Vintern raaasat!

Valborgsmässoafton idag fast sista veckans temperatur kan ju få en att tro att det snarare är Allhelgona! Igår kväll när jag körde hem från ridhuset efter styrelsemötet var det ynka 3 plusgrader! Idag har det regnat hela dagen, just nu tittar solen försiktigt fram och då kommer vi upp i hela 6 grader! Ja huga. Men om man ska tro väderleksrapporterna så ska det bli riktigt varmt i slutet av nästa vecka. Lagom tills vi ska till Vännäs... Hoppas! :)

Imorgon är det dags för träningstävling hemma på SRK. Det ska bli riktigt roligt. Måste ju säga att det blev perfekt i tid för oss så att Linnéa och Avve får ett lugnt genrep innan tävlingarna i Vännäs. Det brukar vara ganska många ekipage som är med eftersom även Kågedalens ryttare är inbjudna.

(Några timmar senare): Kvällen har tillbringats hos goda vänner med ytterst god grillad entrecot och en massa annat gott. Avslutade det hela med jordgubbstårta så nu står magen i fyra hörn! ;) Bäst att man går och lägger sig snart så att man har fullt fokus imorgon när det ska ageras groom/coach!

P & K/ Ponnymorsan



Bra känsla

Hela denna söndag har gått i hoppningens tecken. Har legat i soffan i stort sett från morgon till sen eftermiddag och kollat webbsändningarna från Scandinavium. Mest spännande var förstås världscupfinalen. Jag trodde nästan att jag skulle få en hjärtinfarkt där ett tag! För oj vad jämnt det var! Och oj vilken enormt svår bana det var!

Sedan åkte vi iväg till stallet för lite hoppträning på en något enklare nivå. ;) Idag fick dom bara rulla på några småhinder för att hitta rytmen och den positiva känslan som man så gärna vill ha före en tävling. Det är ju visserligen bara en träningstävling nu på onsdag, men vi vill ändå hitta den rätta känslan så att det är på gång inför Vännäs.

Avve gick jättebra idag och var väldigt avslappnad och rytmisk hela tiden. Enda störningsmomentet var när en grupp lektionsponnyer passerade på väg ut på uteridning. Det tyckte Avve först var lite läskigt, och sedan kände han sig nog lite övergiven för han gnäggade väldigt ynkligt efter dom. :)

Imorgon är det specialidrott som gäller för Avve, och på kvällen åker jag till SRK för ett styrelsemöte så då blir det väl att jag passar på att pussa lite på honom också. Han är verkligen värd alla pussar han kan få nu för han är så himla fin! ♥

P & K/ Ponnymorsan

                                                     Hoppträning en vårkväll ifjol. Foto: Tove Söderström.



Grät en skvätt

Satt imorse och såg på webben när fantastiske Ninja La Silla hyllades och avtackades på Scandinavium. Var tvungen att gråta en skvätt. Det var så otroligt rörande att se dels kärleken mellan en hoppryttare på den nivån och hans häst, dels den kärlek som hela häst-Sverige känner till den lille valacken. Tack Ninja för alla spännande stunder vi fått framför tv´n!
 

Hoppning med dressyrponnyn

Äntligen har hoppbanan tinat fram och torkat upp så pass att den är helt ok att hoppa på! :) Underbart! Ikväll efter jobbet åkte jag iväg till stallet och hjälpte dottern med att finslipa lite hoppning och då framför allt att få till den där högkvalitativa galoppen som dom hittade när Carre var här.

Det var såklart lite spännande att få hoppa ute igen efter den långa vintern, så det fick bli bomullstussar och luva på. ;) Det var redan frambyggt en strömsholmsfålla så dom hoppade lite banor på den. Jag tycker att den fina galoppen kom fram nästan direkt idag. (Eller i alla fall så snart Avve fått titta klart på omgivningen och börjat slappna av.)

Det är verkligen roligt att se vilken skillnad det blir på hoppningen när han kommer i en rund fin galopp och är lite "framme" i handen. Annars har han lätt för att vara lite kantig och dra ihop sig och då hoppar han ofta av lite för tidigt och använder inte riktigt ryggen.

