Vatten och bröd

I afton åkte jag och Linnéa iväg till stallet efter ännu en dags firande av lillebrors födelsedag. Han han nu firats i dagarna tre som sig bör. Tyvärr känns det som om byxlinningen krympt en aning så det får nog bli vatten och bröd några dagar. ;) Eller, nej visst nej! Bröd är väl aja baja nuförtiden så det kanske blir bara vatten då... ;)

Linnéa trimmade i nya ridhuset och hoppade lite studs på böjt spår samt tog några språng på en liten oxer. Det såg inte alls tokigt ut, vilket var jätteskönt eftersom han inte alls hoppade bra sist dom hoppade. Men det var dagen efter han stått ute och frusit och jag är helt övertygad om att det berodde på att han var stel och kanske lite öm i ryggen. Idag var han då taggad som vanligt och hoppade med myyycket rygg. :)

I övrigt har vi haft en del spännande kontakter i helgen, men det tänker jag inte berätta något om ännu. Ni får får hålla er till tåls några dagar till. ;) En ledtråd är i alla fall: Det är något mycket oväntat och mycket smickrande. 

P & K/ Ponnymorsan

                                                                   Studs är kul!! :D




Försummelse

Ja huvva vad jag har försummat bloggen sista tiden! Sorry! Veckan har som vanligt svischat förbi i turbofart med jobb, plugg, diverse möten och födelsedagsfirande. För min del har det inte varit speciellt mycket stallhäng i veckan men jag red ju som sagt Avve i början av veckan och det gick som alltid bra. 

Det har varit riktigt skitväder här de senaste dagarna och igår när jag skulle släppa ut hästarna på morgonen stannade Fille i stallgången och tittade förskräckt ut och sa: "Näää du, jag tänker då INTE gå ut i det där vädret!! " Han stod länge och väl och tjurade och ville mycket hellre lukta på grannens bajs i skottkärran samt ta lite smakprov av diverse täcken som hängde på boxdörrarna. ;) Efter lite övertalning fick jag i alla fall med mig honom ut. Det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder och han hade faktiskt sitt varma sköna regntäcke på sig. :)

Imorgon ska jag ta lite mer bilder på Taras sadel och skicka till en tjej som är intresserad av den. Det skulle vara jätteskönt om vi fick den såld snart då den bara hänger och tar plats just nu. Den är så pass fin så det känns lite bortkastat att den inte används. 

På tävlingsfronten är det ju ganska lugnt för vår del just nu, men Olivia och Sorino är i Karlstad i helgen med laget och rider andra elitomgången. Heja dom! :) Och supergulliga och duktiga Jennie (som hjälpt Linnéa med hoppningen ni vet) startar sin fina Paddy på Umeås nationella hoppningar och blev idag distriktsmästare i hoppning! Stoooort grattis! Otroligt välförtjänt efter en fantastisk säsong! :D

P & K/ Ponnymorsan

Säljes

Nu säljer vi Taras allroundsadel. En Globus Loke i mycket gott skick. 16,5", bomvidd 36. Pris 3500:-
 
 

Kallt och grått

Nu blev det plötsligt höst på allvar. Just nu har vi 5 ynka stackars plusgrader ute. Det blåser och molnen ligger nästan nere på marken. Min buske med Finlands Vita Ros ångrar nog bittert att den plötsligt fick för sig att börja blomma igen i september. ;)

Dagens plan för ponnymorsan ser i alla fall ut på följande sätt: Nu efter frukosten blir det att vara duktig och plugga en stund. Sedan drar jag iväg till stallet för att ta hand om dressyrstjärnan. Hovis kommer idag också så Avve ska få avnjuta lite pedikyr. Inte för att han njuter av det precis. Han är mest sur och står och piper som ett sto. :)

Igår var han lite öm över ryggen efter att ha stått och frusit kvällen innan, så jag tänkte ta ett litet joggingpass i låg form så att han får mjuka upp sig lite och stretcha ut. Kanske blir några bommar på marken, vi får se.

