommande rundan för att tända ljus på alla gravar. Jag tycker att det är en trevlig tradition. Man får tänka lite extra på alla dom som vi saknar och så är det ju så vackert på kyrkogårdarna. Sent lördag kväll kommer Linnéa hem igen och på söndag har vi stalljour. Stackars lilla gumman, hon hade nog egentligen behövt en lugn och skön dag innan skolan börjar igen för hon har verkligen inte vilat under veckan. Men det är tur att hon är ung och full av energi. Själv hade man nog inte orkat! ;)

P & K/ Ponnymorsan

 

Hästfattigt

Det känns som om jag har väldigt lite att skriva om just nu. Inga tävlingar eller träningar och det är knappt att jag hinner vara i stallet alls numera. Lillebror håller just nu på att hjälpa mig att redigera ihop en film från när jag tävlade Avve på hemmatävlingarna så det kanske dyker upp en liten film här så småningom. :)

I afton skjutsade vi ut Linnéa till flyget. Även detta lov åker hon ner till 08-land och jobbar. Hela veckan blir hon borta men jag kommer inte att vara så jättemycket i stallet ändå eftersom jag har tenta på fredag. Gulliga Josse kommer att vara försteskötare och jag rycker in ett par dagar samt fixar lite in- och utsläpp så hon slipper det. Det är tur att vi har Josse som är så duktig och som Avve trivs så bra med! :)

Den snälle maken har nu byggt klart den nya isolerade vattenbaljan till Avve så jag ska ta med den till stallet någon dag i veckan. Den blev så fin och rejäl! Jag tror nog att Avve kommer att skryta lite för sina polare. ;) 

Under helgen har det som jag tidigare nämnt varit hopptävlingar på SRK. Jag har dock fått nöja mig med att titta in på Equipe ibland för att hålla mig a´jour med resultaten. Det har gått bra för många hemmaekipage så det är så klart roligt. Och för dom som det trots allt gått mindre bra är det bara att ta nya tag och fortsätta träna, för som Jens Fredricson säger: Skyll aldrig på hästen! Dess prestation är ju resultatet av ditt arbete.

P & K/ Ponnymorsan

En enda soppa

Börjar inte jobba förrän kl. 14 idag men jag tar mig inte för någonting vettigt. Jag borde verkligen plugga eftersom vi har tenta nästa fredag och jag har läst ALLDELES för lite i veckan, men jag har ingen arbetsro. Jag skulle kunna göra nytta på något annat sätt och till exempel städa upp lite i röran här hemma men jag vet inte var jag ska börja så jag börjar ingenstans.

Orsaken till det hela är att om lite drygt en vecka ska jag ut på den första praktikplaceringen på Syncentral men det är fortfarande långt ifrån klart hur det ska lösa sig med platser för oss som bor i Norrland. Det finns för få platser norrut i förhållande till antalet studerande helt enkelt. Något som man kan tycka att skolan borde ha haft koll på innan dom ens startade upp utbildningen. 

Det finns lediga platser söderut, men eftersom jag inte har de ekonomiska möjligheterna att veckopendla med flyg så skulle det innebära att jag får bo borta från familjen i minst tre veckor. Inte direkt ett realistiskt alternativ.

Jag och mina gulliga kurskamrater har under ett par veckors tid försökt vända ut och in på oss själva för att försöka lösa situationen men just nu är vi bara längre ifrån en lösning. Det tar en massa tid och energi samtidigt som vi ska försöka plugga OCH jobba. Som det är nu så är det studierna som blir lidande, för jag kan inte strunta i jobbet. 

Ja det känns verkligen som en enda soppa. Helst skulle jag bara vilja ägna hela helgen i stallet och fylla på med ny energi, men jag MÅSTE plugga och dessutom har vi stora hopptävlingar hela helgen så det lär inte direkt vara lugn och ro som råder på anläggningen. Men det är i alla fall kul att det är många ekipage som kommer från hela Norrland och även från Finland. Nu är det bara att hålla tummarna för att vårt hemmahopp Jennie och Paddington kammar hem meetingpriset i Krafthoppet! :)

P & K/ Ponnymorsan

Vilken liten tönt!