Avve är riktigt fin i hoppningen nu, även om han av och till blir lite tjurig eftersom Linnéa är mer bestämd med honom och har mer kontroll över varje galoppsprång. Men DRESSYREN!! Jag tror aldrig att han varit så häftig som han är nu! Jag önskar verkligen att vi hade filmat idag under framridningen och när Linnéa travade av honom. Vilken trav!! Han ökade som den värsta Totilas (kanske inte riktigt, men nästan)! Och hela tiden i en fantastisk form! Det bor allt en liten dressyrponny nånstans därinne. Josse fotade lite så förhoppningsvis kanske det kommer lite bilder så småningom.

Det är snart en dressyrtävling i Kågedalen där klasserna tyvärr är fulla. (Tro det eller ej, det händer i stort sett aldrig här uppe). Men jag har kontaktat tävlingsledaren, så om det blir några strykningar kanske vi efteranmäler till en klass eller två. Hoppas, hoppas! :)

P & K/ Ponnymorsan

Sängplats ordnad

Yes! Vad skönt! Nu är boendet ordnat när vi åker till Vännäs på meeting. :) Vi brukar ju alltid bo på anläggningen när vi är där men när jag anmälde denna gång var det redan fullbokat. Kände att det blev lite panik för jag har INTE råd att betala hotell för tre personer (jag, Linnéa och en hästskötare).

För ett par dagar sedan fick jag mail från tävlingsledaren att dom jobbade med att ordna fram fler boendemöjligheter eftersom det var så stor efterfrågan. Och i afton ringde han och sa att vi fick välja mellan att hyra en husvagn för 1000:- eller att bo i en barack för en betydligt billigare peng. Det fick bli baracken! ;)

Nu ska bara ponnyn tuktas några veckor till så blir det nog ännu en rolig helg i Vännäs! :)

P & K/ Ponnymorsan


Vårtecken

Nu har vi firat AIK´s SM-guld i dagarna tre så nu börjar det väl vara dags att komma tillbaka till vardagen igen. I helgen har Linnéa och Avve varit med på Carre-träningarna. Igår red dom dressyr och Avve var jättefin. Han hade ett litet utbrott när dom pressade honom lite i galoppen. Dom skulle galoppera på en 10-metersvolt och flytta in bakdelen några språng i taget. Det var väldigt jobbigt för honom eftersom han är lite stel och ovillig att böja sig i kroppen. Men efter ett tag gav han med sig och sen var han superfin! :)
 
Idag stod det hoppning på schemat. Vi byggde bara upp en oxer och ett räcke med en grind. Fokus var att hitta en bra galopp och att Avve inte skulle vara så kort i halsen och ryggen. Det gick jättebra och dom fick mycket beröm från coachen.

Sedan har vi förutom allt vanligt stallfix fortsatt med Projekt Mocka Hagen. Flera kärror körde vi bort så när vi åkte hem var hagen riktigt fin. Eftersom vi varit så duktiga så åkte vi och belönade oss själva med en glass på vägen hem. ;) Nu lär det väl tina bort massor med snö så nästa gång vi kommer är det förmodligen lika mycket skit igen. Men det är bara att kämpa på, för nu är äntligen våren här! :D

                                                                     Vårtecken nr. 1: Tussilago


Vårtecken nr. 2: Mockning av hage. I T-SHIRT!!



SM-GULD!!!

Grattis Sveriges bästa hockeylag!!!


Vad håller jag på med??

