Skryt!

Är det okej om jag skryter lite igen? Äh, skit samma förresten. Jag gör det hur som helst! :) Den här gången vill jag skryta över vår supergulliga sommargäst, ni vet kusinen från stan.

Söta Sorino och hans superduktiga matte Olivia leder nämligen just nu ponnychampionatet i dressyr i Västerbotten! (Ganska överlägset också.) :D

Heja Olivia och Sorino! Fortsätt så här så vi äntligen får en anledning att gå på Ryttargalan och jubla åt ett SKELLEFTE-EKIPAGE!!

P & K/ Ponnymorsan

                         

Tara-film!

Här kommer lite bilder från gårdagens dressyr!



Och busa kan hon också som bekant! ;)


Och så en liten film:


Tara-trimning

När jag var på väg hem från jobbet igår ringde mamman till en av Taras fodervärdar och frågade om vi kunde tänka oss att ta hand om Tara. Den ordinarie hästskötaren var nämligen sjuk. Jag visste att Linnéa hade planerat vilodag för Avve så att hon skulle ha lite mer tid att plugga. Men jag frågade henne om hon var sugen på att trimma lite dressyr med den lilla vita. Ett sånt erbjudande är ju alltid svårt att motstå, så vi gjorde så att jag fixade allt stalljobb medan Linnéa red Tara.

När jag var klar med mockning, foderfixning och allt sånt gick jag ner till "ridbanan" och tänkte kolla lite hur det gick för dom. Och det gick verkligen bra! :) Tara såg superfin ut! Gick i fin form, var lösgjord och lyhörd OCH KUNDE TILL OCH MED VILA PÅ STEGET!! Detta är något som Tara tycker är extremt svårt. Hon vill gärna bli springig, speciellt när det blir lite jobbigt.

Som belöning fick hon galoppera FORT en stund efter vägen bredvid hagarna. Gissa om ponnyn var nöjd! Ja, ryttaren också kan jag tala om. ;) Även mamman kände sig riktigt glad och lycklig. Det är så roligt att se dom tillsammans. Linnéa och Tara är verkligen sammansvetsade och man kan se hur mycket dom litar på varandra. Det känns så himla bra att vi kunnat behålla Tara. Hon är en väldigt speciell ponny och hon är älskad av hela familjen! <3

P & K/ Ponnymorsan

                                            
Bilden är från förra året. Det kommer bilder och ev. film från igår.



Roligt och tråkigt jobb

Varför är det så mycket roligare att jobba i stallet än inne? I stallet kan man ju påta på och fixa hur länge som helst utan att bli less. Att mocka är riktigt rogivande. Man kan ställa sig och putsa lite grejer, sopa stall och foderlada, kratta utanför stallet, rykta och pyssla med hästen, ja det finns egentligen inga gränser. Enda gångerna det känns lite jobbigt är väl om man är hungrig, fryser eller har ont om tid.

Men innejobbet!! Hur tråkigt som helst!! Städa: Blä! Sortera tvätt: Blä! Laga vardagsmat: Blä! Duka bort efter middan: Blä! Man blir ju less innan man hunnit börja! Bara tanken på vad som måste göras får en ju att tappa all energi!

Jag vet exakt vad jag ska göra när jag vinner 50 miljoner på Lotto! Jag ska skaffa fler hästar, eget stall, självklart ska jag sluta jobba och så ska jag göra mitt för att öka sysselsättningen här i landet genom att anställa en hemhjälp!

P & K/ Ponnymorsan

Det finns inget dåligt väder...

... bara dåliga kläder! Ingen kan då säga att inte hästtjejer är riktiga hårdingar! :)



Vuxet??

Vet ni vem Nellie Berntsson är? För er som inte vet kan jag berätta att hon är en 12-årig tjej som tävlar sina ponnyer i hoppning på SM-nivå. Dessutom driver hon en av Sveriges mest populära hästbloggar. Innan jag fortsätter kan ni läsa detta inlägg från hennes blogg: http://nellieberntsson.se/2012/08/26/ridsport-ponny-cup-finalen-2012/

Nu var jag inte på plats på Ridsport Pony Cup-finalen så jag kan inte uttala mig om vad som egentligen hände. Vi ska komma ihåg att detta bara är ena sidan av det hela. Vi vet till exempel inte om överdomaren agerade så aggressivt som Nellie beskriver det. Vi vet inte heller hur pass okontrollerad hennes ponny uppfattades av de övriga på framhoppningen.