När stallet är avklarat blir det att åka hem, värma upp sig med en varm dusch och en kopp te så att jag sedan kan fortsätta att plugga. EGENTLIGEN borde jag baka också eftersom älskade lillebror fyller tonåring imorgon, men som läget är nu med jobb, skola och allt annat så får allt familjen stå ut med köpekakor några månader framöver. Det finns ju faktiskt dom som ska leva på att baka kakor så varför inte gynna dom lite? ;)

P & K/ Ponnymorsan

 

Ruskväder

Tur att man får vara inne och plugga en dag som denna! :) En kopp chai-latte, en god macka och lite trevlig läsning i nya Häst & Ryttare så är man redo att fortsätta med skolarbetet! :D

 

På rosa moln

Det finns så mycket att säga om gårdagens tävling att det bubblar i mig. Jag vet nästan inte var jag ska börja. Först och främst kan jag i alla fall säga att det var en sån där dag som jag kommer att tänka tillbaka på i vinter när det är mörkt och kallt och eländigt och livet känns allmänt trist. För det andra kan jag säga att jag är så otroligt lyckligt lottad som får möjligheten att låna min dotters underbara ponny ibland. Han ger verkligen så mycket glädje! ♥

Det kändes riktigt bra när jag red lätt C:2. Allt flöt liksom på och vi hade inga direkta missar. Jag var dock ganska nervös när jag red in på banan så jag hade lite spagettiben och kontrollen över mina hjälper kändes som bortblåst. Men Avve var lydig och fin så det gick ganska bra ändå. När jag skrittade ut från banan tänkte jag att jag skulle vara jättenöjd om jag hade strax över 60%.

Min supporterklubb (Linnéa, mamma och maken) var också ganska nöjda med vår insats. När resultatet kom höll jag på att svimma! Vi hade fått drygt 72% och gick upp i ledning!! :D Och det höll i sig hela klassen så det blev att göra i ordning finponnyn för prisutdelning! Det var nästan det jag var mest nervös över med tanke på hur busig han brukar vara, men det gick jättebra. Han var hur cool som helst.

Det blev en ganska lång väntan till nästa klass lätt B:0 så Avve fick gå in och käka lunch. På framridningen till den klassen kändes han fin men lite tröttare så jag fick sätta igång honom ganska ordentligt. Själva programmet gick i alla fall bra. Avve gick nog till och med i en lite bättre form denna klass.

Vi lyckades skrapa ihop hela 67,34% och gick upp i ledning IGEN!! Det var dock många kvar i klassen men Linnéa var helt övertygad om att det skulle räcka till placering. Och det gjorde det verkligen! Tror man inte att vi slår till och vinner igen! :D :D

Jag kan helt ärligt säga att det här hade jag aldrig ens i min vildaste fantasi trott. När jag bestämde mig för att ställa upp med Avve i några tävlingar så var det mest för skojs skull. För att det var en kul grej nu när TR ändrats. När det gick så bra på KDRF förra helgen så tänkte jag att vi kanske skulle kunna bli placerade i lätt C:2 men ABSOLUT inte i lätt B:0 där motståndet var betydligt svårare.

Det var i all fall jätteroligt och jag kan fortfarande inte riktigt fatta att det är sant! Linnéa kommer troligtvis att träna något pass för Marc igen i oktober, och då får vi komma ihåg att säga till honom att han hade rätt. Avve ÄR verkligen en Super-Pony! ♥

                                     TACK snälla Lotta Höglund för de fina bilderna från prisutdelningen!
 
 

En bild säger så mycket

Det här har min dag bestått av...



Först webbföreläsning hela förmiddan och sedan hårt arbete med kommande tenta. Ser fram emot att få rida imorgon. Hoppas inte hjärnan är helt fullproppad med Ögonmedicin och Beteendevetenskap. Det måste ju rymmas två dressyrprogram också! ;)

P & K/ Ponnymorsan

Skyll aldrig på hästen

Ibland (inte ofta men ibland) kan man hitta riktigt kloka ord på Facebook.

Såg detta kloka citat från Jens Fredricson, tål att upprepas: "- Skyll aldrig på hästen – dess prestation är resultatet av ditt arbete. Antagligen hade du för bråttom igår, eller så red du ofokuserat i förrgår och därför gick det inte som du hade tänkt dig idag. Respekten för hästen uteblir i samma stund som vi lägger skulden på den för att vi själva gjort ett dåligt jobb.”
/Jens Fredricson

 

Det är så här det ska va´!