Ja den frågan ställer jag mig efter ännu en maratondag i stallet. 11.30-17.30 blev dagens pass. Hur lyckas jag egentligen?? Till mitt försvar måste jag dock säga att två av dessa timmar ägnades åt möte. Vad har jag mer åstadkommit? Tja, det vanliga. Mockning, fixa maten, rida, pyssla om ponnyn. Sen har jag faktiskt även påbörjat projekt mocka hagen. Efter att ha fyllt en kärra med skit så började det spöregna så då gav jag upp. Tack vare all lera vid hagarna höll jag även på att köra fast med kärran. Men det är ju tur att man är en hästtjej (=hårding) så det löste sig till slut! :)

När jag skulle göra i ordning Avve inför ridningen så stod en hovslagare strax utanför dörren till privatstallet och svetsade specialskor till en häst. Det var såklart väldigt spännande, men Avve var riktigt duktig och stod stilla. (VÄLDIGT spänd och intensivt frustande dock!)

Ponnyn var i på sitt allra bästa humör när jag red. Det blev ett dressyrpass och han var superlydig, stadig i formen och helt enkelt jättetrevlig! :) Träffade även Josse i stallet som sa att han varit jättefin igår när hon red också. Och i helgen blir det ju lite trimning för huvudcoachen (Carre) så det bådar ju gott. Jag tror nog att hon kommer att bli ganska nöjd med den lille prinsen!

Nu har det precis varit nedsläpp i förhoppningsvis sista finalmatchen mellan AIK och Luleå, så har jag verkligen inte tid att skriva mer! ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                                           Hjälp matte!! Vad GÖR han där ute??



Ta igen på gungorna...

...det man förlorat på karusellen. Visst är det så ordspråket lyder? Kom att tänka på det idag, att det ju faktiskt till viss del gäller för oss ponnyföräldrar.

Visst, det är väldigt kostsamt att äga häst. Speciellt när man vill satsa på att träna eller tävla. Men man kanske måste försöka tänka på att man samtidigt sparar pengar på andra håll. Ingen i familjen behöver till exempel ett gymkort. Träningen får man liksom inpå med mockning, hölastning, promenader vid fram- och avskrittning, ridning, hagbygge. You name it.

Man behöver inte tänka på att kosta på sig speciellt mycket andra nöjen. Det finns ändå aldrig varken tid eller ork för det. I vårt fall är det i stort sett bara lillebror som ibland vill ha pengar till bio eller dataspelsevent.

Att skaffa husvagn, båt eller fritidshus är ju VERKLIGEN överkurs. När skulle man kunna nyttja sådana lyxgrejer?? Och av alla icke-häst-familjer jag känner så tror jag knappast att någon lägger ner så lite pengar på kosmetik, handväskor, snygga skor m. m som vi gör! (Att det sedan shoppas en del dyra ridkläder, hästtäcken och schabrak är ju en helt annan femma. Det är ju sånt man MÅSTE ha, eller hur?!)

P & K/ Ponnymorsan

                                                            Hagbygge. En trevlig träningsform! :)



Var skåpet ska stå

Det har varit två riktigt roliga och spännande dagar med hemmatävlingar! Många fina hästar, många duktiga ryttare och många SUPERDUKTIGA funktionärer! Jag har sagt det förr och jag måste nog säga det igen: Jag tycker att vi har väldigt bra och välarrangerade tävlingar. Vilket ju också de positiva överdomarrapporterna bevisar. 

Idag har det som grädde på moset dessutom varit en hel del framgångar för hemmaekipagen. Riktigt roligt! I sista klassen (en 115) var både ettan och trean SRK:are. Tvåan tävlade för Umeå Ryttarförening men bor i Skelleftå så jag tycker att vi kan räkna även henne som hemmaryttare. ;)

Efter sista klassen byggde vi snabbt bort banan och framhoppningen. Sedan bar jag och Linnéa fram hinder igen. Kan ju verka lite korkat, men vi skulle ju inte använda tävlingshindren... Nu kanske jag verkar lite svamlig, jag hade ju sagt att jag skulle trimma ponnyn idag. Det blev dock ändrade planer. Vi kom fram till att ett ordentligt hopp-pass med en BESTÄMD ryttare var exakt vad Avve behövde idag.