Hur det än var så verkar det i alla fall troligt att överdomaren har uppträtt på ett mindre lämpligt sätt. Överdomaren har en mycket viktig roll på tävlingar och besitter även en hel del makt. Då är det OTROLIGT viktigt hur man beter sig! Speciellt på en ponnytävling där det är barn man har att göra med. Känner man att man behöver tala någon till rätta så tar man personen (och helst även en förälder) åt sidan så inte alla andra kan höra vad som sägs.

Det är också helt ofattbart hur man kan tillåta 10 ponnyer inne på framhoppningen samtidigt! Detta på en stor nationell tävling där man kan tycka att arrangören bör ha en hel del erfarenhet av att arrangera tävlingar! Visst, det är relativt rutinerade tävlingsryttare det handlar om, men dom är fortfarande under 18 år allihop. Under 13 om dom tävlar B-ponny. Vem hade stått som ansvarig om något hänt på framhoppningen?

En tredje sak som jag tänker på när jag läser inlägget: Hur illa kan egentligen ponnyföräldrar bete sig utan att skämmas? Känns det bra att stå vid sidan om när något sånt här händer utan att reagera? Eller är man så missunnsam mot andras barn att man njuter lite?

Som ponnymamma skäms jag. Det är inte konstigt att vi ponnyföräldrar fått dåligt rykte och att ordet ponnyförälder nästan används som ett skällsord.

Låt oss alla försöka bete oss som vuxna när vi följer våra barn på tävling/träning! Uppträda sportsligt och hela tiden ha i åtanke att hur spännande det än är så är det just BARN som tävlar! Hur vill jag att andra vuxna ska bete sig mot MITT barn? Tänk om vi ponnyföräldrar kan bli ett föredöme för andra idrottsföräldrar?

P & K/ Ponnymorsan


Nellie och hennes tävlingsponny Stella


Ändrat datum!

Datumet för hästloppisen på Travet är ändrat till lördag den 1/9!! Missa inte detta tillfälle att fynda billiga häst-/ ryttar-/ kuskgrejer!

Hagrivning

Idag blev då dags att riva ner sommarens beteshagar. Det är inte utan att det känns lite sorgligt. Eller det kändes i alla fall mycket roligare att bygga hagarna trots att det ju egentligen är jobbigare...

Men det är i alla fall en riktigt härlig solig höstdag så det får man ju glädjas åt åtminstone! :) Nu är det bara att invänta att grannen kommer med sin betesputs och snyggar till där vi haft hagarna. Sedan får jag ta ett snack med markägaren och fladdra lite med ögonfransarna så att vi får ha bete vid järnvägen även nästa år. ;) Det funkade verkligen perfekt att ha dom där i sommar, och det är ju jättebra terapi för stackars tågrädde Avve! ;)

P & K/ Ponnymorsan


Hästloppis

Det börjar dra ihop sig mot höstens hästloppis på Travet. :) Tack vare att vi inte åker till hopp-DM i Lycksele så kommer jag och Linnéa att ha ett bord på loppisen även denna gång. Det ska bli jätteroligt! Hoppas verkligen på tur med vädret igen! :)

Kom gärna förbi på Travet den 2/9 och kolla in vårat bord och surra en stund! Vi kommer att sälja en del ponnygrejer och även lite kläder som Linnéa vuxit ur.

En liten förhandstitt på vad vi säljer kan du se här! --> http://ponnymorsaninorr.blogg.se/2012/june/bloppis.html

Är det något som verkar intressant går det ju naturligtvis bra att shoppa redan nu! Det är bara att skriva en kommentar här på bloggen! :)

P & K/ Ponnymorsan


Tävlingar

Efter en liten tävlingspaus så har vi nu några nya tävlingar inplanerade. :) Det blir först och främst hoppning i Luleå den 15-16/9. Den har jag väl redan berättat om. Där blir det i alla fall lätt B, lätt A och en lätt B+5.

Sedan blir det dressyr på Kågedalens RF den 23/9. Det blir lite uppvärmning inför DM. Klasserna blir lätt A:1 och lätt A:3.