Man borde alltid få åka hem från tävling med den känslan vi hade idag. Glada och nöjda. Både människor och ponny. Helgen fortsatte precis så bra som den började. Avve har gått jättebra båda klasserna idag. Framridningen till lätt B:1 blev lite väääl lång eftersom allt tog lite längre tid än vi hade räknat med plus att dom la in en 15 minuters paus mellan kat. C och D.

Jag tror att både ryttare och ponny hann bli lite trötta för prinsen blev en aning loj inne på banan. Men Linnéa red superbra och det såg inte alls tokigt ut. Mycket prydligt och bra. Enda missen var väl att han gjorde ett sånt där tjusigt galoppombyte IGEN. Han har ju så lätt för det och han gör dessutom fina rena byten så är man inte helt på sin vakt så lägger han till det som ett litet extranummer när chansen ges. ;)

Domaren verkade också gilla det hon såg för dom fick 67,58% vilket gav en andraplacering! :) Jätteroligt! Avve som älskar prisutdelningar och ärevarv tog såklart chansen och showade lite till publikens stora förtjusning. ;)

Till lätt A:1 red Linnéa bara fram en kort stund. (Han var ju ordentligt uppvärmd redan.) Återigen blev det en prydlig och fin ritt. Vi som tittade på tyckte nog att han gick i en ännu bättre form denna klass. Lite loj kanske och mellantraven kom väl inte riktigt fram som man hade kunnat önska. Återigen ett snyggt byte, men annars inga missar.

Denna klass var det en annan domare, och man ska absolut inte skylla sina resultat på domaren, men vi var många som tyckte att 57,63% var en aning snålt. Det spelar dock inte så himla stor roll. Det viktiga är känslan och Linnéa var nöjd med båda sina ritter.

En av dagens höjdpunkter var att vi fick ha med oss Linnéas gulliga kompis Ebba som groom. Ebba var tidigare medryttare på Tara och ständig följeslagare på alla tävlingar. Hon är en riktig klippa och det var så roligt att få prata gamla tävlingsminnen med henne idag. Tack snälla Ebba för all hjälp och alla glada skratt! ♥

P & K/ Ponnymorsan

 

Debut med mersmak

Vilken dressyrponny vi har! :) Han trivs verkligen med sitt nya liv. Ingen stress, ingen hets. Lugnt och avslappnat på framridningen. Inga tokiga tränare/ ponnyföräldrar som skriker: MERA GALOPP!!

Vi kom fram till Ersmark i ganska god tid för att hinna göra i ordning i lugn och ro. När jag började rida fram var han till en början lite springig och stel. Men efter en stund blev det mycket bättre (med lite coachning från Linnéa). Han kändes riktigt lugn och avslappnad. Det enda jag i det läget var lite orolig över var blommorna som dom hade pyntat dressyrbanan med. Jättefina höstblommor i och för sig, men med tanke på Avves svaga nerver så hade jag lite svårt att uppskatta dom.

Jag hade dock inte alls behövt oroa mig. Han brydde sig över huvud taget inte om några blommor. Han var helt fokuserad på uppgiften och gjorde bara det han skulle. Av och till hamnar han lite bakom lodplan, men det beror ju helt på min svaga ridning så det kan man inte säga så mycket om.

En liten felridning lyckades jag dra på mig, men jag kom på det direkt och kunde rätta till det på en gång. Klantigt, men det kan ju hända även den bästa. (Fråga Patrik Kittel får ni höra).

Jag var så himla glad och nöjd när jag red ut från banan! :) Det kunde egentligen inte ha gått bättre! Vilken härlig känsla! Och när jag fick höra resultatet trodde jag knappt mina öron! 63,57% vilket visade sig vara klassens högsta procent. Duktiga duktiga ponny som kunde lotsa runt gammeltanten på ett så föredömligt sätt! ♥

Klassen var en clearround så det var bara att hämta ut en vit rosett i sekretariatet och börja ladda för morgondagen när den ordinarie ryttaren ska få visa hur det EGENTLIGEN ska gå till. ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                                  Tack snälla Maja Jonsson för de fina bilderna! :)

Det börjar dra ihop sig

Gulp! Imorgon vid den här tiden har jag gjort min tävlingsdebut med Avve! Jag kan ju inte säga att jag har hunnit träna fullt så mycket som jag hade velat, men ikväll blir det i alla fall genrep och jag ska få lite hjälp av min snälla och (oftast) tålmodiga dotter.