Oj vad rätt vi hade. Vi plockade fram lite titthinder. Inte något märkvärdigt, en röd grind och en grön låda. Precis som vi misstänkte så blev det några stopp. Linnéa var jätteduktig och visade bestämt var skåpet ska stå. Ponnyn som ju är ganska van att bara glida omkring och tro att han är bäst, blev såklart ganska frustrerad först. Men skam den som ger sig. Till slut accepterade han att Linnéa faktiskt måste få vara chefen och dom slutade med två riktigt fina rundor. :)

Avve var rejält svettig efteråt (men han har faktiskt bara sig själv att skylla) och ryttaren var helt slut. Hon hade ju dessutom jobbat hela dagen på tävlingarna innan. Efter att ha tagit hand om ponnyn, mockat och fixat mat åkte vi hem. Mycket nöjda med vad vi åstadkommit! Och världens bästa Maja var så snäll och tog in hästarna fast det egentligen var vår tur, så vi hann till och med se slutet av andra finalmatchen mellan AIK och Luleå som ju AIK vann! :D

P & K/ Ponnymorsan


Hemmatävlingar

I helgen är det tävlingar här hemma på klubben. Hoppning för stor häst. Det känns lite konstigt för jag har faktiskt inga arbetsuppgifter den här gången. Men jag ska väl vara på plats och hänga så det lär väl bli så att man hugger in någonstans ändå. Och inte blir det några starter för Linnéa heller. För er som undrar så har det varit lite problematiskt att hålla igång Tucci mellan hoppträningarna, så det projektet är tyvärr nedlagt. Det är ju liksom inte schysst mot hästen att kräva att hon ska hoppa och prestera när det blir sporadisk ridning däremellan. Men det har i alla fall varit väldigt nyttigt för Linnéa att prova på stor häst litegrann och Tucci har ju varit perfekt att träna med! :) Tack snälla Evve!

Under veckan så har Avve fått en ny granne. En jättesöt brun D-ponny vid namn Marwin.  Det är en våra gulliga lektionsponnyryttare som äntligen blivit ponnyägare. :) Jag hoppas verkligen att Avve sköter sig och är trevlig och välkomnande så att Marwin ska trivas!

På söndag var det meningen att jag skulle rida lektion med Avve på så kallad drop-in ridning. Tyvärr var det fullbokat så jag får nog trimma själv som vanligt. Kanske man skulle kunna tvinga dottern att tjata lite på mig. Skulle verkligen behövas, man drar ju på sig en massa fula ovanor när man inte har någon som har koll på en när man rider... ;) Sen kan det mycket väl tänkas att jag helt enkelt kidnappar ponnyn nästa helg och tränar för Syster Yster som kommer upp då för att ha träningar!

P & K/ Ponnymorsan
 
                                                                                    Linnéa och Cortucci.

Boktipset

Ni som har följt min blogg ett tag vet att det lite då och då brukar dyka upp ett litet boktips. Detta eftersom jag är en bokmal av stora mått. :) Den senaste boken som slukades var Den som dödar draken av Leif GW Persson.

Han har skrivit ett antal böcker om den ytterst osympatiske kriminalkommissarien Evert Bäckström. En antihjälte som är mest intresserad av äta och dricka gott, träffa vackra och villiga damer samt att sätta sina medarbetare i arbete. Ni som varit uppmärksamma på mina tidigare boktips börjar kanske ana en liten röd tråd här. Och ja, ni har rätt. Jag faller lätt för dessa huvudpersoner som kanske inte alltid är så självklara i sin roll som hjälte. Det blir mycket mer intressant när den man läser om inte är så perfekt jämt. Ungefär som det kan vara i verkliga livet. ;)

Historien utspelar sig i Solna där polisen kallas till ett till synes okomplicerat mordfall. Enligt Bäckström handlar det om "ett helt vanligt fyllskallemord". Men efter hand tvingas man inse att det nog inte är fullt så enkelt. Och den vanliga fyllskallen som blev ihjälslagen var kanske inte så vanlig som man trodde.

Det är många intressanta karaktärer som beskrivs, och enligt Leif GW Persson själv så finns det en verklig förlaga till Evert Bäckström. Han har dock aldrig avslöjat vem verklighetens Bäckström är och det kanske är lika bra. Det verkar hur som helst inte vara en person som man skulle vilja träffa. Och ännu mindre arbeta tillsammans med... 