Idag hade jag turen att få rida vår älskade lille ponny! Eftersom jag var ledig från jobbet så åkte jag till stallet redan på förmiddagen. Avve har fortfarande på sig sommarpjucksen så det fick bli att rida inne. 

Planen var att vi skulle gymnastisera lite med hjälp av bommar. Tog med mig Avve till gamla manegen och trodde i min enfald att det skulle gå att ta fram bommarna från luckorna i sargen medan jag höll i honom. Men herregud vad han är töntig ibland! Hålet i sargen var såklart JÄTTEFARLIGT!! Han var helt övertygad om att det bor läskiga monster där inne! Och så snart jag rörde i bommarna så höll han på att få en hjärtinfarkt!

Jag fick ägna en lååång stund till att få honom att bara stå vid luckan. Efter ha hållit på och fjantat länge och väl kunde jag i alla fall stänga luckan igen. Att ta ut några bommar var inte att tänka på. Ibland undrar man verkligen vad han har för problem egentligen. ;)

Ridningen gick (trots den jobbiga starten) riktigt bra. Jag jobbade honom mycket i låg form i både trav och galopp. Vi avslutade galopparbetet med lite uppmjukande övningar genom att öka och minska voltstorleken och rida förvänd galopp. Han kändes väldigt trevlig idag tycker jag. Och han har verkligen blivit duktig på förvänd galopp. När han kom till oss hade han stora problem med det. Nu ser man egentligen ingen större skillnad på den förvända galoppen och den rättvända. Däremot så byter han ju hellre om han får chansen. ;)

Efter att ha varit på stan med sonen för lite shopping av vinterkläder åkte vi tillbaka till stallet och tog in hästarna. Jag kan ju säga att det märks på dom att det blivit mörkare på aftonen. Trots att jag tog in dom tidigare än normalt var det bara en av fyra hästar som inte var så jättetaggad på att komma in. Och det berodde nog mest på att han har en massa hösilage i hagen. ;) 

P & K/ Ponnymorsan

Det bidde ingen träning

Nä inte blev det nån träning för Marc igår inte. Istället fick vi ägna morgonen åt att promenera ponny med ajaj i magen. :( När vi kom på morgonen tog jag in Avve och ställde honom i en ryktspilta och började borsta medan Linnéa mockade. Jag kände direkt att allt inte stod helt rätt till. Han stod helt stilla och såg ganska loj ut. I vanliga fall är Avve rätt så otålig innan man ridit honom. Dessutom viftade han till med bakbenen då och då. 

Jag kollade tempen men han hade ingen feber. Så vi bestämde oss för att sätta på honom täcket igen och gå ut och gå en sväng. När jag gått en stund med honom så försökte han lägga sig ner. Han visade tydligt att han inte mådde bra och såg ganska apatisk ut. 

Vi gick några några rundor och vilade en stund i boxen mellan varven. Han bajsade några gånger, men det brukar aldrig vara helt stopp när han har ont i magen. Han brukar oftast bajsa men det är först när man hört att det gått gaser som det börjar släppa. Så efter en stund blev han betydligt piggare och gick med raska steg. 

Det var såklart surt att inte Linnéa fick träna, men det är verkligen skönt att det oftast släpper ganska fort när han får ont i magen. Och när det väl släppt är han precis som vanligt. Som om ingenting hänt. För att undanröja så många riskmoment som möjligt så bestämde vi oss i alla fall för att fixa en isolerad vattenbalja till hagen på en gång. 

Av en väldigt vältajmad slump så hade en annan ponnymammabloggerska, Ulrika, nyss ett inlägg på sin blogg om hur man snabbt fixar en balja. Kolla länken här: http://magicblue.blogg.se/2013/october/veckans-tips-och-carro-har-varit-pa-villovagar-idag.html Tack Ulrika för tipset!! :)

När vi kunde släppa ut Avve i hagen igen åkte vi iväg till Biltema och shoppade allt vi behövde och hips vips har Avve en inte så snygg, men förhoppningsvis väl fungerande vattenbalja. :) Under veckan kommer dock den snälle maken att bygga en stadigare variant eftersom jag misstänker att Avve kommer att pulvrisera isoleringen (=liggunderlaget) på den nuvarande.