Nästa inplanerade tävling blir då dressyr-DM här hemma den 13-14/10. Det blir en intensiv helg. På lördagen ska Linnéa rida både Avve och Tara i lätt B:1, och sedan Avve i lätt A:1. Söndag rider hon bara DM-klassen lätt A:4 med Avve men med en lååång framridning. ;) Han brukar ju behöva gå ganska hårt innan han slappnar av och blir riktigt fin.

Känns jättekul att ha lite roligt att se fram emot! :) Det blir ovanligt mycket dressyr i höst, men det känns ju lite bortkastat att INTE skaffa lite dressyrmeriter med en så fin ponny!

P & K/ Ponnymorsan


MHPC

Måste bara säga att jag är ganska stolt över min dotter och hennes fina ponny. Trots att vi blev tvungna att stryka från sista omgången av Mountain Horse Pony Cup så fick dom en riktigt fin slutplacering! :)  Mycket bra jobbat!


Ryttare  Ponny Klubb  kval 1 kval 2 kval 3 totalt

Nataljè Svensson Cayenne III SURF  22  22  44
Linda Söderholm Taidis Chance `SPF 22 16 18 40
Elvira Lundell Munboro Killroy SPF 18  22 40
Rebecca Säfvengerg Kodac Häatak URF 22 14  36
Maja Sällström JJs Funny Girl SPF 18 18  36
Linnea Enmark Avalanche SRK 16 18  34
Frida Karlsson Celine  VRF  14 18 32
Elin Eriksson Moychullins Las SPF 22   22
Julia Karström Napoleon VRK  22  22
Malin Wäringstam Mea Mira NRK  22  22
Tove Gustafsson MunsboroShelly VRK   22 22
Charlotta Wendell Mejram SPF 18   18
Alicia Kyröläinen Trinity VRK 16   16
Olivia Swedmark Munsboro Tuite SURF  16  16
Venla Persson Munsboro Hairy Mary VRK   16 16
Rebecca Persson Canoyn Flight SURF  14  14
Linn Lindeberg Grace URF  14  14

Dom tre första går vidare till finalen vid inomhus-SM. Vem vet vad som hade hänt om dom hade kunnat starta? Nu spelar det egentligen inte så stor roll. SM har man i år lagt i Borås i november. Det känns väl inte riktigt realistiskt för oss att åka så långt till en tävling. Vilket osökt för oss till frågan: Bör man inte förlägga sådana tävlingar lite mer mitt i landet? Med resa för både oss och ponny, förlorad arbetsinkomst för mig, anmälningavgifter, uppstallning, boende, mat m. m så är vi uppe i astronomiska summor. I alla fall för en familj med normala inkomster.

Men det är en helt annan historia! Stolt är jag i alla fall! <3

P & K/ Ponnymorsan



Dressyrponnyn goes hopp-ponny (again)

Har idag haft en härlig ledig dag. Mycket trevlig faktiskt. Även maken (som ska jobba inatt) var ledig under dagen, så vi passade på att åka till Norrbotten för att hälsa på min kära tremening Therese! Så det blev ett par timmars surr och mumsig lax till lunch! :)

Efter diverse hushållsgöromål och middag så åkte jag och Linnéa iväg till ridhuset med Avve och tränade hoppning. Jädrar i min låda vad han var laddad! :) Han var nog jättelycklig att slippa dressyr! Det är ju inte riktigt hans favoritgren om man säger så!

Först var jag lite nervös och tänkte att idag får nog Linnéa tugga grus! Han var superpigg och Linnéa hade nog inte riktigt full kontroll hela tiden. ;) Inte blev det bättre av hon nödvändigt skulle rida på nova-bettet heller! Men när han hade fått lugna ner sig en liten liten aning så var han hur fin som helst!

Det är verkligen en fröjd att se den ponnyn hoppa när han är som idag! Galopperade med ordentligt tryck och hoppade jättefina språng hela tiden! Ett stopp blev det på en kombination när vi hade höjt upp den till 1,10. Men då rusade han bara på och bjöd inte ärligt innan. När dom kom igen så var det inga problem.