Boken är i alla fall både spännande och rolig och upplösningen på det hela är tämligen oväntad. Att författaren har egna ingående kunskaper i hur det svenska rättsväsendet fungerar gör det hela ännu mer intressant eftersom man kan utgå ifrån att mycket av det som händer i böckerna säkert skulle kunna hända i verkliga livet.

P & K/ Ponnymorsan


Vad hände??

Fick en smärre chock när jag loggade in på blogg.se! Enligt statistiken var jag igår uppe i inte mindre än 119 unika besökare!! Vilket - om det stämmer - är rekord. Med VÄLDIGT god marginal! Antingen har blogg.se problem med statistiken eller också måste det väl vara någon som länkat till min blogg. Hur som helst, kul om det är riktiga läsare och i så fall hoppas jag att några av dessa gillade det dom läste och väljer att fortsätta titta in ibland! :D

P & K/ Ponnymorsan

Vinter igen

När jag steg upp vid 6 imorse visade termometern på inte mindre än 10 kalla!! Fy för den lede! Och i helgen kom det lite mer snö också. Bara för att. Men som tur är så värmer ändå solen en del nu, så en så solig och vacker dag som denna så blir det trots allt ganska skönt mitt på dagen.

Jag har ägnat förmiddagen i stallet. Mockade lite snabbt och gick sedan och tittade när specialidrottarna hoppade. Linnéa red lektionshäst idag eftersom Avve gått hoppkurs hela helgen. Hon fick rida en supersöt C-ponny som heter Putte. Han är en riktig klippa och har tagit massor med placeringar i både dressyr och hoppning. 2012 blev han dessutom vald till Årets Stallbästis! :)

Sedan tog jag in Avve och pysslade om honom och tog bort lite vinterpäls med en magic brush. Tycker att dom är helt suveräna den här årstiden. Faktiskt ännu bättre än ryktsten. Sedan for vi ut på en liten skrittur i solen. Superhärligt! :) Avve tyckte nog också det för han var så glad och positiv och inte det minsta spänd! En kort sträcka joggade vi i låg form och ställde lite åt båda hållen. Det blev nog en ganska lämplig övning efter helgens träningar.

Efter ännu lite mer mys och pyssel var det en glad och nöjd ponny som fick gå ut till hagen igen och snacka lite med polarna. Han verkar vara riktigt nöjd med sina haggrannar för jag har inte sett honom sura mot någon. Han kan annars vara lite smågrinig mot andra hästar. Ibland kan man nästan tro att han är ett sto! ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                   Avve och några av grannarna. I bakgrunden t. v en del av ridskolestallet.

Luftfärder och snälla flickor

Det har återigen varit en spännande och givande träningshelg. Det var bara synd att jag missade gårdagens clinic för det hade varit väldigt intressant att se och höra när Tomas pratade om hoppningens grunder, ryttarens sits, hästens lösgjordhet m. m. Men jag fick ju se träningspassen både igår och idag. Det har i stort sett gått bra. Det har blivit några stopp, vilket ju var jättebra eftersom Linnéa har fått bra tips och hjälp med hur hon ska rida och framför allt hur hon ska tänka. Det är ju såna här gånger man vill att problemen ska visa sig. Annars är det otroligt svårt att få hjälp med det.

Tyvärr resulterade ett stopp i att Linnéa flög av, landade på rygg och tappade andan en stund. Det såg ganska otäckt ut, och det är inte precis sånt man vill se som mamma. Det gick dock bra och hon fortsatte att rida efter ett litet enskilt snack med Tomas. (Tack och lov för säkerhetsvästar!) Sista rundan gick riktigt bra även om jag tyckte att det såg lite försiktigt ut först.