Det blev till slut en ganska bra dag trots att den började så tråkigt. Efter styrelsemöte och kvällsutfodring åkte vi hem och slappade i soffan och såg Bron. Vilken spännande tv-serie förresten! Imorse hade vi utsläpp och Avve var sitt gamla vanliga otåliga jag, så just nu känner jag lugnet och hoppas att han ska få må bra nu.

P & K/ Ponnymorsan

 Som sagt, kanske inte så snygg, men funktionsduglig. ;)

 Avve tipsar: Om man knyter upp knutarna i nätet kan stoppa ner HELA huvudet!




Och så kom kylan

Nu är inte vintern långt borta. Plötsligt är det flera minusgrader på morgonen och frost på gräsmattan. Det har faktiskt snöat lite också, men ingenting som ligger kvar på marken. Avve är fortfarande sommarskodd så han får nöja sig med att ridas inomhus ett tag. (Vilken lyx förresten, att ha möjligheten att rida i en uppvärmd manege!)

 Idag har jag bara svängt in på parkeringen vid stallet och hämtat hem Linnéa när jag slutade jobbet, men imorgon blir det ett långpass. Linnéa ska rida för Marc i Gummark på förmiddagen, sedan har vi lunchutfodring. På eftermiddagen har jag två möten med styrelsen och sedan har vi även kvällsutfodring. Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det hela, om jag helt enkelt bosätter mig på ridhuset hela dagen eller om jag ska åka hem mellan varven.

Det ska i alla fall bli jättespännande att höra vad Marc har att säga om Avve. Hoppas att han tycker att han utvecklats lite sedan sist. Själva tycker vi ju det, men vi är ju lite partiska om man säger så. ;) Det blir att klä på sig ordentligt när man ska sitta på läktaren i en timme. Nu har vi i och för sig bara några enstaka minusgrader, men man har väl inte riktigt vant sig ännu. Vi överlever ju faktiskt när det är 20-30 minus också!

För första gången sedan vi köpte Avve har vi nu klippt honom. Eller rättare sagt, vi gjorde det veckan innan han skulle åka till Gävle men då glömde jag berätta det. ;) Eftersom han tidigare ridits mest utomhus så har det inte riktigt funnits någon anledning att klippa honom. Han har inte heller så jättemycket vinterpäls så det har funkat bra. Nu rids han ju dock betydligt mer inomhus och det blir ganska svettigt så det blev en helrakning. Han var i alla fall jättesnäll och stod som ett ljus och såg faktiskt ut att njuta av det!

P & K/ Ponnymorsan

                                                                   Snart är det full vinter! Blä!

Utryckning

Imorse gick jag omkring här hemma och myste i morgonrocken i godan ro när telefonen ringde. Det var en våra stallkompisar, Anneli som var lite bekymrad över Avve. När hon och Maja hade släppt ut honom i hagen imorse så verkade han helt normal. De gick och hämtade nästa gäng och när de kom ut fem minuter senare så låg han ner och var helt ointresserad av höet. Eftersom dom känner Avve och vet hur mycket han tycker om mat så började varningsklockorna ringa.

Så det blev till att kasta på sig stallkläder och skynda iväg. Snälla Anneli var så gullig och erbjöd sig att promenera med lillprinsen tills jag kom fram. När jag kom dit hade Linnéa hunnit ut från sin specialidrottslektion och var ute och gick med honom. Han verkade dock redan då ganska pigg och magen hade börjat komma igång.

Jag gick en liten stund och släppte sedan ut honom i hagen och han började då äta höet på en gång. Vilken lättnad! Jag stannade i alla fall kvar en stund och mockade och fixade lite grejer så att jag kunde hålla ett öga på honom. Men tack vare att han fick börja röra på sig på en gång så släppte det nog direkt.