För övrigt så är nu sommaren officiellt över här. Ponnyerna har nu flyttat från beteshagen till sin "vinterhage" så i helgen ska vi försöka hinna ta ner båda beteshagarna. Måste även komma ihåg att köpa Kolla Masken så vi får skicka in det så snart som möjligt. Förhoppningsvis slipper vi avmaska även denna gång! :)

P & K/ Ponnymorsan


Lösdrift

Här uppe är det väldigt populärt med lösdrift. För alla typer av hästar. Jag har aldrig riktigt varit så förtjust i tanken. Visst passar det säkert  endel hästar, men kanske inte t. ex känsligare tävlingshästar eller hästar som har svårt att hålla hullet. Missförstå mig inte. Dom ska självklart gå ute i hage en stor del av dagen, men går dom på lösdrift har man ofta dålig koll på dom.

Jag läste idag en mycket intressant artikel om en väldigt erfaren och framgångsrik uppfödare och då kände jag att jag kanske inte är så fel ute!

Det var Margareta Algotsson som bland annat fött upp OS-silvermedaljören Wega som sa att hon inte tycker om lösdrifter. En av anledningarna var att man inte har koll på hur mycket hästen äter och dricker. Här följer ett citat från artikeln:

Under hela sitt liv har Wega stått på stall. Margareta är inte rädd för att säga vad hon tycker och lösdrift är hon väldigt emot.
 
- Mina hästar har alltid fått gå ute i hagarna med kompisar många timmar om dygnet men lösdrift tycker jag inte om. Jag tycker de flesta svenska lösdrifter är för dåliga och ofta bara en ursäkt för att ägaren ska slippa mocka. Vill man slippa mocka ska man inte ha några hästar.
 
Det är främst underlaget, leriga och blöta hagar, som Margareta är emot. Men hon tycker inte heller att man i en lösdrift har tillräckligt bra koll på hästarna.
 
- Det blir lätt så att den största får mat. Jag vill veta om de har ätit, vad de har ätit och om de har druckit, det kan man aldrig exakt veta i en lösdrift. Ska hästen bli en stjärna ska den inte behandlas på det viset och blir det ingen stjärna så ska den inte behandlas så ändå.
 
Fälttävlanshästarna är kända för att vara väldigt sunda. Margareta har två uppfödningar som tävlat på internationell nivå tills de var över 20 år gamla. Sundheten tror hon kommer från den mångsidiga träningen av duktiga ryttare och mycket utevistelse, även för tävlingshästarna.

Jag tycker att det känns ganska logiskt. Men som sagt, det finns såklart hästar som funkar bra på lösdrift. Flera av travhästarna som står i vårat stall går ju på lösdrift och dom mår jättebra av det. Men dom har rejäla ligghallar, tillgång till bra grovfoder, uppvärmda vattenkoppar på vintern och naturligtvis kollas alla hästar ordentligt varje dag!



P & K/ Ponnymorsan

Känsliga magar

Idag har vi (eller snarare den snälle maken) varit och hämtat ett lass med hö igen. Denna gång fick han köra ungefär 5,5 mil enkel väg för att hämta. Vi brukar ju köpa av min farbror som har fantastiskt bra hö, men han har inte riktigt tillräckligt mycket för att vi ska kunna köpa till båda ponnyerna. Och det känns faktiskt som om det skulle vara smidigt om vi kan ge samma hö till dom så att dom kan gå i samma hage i vinter. Det blir så tråkigt när man måste dela på dom.

Så nu måste vi alltså göra så att vi köper en del av min farbror och en del av en fritidsbonde 5,5 mil bort! Det är ju tyvärr inte så många som säljer torrhö längre. Och vad gör man inte för Avves känsliga mage? Nu vet vi ju inte säkert att det är hösilaget som gett honom kolik, men det känns inte riktigt som om man vill chansa och prova med hösilage igen. För fy sjutton vad ont han hade! Det vill vi aldrig mer vara med om! :(

Sen tänkte jag att vi ska köpa finmaskiga hönät att ha i hagen och i Avves box. Det är ju också bra för hans mage om han inte kan äta så fort. Dessutom brukar det ju kunna ha en positiv effekt på krubbitare så då kanske vi slår två flugor i en smäll! ;)

P & K/ Ponnymorsan


Filmtips

Jag såg en jättebra film igår som jag bara måste tipsa om! Den heter Hotel Marigold och är en engelsk komedi. En riktig feel-good-film! Den handlar om några engelska män och kvinnor som på ålderns höst av olika anledningar bestämmer sig för att åka till Indien.