Jag hoppas att det ska finnas plats nånstans där jag kan träna på programmet. Har försökt plugga på det här hemma så gott det går, men det är ju en helt annan sak att rida det. Det känns i alla fall skönt att börja med ett så pass enkelt program som lätt C:2. Själva programmet är ju inte så krångligt.

Egentligen skulle jag vara med och hjälpa till på ett sponsorevenemang efter tävlingarna, men det behövdes inte så mycket folk som vi hade trott så jag får åka hem sen och fortsätta att vara en duktig student. ;) Det kan ju verkligen behövas eftersom vi snart har vår första tenta.

Igår fick duktiga "kusin" Olivia rida Avve en stund. Det gick jättebra och Avve såg riktigt fin ut. Det är alltid roligt att se andra rida honom. I helgen får vi förresten hålla tummarna för Olivia och hennes supersöta ponny Sorino när dom tillsammans med Västerbottens ponnyallians rider första Elitomgången i Falun! Heja Västerbotten! :)

P & K/ Ponnymorsan

                                                   Västerbottens dressyrlag. Oliva och Sorino tvåa från vänster.

Man lär så länge man lever

Man blir lätt lite slarvig och nonchalant när saker och ting bara flyter på. Men idag fick jag mig en nyttig påminnelse. Hädanefter kommer jag att vara mer noga med att använda handskar när jag leder hästar.

Jag skulle ta in hästarna i vår grupp i afton och jag började som alltid med bäbisen Fille. Han är lite valpig men har alltid varit hur snäll som helst när jag tagit honom till och från hagen. Han vill hemskt gärna smaka på allt som kommer i hans väg, men förutom det brukar han gå som en gammal hund bredvid en.

Idag var han dock lite på tårna direkt när jag tog honom från hagen. När vi kom in på stallplanen flippade han plötsligt ur och for omkring och viftade med frambenen. Jag försökte hålla honom kvar, men grimskaftet drogs ur handen och brände ett par fingrar så jag blev tvungen att släppa.

Som tur var stannade han direkt när jag släppt taget och stod och väntade på att jag skulle ta fast honom igen. Knashäst! Till slut tog vi oss i alla fall in till stallet (i typ passage). Till en början kändes det inte så farligt, men efter stund sved det ganska bra i fingrarna kan jag tala om. Jag fick i alla hjälp av vår snälla ridskolechef att plåstra om med lite Wetflex (funkar utmärkt som plåster!) Otroligt korkat dock att inte använda handskar!!

Jag var lite orolig att det skulle bli problem att hålla i tyglarna när jag skulle rida, men det gick faktiskt riktigt bra. Jag valde att rida inne i gamla manegen eftersom även Avve var lite på tårna och for omkring som ett yrväder när jag ledde honom förbi hoppbanan. Det kändes lite som att utmana ödet att rida ute när jag redan skadat mig en gång idag.

Han var i alla fall fin när jag red. Lite ostadig i formen, men det berodde nog mest på att jag var lite ofokuserad och inte riktigt orkade vara stadig i sitsen. Vi passade på att träna lite på lätt C:2 inför helgens bravader. Jag har pluggat programmet här hemma, men det är ganska stor skillnad när man rider det. Jag hoppas att jag inte ska rida fel på lördag.

P & K/ Ponnymorsan


Hur kan man ens komma på tanken...

... att sätta pumps på en modell som ska visa RIDBYXOR??? Hur tänkte ni där Animo? "Hur matchar vi bäst dom här ridbyxorna på vår photo-shoot? Jaaa pumps blir bra! Hög igenkänningsfaktor för alla ryttare där ute!"

 

Träna träna

Nu börjar det ju närma sig tävlingsdebut för mig och Avve så idag var tanken att jag skulle träna lite för Linnéa. Nu hade hon dock en del plugg att ta tag i så jag fick klara mig själv.

Det gick ganska bra tror jag. Jag försökte verkligen tänka på allt som Carre sa till mig förra helgen och jag jobbade betydligt mer i traven än vad jag brukar göra. Avve var riktigt fin stundtals, men han är ju så himla tittig nu för tiden. Jag förstår inte vad det är med honom. Lite tittig brukar han ju vara men nu är det extremt. Det var några barn som lekte och väsnades i bostadsområdet bortanför hoppbanan så det var ju väldigt läskigt. Sedan spände han sig och tittade mot terrängbanan så jag trodde att det skulle komma ut någon där som var ute och red men det var ingen där.