Avve ÄR väldigt känslig i magen, men sedan han började få lunchhöet i slowfeeding-nätet så har han inte haft en enda kolikkänning. Jag misstänker dock att det kan vara någon som missat och råkat ge honom hösilage vilket han absolut inte tål. Så nu har jag gjort nya ÄNNU tydligare skyltar att sätta upp så att ingen ska kunna missa informationen. Suck! Det här är verkligen en av nackdelarna med att ha hästen uppstallad i ett så stort stall. Man har inte alls samma koll på vad som händer. Men nu får vi hoppas att det ska funka i fortsättningen.

P & K/ Ponnymorsan

                                                        Det är bara okej att ligga i hagen om man ska mysa!

En bra början

Äntligen en lugn stund så att jag kan uppdatera lite! :) Även söndagen skötte Avve sig riktigt bra. Det var ju då lagklassen gick och det var en FEI (förberedande program för ponny). Träningsmässigt är han inte alls där ännu och det var vi alla medvetna om så vi hade verkligen inga förväntningar alls.

Han gör rörelserna men inte med någon vidare kvalitet. Bakdelsvändningar och sluta tycker han är svårt. Hur ska man egentligen flytta fötterna?? Och enkla byten är egentligen mest förnedrande att utföra när man gör så fina RIKTIGA byten! ;) Så det blev lite missar på dom rörelserna, men han gjorde sitt bästa och enligt Linnéa lotsade Julia runt honom så bra som man någonsin kan begära. Jag tror ärligt talat inte att det är så många som hade ridit runt en hopponny i en FEI på 53%. En ponny som man dessutom bara ridit ett fåtal gånger. Vilken lovande ryttare säger jag bara! :)

Roligast av allt var ändå att domaren Roger Olsson skrev väldigt fina ord om Avve på dressyrprotokollen både lördag och söndag. Han tyckte att det är en väldigt fin ponny som kommer att bli riktigt bra! Roligt att höra från en sån "höjdare"! :) Laget slutade till sist på en 3:e plats av fyra lag. Jag tror att dom är väldigt nöjda med det. Bara att dom vann div. 1 och gick vidare till Elitserien var jättebra gjort och nu har dom fått lite rutin så nästa år blir dom farliga! :)

En annan lite lustig sak: Det var med en annan D-ponny i helgen som heter Avalanche! Ett sto! Vi har inte sagt något till Avve. Han tycker ju själv att han är ganska macho så det kanske skulle bli lite jobbigt för honom att veta att han har samma namn som en tjej... ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                               Tjuvlånat lagbilden från lagledaren Elenor Hahlin.




Stalltjänst utan häst

Rapporterna från Högbo är i det stora hela positiva. :) Trots ett missat avbrott som gav en 1:a och trots en snubbling i ena skänkelvikningen skrapade Avve och Julia ihop 59,079%. Inte fantastiskt men helt okej tycker jag. Linnéa tyckte inte att Avve riktigt visade upp sina gångarter så bra som han kan men han fick ändå 7 på gångarter. Och det allra viktigaste är att han skött sig exemplariskt. Han har till och med varit så avslappnad att han legat och sovit en stund mitt på dagen! :)

Själv har jag äntligen fått mig en välförtjänt stressfri stund i stallet. De sista veckorna har det varit så mycket med jobb, plugg och allt annat så jag har knappt hunnit vara i stallet alls. Idag åkte jag dit och mockade och fixade så att allt ska vara klart när Avve kommer hem någon gång imorgon natt. Jag passade även på att smörja upp lite grejer. Det var så lugnt och skönt i stallet i afton. AIK spelade match samtidigt, och för alla er icke-skelleftebor kan jag tala om att det betyder att stan är tömd på folk. Alla (nästan) sitter klistade framför tv´n och hejar fram Sveriges bästa hockeylag!