Den blandade humor och allvar på ett väldigt bra sätt. Man ser faktiskt sällan amerikanska filmer som lyckas lika bra med det. Kanske har britterna någon slags bitter humor som inte amerikanerna besitter. Eller kanske beror det på att skådespelarna i engelska filmer ser ut som vanligt folk och inte fotomodeller. Jag vet inte.

Jag kan i alla fall rekommendera den. Jag somnade med ett leende på läpparna igår kväll! :)

P & K/ Ponnymorsan


Dressyrponnyn del 2

Avve fortsätter att leverera i dressyren! I alla fall på träning! ;) Han var superfin även under dagens träningar! Idag var det inte alls lika varmt och blåste ganska rejält så ponnyn var verkligen laddad och på tårna. På gott och ont. Han behöver den där lilla extra energikicken för bli riktigt flashig, men tyvärr slår det lätt över och sprätter åt alla håll. Han hoppar till för minsta lilla och studsar omkring och gör byten i serier. ;) Men han var överlag jättefin.

Idag fick dom träna på några moment från lätt A:4. Ska dom starta DM så är ju det den andra DM-klassen för kategori D. Det gick riktigt bra. Bland annat trimmades det förvänd samlad galopp, galoppfattning ur ryggning och bakdelsvändningar.

Jag tror att Linnéa var riktigt nöjd trots några luftsprång. ;) Vår fodervärd Lovisa var också med på Tara. Dom kämpade en hel del med formen och att Tara ska tagga ner och vila mer på steget. Inte helt enkelt på en busig 21-åring som tycker att hon vet bäst! ;) Även dom fick träna på förvänd galopp och jag tycker att det gick riktigt bra. Jag tror att även Lovisa var nöjd med dagen!

Sedan hade lillebror turen att få följa mormor och skjutsa moster Carre och morbror Ubbe till flyget. Dom hann visst med en fika på vägen dit också! ;) Han hinner ju annars oftast inte träffa Carre så mycket när hon är här uppe i norr eftersom hon alltid brukar ha lektioner från tidig morgon till sen kväll. Och han är ju inte så intresserad av att åka med till ridhuset... ;)

P & K/ Ponnymorsan




Dressyrponnyn!

Denna helgen ägnar vi åt dressyrträning! :) Syster Yster befinner sig i ladornas rike och trimmar några hugade ekipage i dressyrens ädla konst! ;) Eftersom vi har planer på anmäla till dressyr-DM så kändes det som en bra idé att passa på!

Avve fick börja dagen med lite tömkörning. Jag vet faktiskt inte om han någonsin blivit tömkörd förut, så det var väl lite spännande. Han skötte sig i alla fall riktigt bra efter att ha provat om man kunde bestämma över den där lilla tanten. Det kan man ju inte så han gav sig efter en liten stund och sedan var han riktigt fin! :)

Efter en lite paus blev det ett dressyrpass (med ryttare denna gång). Dom fick träna mycket på lösgjordhet och att variera traven och galoppen. Både ponny och ryttare skötte sig bra trots värmen och Carre tyckte att han utvecklats mycket sedan hon såg honom i våras. Kul! :)

Imorgon blir det ännu mer träning, och då lastar vi båda ponnyerna eftersom vår gulliga fodervärd Lovisa ska vara med på Tara!

P & K/ Ponnymorsan



                                                                      Chivas fick också följa med! :)

Pytteliten

Alla som precis som jag växte upp på 70-talet och var hästtokiga känner säkert till dom. Fia och Pytteliten. För visst minns ni Wahlströms Ponnyklubb?? Man läste böckerna och drömde om att man var Fia som fick uppleva dom mest fantastiska äventyren till häst. Eller att man åtminstone var hennes kompis. För hon verkade ju så himla snäll (fast ändå tuff) och så var hon ju en riktig hästtjej! :)

Och Pytteliten! Vilken supergullig ponny! Precis en sån som man själv ville ha! Jag hittade för ett tag sedan Pyttelitens Bön i ett reportage i Häst och Ryttare. Minns ni den? Om inte, här är den:


Pyttelitens Bön

Tag mig ej från min moders sida
när som nyfött föl jag går,
Vänta med att på mig rida
till mitt fjärde levnadsår.