Veckan som kommer ska jag träna någon afton och då hoppas jag verkligen att Linnéa har tid att hjälpa mig. Sedan måste ju dressyrprogrammet pluggas in. Tävlingsstassen är i alla fall fixad. Vi kommer att vara så snygga jag och Avve så ingen kommer att känna igen oss. När jag rider är vi ju annars ganska omatchade.

När jag kom hem hade Linnéa bakat en blåbärspaj som var supergod, så nu är hon helt förlåten för att hon inte följde med till stallet! ;)

P & K/ Ponnymorsan

Home sweet home

Jaha så var man då hemma igen. Känns lite konstigt att jag faktiskt bara varit borta i fem dagar. Det känns som minst två veckor. Men det beror väl på alla nya intryck och alla nya bekantskaper.

Det har som sagt varit väldigt intensiva dagar och nu i slutet har jag verkligen saknat familjen. Nu blir det att jobba imorgon och försöka landa lite sedan kör jag igång med plugget på måndag. Och imorgon efter jobbet tror jag att det får lov att bli en tur till stallet. För oj vad jag saknar den långbente mörke snyggingen! ♥

P & K/ Ponnymorsan

 

Inte en häst så långt ögat kan nå

Det närmaste en häst jag kommit de senaste dagarna är bilden av Tara som jag har som bakgrundsbild på mobilen! Det känns som om vi befinner oss in en liten bubbla här på skolan och elevhemmet. Jag kan liksom inte riktigt fatta att livet fortsätter som vanligt hemma och på jobbet.

Det är verkligen intensiva dagar när man ska försöka proppa i oss så mycket information som möjligt under fem dagar. När man kommer "hem" på kvällen orkar man ingenting annat än att duscha, hoppa i pyjamasen och slötitta på tv. Men det är väldigt roligt och det känns bra att man fått träffa alla i klassen innan man sätter sig därhemma på kammaren och sätter igång med allt arbete. :)

Idag har vi bland annat fått en kurs i HLR (hjärt- och lungräddning). Superbra! Det är verkligen kunskaper som man behöver uppdatera med jämna mellanrum. Jag lärde mig det för många år sedan och det har ju förändrats lite sedan dess (till det bättre tycker jag) så det var ju jättebra att man fick chansen att lära sig.

På fredag efter lunch styr vi kosan hemåt igen och jag har en känsla av att det nog är säkrast att man tar tjuren vid hornen DIREKT när man kommer hem. För schemat är mycket pressat så det gäller nog att man inte halkar efter från början för då blir det nog nästan omöjligt att fixa detta.

Det är som sagt väldigt roligt och intressant, men nu längtar jag hem till familjen, Avve och min egen säng! :)

P & K/ Ponnymorsan

Framsteg

Helgen har som vanligt bara svischat förbi. Lite fortare än vanligt till och med. Träningarna har verkligen gått super! Igår var det ju jag som red och det gick faktiskt över förväntan. Jag fick verkligen fokusera på min sits och att få fram bra gångarter.

Avve var jätteduktig och jag fick inte allt för mycket skäll för min förslappade sits. Jag var väldigt nöjd efteråt och nu ser jag fram emot tävlingsdebuten om två veckor. Det ska bli väldigt spännande och roligt.

Igår kväll fick vi rå om både Carre och mamma när vi åt mumsig middag och satt och surrade hela kvällen. Vi hann med allt från pelargoner till fälttävlans-EM. ;)

Idag red då Linnéa prinsen och shit pommes frites så fin han var! Jag tror inte att jag någonsin sett honom gå så bra! Fluffiga, stora fina gångarter och lydig och fin i formen. Carre var nog lite förvånad över hur pass mycket bättre trav han fått i sommar. Med lite träning blir det nog en riktigt bra dressyrponny av den lille svarte. :)

Nu har jag fullt upp med att packa inför min första skolvecka. Det känns onekligen lite pirrigt. Men jag längtar att sätta igång och lära mig en massa nytt. Under veckan kommer jag att bo i ett elevhem på en närliggande folkhögskola så det blir lite som att bo i studentkorridor igen! Vi får väl se hur förutsättningarna ser ut för att blogga, men i värsta fall får ni klara er utan uppdateringar fram tills nästa helg. :)

P & K/ Skolflickan

 

RSS 2.0