Jag var dock inte helt ensam tvåbent där, utan jag fick en trevlig pratstund med två andra hästfantaster av det mer vuxna slaget. Mycket trevligt! :) Tänk vilken energiboost det är att få känna lite hästlukt en stund och speciellt när det så här mitt i oktober är 14 grader varmt!

P & K/ Ponnymorsan

Ögonsjukdomar och ponnyresa

Mitt liv kretsar just nu kring hornhinnor, tappar, stavar och grön starr. Tenta i ögonmedicin imorgon och jag börjar inse att jag är för gammal för att studera. Ingenting fastnar ju! Jag tycker att jag läser och läser och nöter och nöter och det känns som allt bara rinner undan. 

Desto roligare då att fokusera på Linnéa och Avves resa till Gävle och Högbo Ridklubbs omgång av Elitserien i dressyr. Just nu är Linnéa och Julia i stallet och packar och rider ett pass. Det känns onekligen konstigt att inte vara med och hålla koll på allt. Och att inte kunna åka med och titta är ju såklart lite trist, men tjejerna är så rutinerade och duktiga så det kommer garanterat att gå hur bra som helst. :)

Under veckan har Avve preparerats med extra mycket mat så att han inte ska falla ur så mycket. Till hans stora glädje såklart! Även om han inte ser så ponnyaktig ut så är han precis som de flesta ponnyer väldigt glad i mat! :) 

En mindre rolig nyhet under veckan var dock att Umeå Ryttarförening återigen eventuellt drabbats av kvarka. :( Dom skulle arrangera hopptävlingar för ponny i helgen men har ställt in för att vara på den säkra sidan. Det är tydligen en häst som man misstänker har kvarka och den har såklart isolerats. Hoppas verkligen att det inte är kvarka. URF drabbades rätt hårt ifjol när dom fick lägga ner all verksamhet under en lång period.

Jag hoppas kunna komma med lite rapporter under helgen. Några placeringar har han nog inte en chans att ta eftersom det här blir ett stort steg uppåt i svårighetsgrad, men det skulle vara jätteroligt om han i alla fall gör bra ifrån sig och inte blir allt för spänd. 

P & K/ Ponnymorsan

Superponny till salu!

 Nu ska "kusinen från stan", Sorino hitta en ny liten ryttare att lära upp! Känner ni någon som är ute efter en läromästare? Jag lovar, man hittar ingen bättre än Sorino! :) Snäll, väluppfostrad och genomärlig! Dessutom med fantastiska meriter i dressyr. --> http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=760550&inriktning=&typ=
 
 


Inriktning: Allround  -  Typ: C-ponnier  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1998   Namn: Sorino  Pris: 65 000kr           
        Brun Valack f.98 139cm (Maxad c-ponny) säljes motvilligt pga. att jag har blivit för lång! Sorino är lätt att rida går lätt för hjälperna han är en pigg och lyhörd ponny som alltid gör sitt bästa! Han är otroligt snäll! Sorino var min första ponny och har tagit mig upp till FEI och Elitserien i dressyr! Vi har gjort starter i LB på över 70% och LA på 66 % och Vi har även tävlat LC hoppning med vinst, men ej hopptävlad så mycket pga. ryttarens intresse för dressyr! Sorino är inkörd men ej körd de senaste 3 åren!

Han är okomplicerad i all hantering så som, leda, longera, tömmköra, duscha, klippa, sko, lasta, står snällt på transporten och är snäll och trygg på tävlingsplatsen! en klippa på alla sätt en perfekt läromästare som passar bra som första ponny! säljes till långvarigt och bra hem med daglig utevistelse, box och hästkompisar! Fler bilder och filmer kan mailas vid seriöst intresse! så länge annonsen finns kvar finns han kvar. Hemmet viktigare än priset!

        MSV:C dressyr och LB hoppning
 

Fina killar

Det verkar inte sämre än att det blir en resa tur och retur till Gävle nästa helg för Avve! Det har gått riktigt bra när Julia ridit honom i helgen. Igår hann jag inte se eftersom jag jobbade, men det var så roligt att se idag vilka framsteg dom redan gjort sedan i onsdags.