En sak som Tomas pratade med Linnéa om är att hon är lite för mycket "snäll flicka" när hon rider. Avve har ju ganska bestämda åsikter om saker och ting och då måste ryttaren vara ännu mer bestämd. Man ska givetvis inte vara dum, men Linnéa måste alltid "äga" sista språnget. Det ska alltid vara hon som bestämmer var sista galoppsprånget före hindret ska vara.

Tänk vad konstigt det kan vara. Vissa ryttare har ingen självinsikt alls utan skyller det mesta på hästen. Ser sällan sin egen del i det som händer. Medan andra utgår ifrån att om något inte går som man hade tänkt så är det jag som ryttare som gjort fel. Ibland är det ju faktiskt hästen som inte svarar på ryttarens signaler...

En annan sak jag tänkt på i helgen som är ganska intressant är hur olika vi ser på tränaren. De allra flesta som varit med och tränat för Tomas är supernöjda. Men så finns det ju alltid dom som haft ett halvknackigt träningspass som skyller det mesta på tränaren. Även i det fallet ser man inte sin egen del i det hela. Ofta har man inte heller hört och föstått vad det är han har försökt åstadkomma. Men alla tränare passar ju inte heller för alla ryttare. Fast nog är det lite konstigt att en tränare som duger att träna ett landslag och som regelbundet tränar svårklass-ekipage inte ska duga att träna våra ekipage som tävlar lätt B - lätt A... ;)

P & K/ Ponnymorsan

Träningshelg igen

Det har inte hänt så mycket på hästfronten sista dagarna. Linnéa har återvänt till norrländsk mark vilket såklart innebär betydligt mindre stalltid för mig. Igår och idag har i alla fall juniorerna haft träningsläger. Linnéa valde att hoppa över det för att istället förbereda Avve inför vårens sista Tomasträningar som går av stapeln i helgen.

Imorgon håller Tomas en clinic och Linnéa och Avve kommer att agera visningsekipage. Sedan blir det ett träningspass efter det och ett träningspass på söndag. Clinicen missar jag tyvärr eftersom jag jobbar, men jag hinner i alla fall se slutet av träningspasset.

Vi har under veckan anmält till två tävlingar. Först en träningstävling här hemma den 1/5. Det blir en 1 m och en 1,10. Sedan blir det meeting i Vännäs den 10-12/5. Vi anmälde till totalt 5 klasser den helgen. Vi får se om det kanske blir lite förändringar där, men faktum är att Avve oftast är bäst när han får gå mycket.

Det känns jätteroligt att tävlingssäsongen är igång, men fy tusan vad dyrt det börjar bli! Linnéa har verkligen valt fel sport. Eller fel föräldrar. Det beror på hur man ser det... Man hör folk klaga på hur dyrt det är att ha ungar som spelar hockey, men jag tror att vi ponnyföräldrar leder ligan. Hockeykillarna (ja för det är ju inte riktigt samma villkor för hockeytjejerna) får ju faktiskt vissa kostnader täckta av sina klubbar när dom kommit en bit i karriären. För en satsande tävlingsryttare ökar bara kostnaderna. Hos oss står visserligen klubben för licenskostnaden, men resten får man vackert stå för själv.

Om vi har riktigt riktigt tur så kanske det sitter någon med en någorlunda bra kamera på läktaren i helgen. Det skulle vara roligt att kunna visa lite bra bilder från träningarna eller clinicen. Eller kanske t. o. m en filmsnutt?

P & K/ Ponnymorsan

                                                      Duktiga SRK-ekipage vid fjolårets hemmatävlingar.

Avve har ordet

Det ryktas att min favoritmatte ska komma hem idag. (Ja hon har tydligen varit på rymmen i nåt fjantigt dressyrstall i några dagar). Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Visst, jag har ju såklart saknat henne. Hon är ju liksom min trygghet och fasta punkt i en annars ganska läskig tillvaro. Men ärligt talat. Jag har haft det ganska skönt dom här dagarna.

Allt är ju så himla seriöst med den där människan. Och jag vet ju hur det var i somras när hon varit och ridit på dom där löljiga dressyrhästarna. Helt plötsligt så dög det tydligen inte att trava så där lite lagom avslappnat som jag trivs med. Nä nu skulle det jobbas med bakbenen och allt möjligt konstigt! Mina bakben är faktiskt ganska långa och gängliga! Dom ska inte överansträngas i onödan!!

