Det bidde ingen träning

Nä inte blev det nån träning för Marc igår inte. Istället fick vi ägna morgonen åt att promenera ponny med ajaj i magen. :( När vi kom på morgonen tog jag in Avve och ställde honom i en ryktspilta och började borsta medan Linnéa mockade. Jag kände direkt att allt inte stod helt rätt till. Han stod helt stilla och såg ganska loj ut. I vanliga fall är Avve rätt så otålig innan man ridit honom. Dessutom viftade han till med bakbenen då och då. 

Jag kollade tempen men han hade ingen feber. Så vi bestämde oss för att sätta på honom täcket igen och gå ut och gå en sväng. När jag gått en stund med honom så försökte han lägga sig ner. Han visade tydligt att han inte mådde bra och såg ganska apatisk ut. 

Vi gick några några rundor och vilade en stund i boxen mellan varven. Han bajsade några gånger, men det brukar aldrig vara helt stopp när han har ont i magen. Han brukar oftast bajsa men det är först när man hört att det gått gaser som det börjar släppa. Så efter en stund blev han betydligt piggare och gick med raska steg. 

Det var såklart surt att inte Linnéa fick träna, men det är verkligen skönt att det oftast släpper ganska fort när han får ont i magen. Och när det väl släppt är han precis som vanligt. Som om ingenting hänt. För att undanröja så många riskmoment som möjligt så bestämde vi oss i alla fall för att fixa en isolerad vattenbalja till hagen på en gång. 

Av en väldigt vältajmad slump så hade en annan ponnymammabloggerska, Ulrika, nyss ett inlägg på sin blogg om hur man snabbt fixar en balja. Kolla länken här: http://magicblue.blogg.se/2013/october/veckans-tips-och-carro-har-varit-pa-villovagar-idag.html Tack Ulrika för tipset!! :)

När vi kunde släppa ut Avve i hagen igen åkte vi iväg till Biltema och shoppade allt vi behövde och hips vips har Avve en inte så snygg, men förhoppningsvis väl fungerande vattenbalja. :) Under veckan kommer dock den snälle maken att bygga en stadigare variant eftersom jag misstänker att Avve kommer att pulvrisera isoleringen (=liggunderlaget) på den nuvarande.

Det blev till slut en ganska bra dag trots att den började så tråkigt. Efter styrelsemöte och kvällsutfodring åkte vi hem och slappade i soffan och såg Bron. Vilken spännande tv-serie förresten! Imorse hade vi utsläpp och Avve var sitt gamla vanliga otåliga jag, så just nu känner jag lugnet och hoppas att han ska få må bra nu.

P & K/ Ponnymorsan

 Som sagt, kanske inte så snygg, men funktionsduglig. ;)

 Avve tipsar: Om man knyter upp knutarna i nätet kan stoppa ner HELA huvudet!




Kommentarer
Postat av: Ulrika B.

Oj oj, stackars Avve och Linnéa! Tråkigt för ponnyn och Linnéa när det dessutom hittade på att vara träning. Men det är sånt som händer. Hoppas Avve repar sig! Vad roligt att tipset kom till nytta! Vi klarade oss hela förra vintern men som sagt det gäller att på kvällen sköja ur boxen med varmt vatten innan man häller på vattnet som ska stå över natten. Ytterligare ett tips är att ställa boxen på några brädor så den inte står direkt på backen.

Svar: Det var ett väldigt bra tips och som sagt otroligt vältajmat! :)
Maria

2013-10-21 @ 11:21:35
URL: http://www.magicblue.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0