Carre har hjälpt Julia att hitta knapparna och jag tycker att hon fick fram fina gångarter på honom idag. Han är ju inte en ponny som man bara kan "finåka" på, utan det krävs en del ridning. Annars tycker Avve att det funkar ganska bra att trippa omkring och böja lite på nacken och se snygg ut. Men se det duger inte! Man måste knyckla till sina bakben och jobba med HELA kroppen! ;)

Avve har skött sig bra under helgen och har inte skämt ut sig mer. Och Julia är verkligen en talangfull dressyrryttare. Hon rider mjukt och bra och tar direkt till sig instruktionerna. Det märks verkligen att hon ridit mycket dressyr!

Det var också väldigt trevligt att få se Carres uppfödning Polaris Melano, alias Moronet in action. Ni kanske kommer ihåg att han gjorde ett depåstopp här förra hösten när han flyttade upp från Fjollträsk till sina nya ägare i Norsjö. (http://ponnymorsaninorr.blogg.se/2012/october/polaris-melano.html) Han var då skadad och hade en lång konvalescens framför sig. Nu är han helt återställd och han såg jättefin ut! :)

Vi hann även med en gemensam fika, några av kursdeltagarna, Carre, jag och Linnéa. Vi fikade och pratade lite om mål, träning och tävling. Ett trevligt sätt att på ett avslappnat vis hinna prata lite mer med tränaren än det som hinns med under själva träningen. Hoppas att fler hakar på nästa gång! :)

P & K/ Ponnymorsan

Händelserik kväll på SRK

Oj oj oj! Ikväll var det spännande att vistas på Skellefteå Ridklubb må ni tro! Inte nog med att en unghäst gjorde sitt bästa för att skala av sin matte mot sargväggen och att en annan gjorde övningar av den minst sagt högre skolan under longering. Dessutom kastade Avve av en av Västerbottens duktigaste ponnydressyrryttare på hoppbanan!

Det är nämligen det vi har klurat på nu några dagar. En av lagdeltagarna som är med och rider Ponnyallsvenskan har haft så otur att hennes ponny har blivit skadad så lagom inför sista omgången i Högbo. Därför blev hon tipsad att kolla med oss om hon skulle kunna få låna Avve så att dom ska ha fullt lag. Snacka om att vi blev både förvånade och smickrade! :)

Så ikväll åkte hon upp från Umeå för att provrida honom. Det var upptaget i alla maneger när hon kom så dom började på hoppbanan. Det hade hunnit bli lite mörkt och läskigt och Avve var ganska spänd. När det plötsligt började lastas ur hästar alldeles bredvid så blev det lite för mycket för hans stackars nerver och det blev ett ordentligt luftsprång! Han är så pinsam ibland! 

Tack och lov gick det bra för flickstackaren, och hon är tydligen van vid spralliga hästar så hon var inte speciellt bekymrad. Det gick i alla fall betydligt bättre när dom fick komma in i ridhuset, även om det som sagt var lite livat även där. 

Idag kände hon mest på honom lite och i helgen kommer hon och ska träna för Carre. Sedan hoppas vi att hon ska hinna med ett pass nästa vecka också för helgen därpå bär det av mot Gävle. Om Julia känner att det funkar med Avve så pass bra att hon tycker att det är lönt vill säga.

Han kan ju alla rörelser och kämpar på ganska bra, men han har inte riktigt styrkan att orka samla sig så mycket som skulle behövas. Sista omgången går i FEI´s förberedande program för ponny och det är ju egentligen flera snäpp upp för Avve som aldrig har tävlat på den nivån. Men om allt klaffar och han inte blir spänd så kan han nog kravla sig runt programmet ändå.

Det känns i alla fall superspännande och vi är så glada för att han får chansen och att dom över huvud taget kom att tänka på vår lille prins! 

P & K/ Ponnymorsan

 

Bilder

Fick lite bilder från hemmatävlingen. Det är Maja http://skellefteaekipage.blogg.se/ som fotat med Toves kamera. Tack för bilderna tjejer! :)

 



RSS 2.0