Sen har jag ju haft det riktigt skojigt av och till under påsken. Hahaha! Tänk bara vad kul jag och Tove hade när jag äntligen fick hoppa lite!! Jag skrattade så tårarna sprutade! Ja herregud. Synd bara att hon lyckades hålla sig kvar. Jag MÅSTE helt enkelt öva mer på mina bocksprång...

Sen den där Josse. Det är en trevlig prick måste jag säga. Inte för att skryta, men hon jag tror att hon gillar mig. Hon är då lite extra gullig när hon myser med mig tycker jag. Hehehe, men så är jag ju stallets snyggaste också. ;) Problemet är bara att jag börjar misstänka att hon föredrar dressyr framför hoppning. Men man kan ju inte få allt. Hon ju i alla fall väldigt schysst.

Nåja. Det ska nog ändå bli roligt att träffa matte igen. Jag tror nästan att jag ska bjuda på ett gnägg när jag träffar henne. Det kan hon faktiskt vara värd.

Tack å hej! /Avve


     Du och jag matte. Du och jag... ♥

April, april!

Har ni gått på några aprilskämt idag? Jag tycker att det är ganska kul att läsa tidningarna och lista ut vad som är årets aprilskämt. Det är väl inte alltid som dom får till det. Men årets bästa aprilskämt kommer nog från Hästmagazinet! Eller vad säger ni om det här?


Ryttar-OS: Caprioler i OS-finalen!

(2013-04-01 08:00)
Stilstudie av Patrik Kittel - Scandic i WDM-küren.Patrik Kittel och Scandic - nu ska de göra caprioler i OS-finalen.FOTO: Pelle Wedenamrk

Det var under dressyrtävlingarna i Doha, Qatar, som FEI:s ordförande Haya Al Bint Hussein och FEI:s dressyrgeneral Trond Asmyr presenterade det nya upplägget. I den avgörande GP-küren kommer skolor över marken att tillåtas, bland annat levad och capriole. Rörelserna kommer att få hela koefficient 4, vilket betyder att dressyrsporten kommer att revolutioneras. Dessutom blir OS-finalen den enda tävlijng där tävlingarna ingår, så det blir första gången det sker i tävlingssammanhang. Det fanns en anledning till att Patrik Kittel och Minna Telde var uttagna svenskar på plats. Enligt vad Hästmagazinet erfar utgör de båda svenska dressyrs hemliga spionorganisation SD (Secret Dressage), som utses av förbundskapten Bo Jenå. - Jag kommer att ändra träningsupplägg redan efter EM, säger Patrik Kittel. Det blir inte viken träning som helst. Hästmagaznet kan avslöja att Patrik kommer att sluta tävla under perioden mellan EM och OS 2016 för att enbart koncentrera sig på att lära sig skolorna. - Österrike kommer inte att få delta i dressyr-OS eftersom Spanska hovridskolan ligger i Wien, och de är världens främsta på skolor ovan marken. Samma sak med Frankrike och Saumur, säger Patrik Kittel.
Det är har Secret Dressage har gjort sin största insats. Genom organisationen har Sverige redan tecknat ett exklusivt avtal med Spanska hovridskolan att endast svenska ryttare kan få träna där fram till OS. - Direkt efter EM flyttar jag tiil Wien och kommer att hårdträna där fram till OS, säger Patrik. Hästmagazinet kan också avslöja att Patrik därför kommer att bli huvudnummer när Spanska hovridskolan kommer till Stockholm i september. - Förhoppnigsvis har Scandic hunnit lära sig rörelserna ordentligt, för vi ska visa dem då. Och kan hamn dem inte kör vi ett träningspass inför publiken i Globen ändå, säger Patrik.



 

Lattjolajbans

Avve fick hoppa lite med Tove igår. Det tyckte han var kul...


RSS 2.0