På min rygg skall jag dig bära
i galopp - på solskensritt.
Men tillbaks till stallet, kära,
låt mig då få gå i skritt.

Ge mig foder, rykt och vatten.
Ha tålamod om jag är stygg.
Och i kalla vinternatten
lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem.
För ej oljud i mitt stall
- tänk på att det är mitt hem.
Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara,
om min bön du nu förstår.
Då ska jag för alltid vara
din bästa vän i många år.

Och när min levnads slut är nära
tag mitt liv med varlig hand.
Led mig sista biten, kära,
till ponnyns evigt gröna land.


Björnen sover inte än!

Så var den där första dagen efter semestern gjord! Ett år till nästa gång! Nä, så ska man inte tänka, man blir bara deprimerad! ;) Fast allvarligt talat, så hemskt var det faktiskt inte. Jag har ju ett trevligt jobb och underbara arbetskompisar. Och när det kändes lite småjobbigt att väckaren ringde imorse så hörde jag samtidigt hur stallpersonalen i "vårt" stall anlände till sitt jobb. Då kändes det rätt okej att man inte börjar förrän nio på morgonen! Hehe! :D

Igår fick jag en helt underbar avslutning på semestern. På kvällen blev det nämligen stallhäng och gemensam ridning med bästaste dottern! :) Linnéa red Tara och jag red Avve. Först trimmade vi lite dressyr på ängen nedanför hagarna och sedan for vi ut en liten sväng i skogen som avslutning. Det var hur roligt som helst! Vi bara myste och kom inte in förrän vid tio på kvällen!

Idag fick jag tyvärr höra ryktas att man sett björn här i byn så det vette sjutton om jag vågar mig ut i skogen nånsin igen! Jag lider av en djupt rotad björnskräck och brukar hela tiden se mig om när jag är i skogen. Ibland sjunger jag en trudelutt eftersom jag inbillar mig att det ska skrämma bort eventuella björnar i närheten. (Det borde i alla fall skrämma dom för jag sjunger verkligen hellre än bra!)

Ikväll när jag skulle kvällsrasta hundarna gick jag bara just så pass utanför dörren så dom fick kissa. Man vet ju aldrig, det kan ju stå en björn på lur i syrenbuskarna! ;) Huga! Nä, det blir nog ingen bärplockning för mig i höst. På sin höjd kanske jag plockar in vinbär från buskarna på tomten!

P & K/ Ponnymorsan

                                                    
Bilden är från ifjol när vi var ute med ponnysarna!

Ny stil! ;)

Avve har skaffat sig en ny stil så här inför hösten. Han har anlagt helskägg! :D


Träning och annat

Idag har det blivit mycket häst för mig. Mitt på dagen kom hovslagaren till Tara. Det var lite spännande då hon av någon anledning har varit riktigt tjafsig senaste gångerna hon skulle skos. Senast skulle hon skos om när vi var i Grekland. Då var hon så pass bråkig att hovis fick lämna bakhovarna. Alltså var hon bara omskodd fram. Så vi tog helt enkelt kontakt med vår förre hovslagare.

Vi hade nu en sagolik tur eftersom han kunde komma redan idag (vilket är helt otroligt eftersom det råder stor brist på duktiga hovslagare här i trakterna). Nu visade det sig tack och lov att den lilla damen bestämde sig för att den här hovslagaren är trevlig! Det gick hur bra som helst! Hur tänker egentligen hästar? Båda hovslagarna är jätteduktiga, och det är då ingen som varit dum mot henne. Men det kanske helt enkelt är personkemin som ska stämma, vad vet jag... ;)

Sedan bar det av till ridhuset för lite markarbete med Avve. Han var lite stel och motvillig i början. Men efter en stund blev det mycket bättre, och i slutet var han hur lösgjord och fin som helst! Det såg ut som om Linnéa hade kunnat göra vad som helst med honom! Så roligt när det blir sån skillnad på ett ridpass! :)

Nu ikväll har vi tanter (alltså jag och Tara) fått busa av oss lite i skogen! :D Hon var så medgörlig och fin på bortvägen. Vi red förbi skjutbanan där dom träningssköt för fullt, men hon brydde sig inte alls om att det small. På hemvägen blir hon alltid supertaggad och så även idag. Hon fick galoppera av sig lite på en sandstig och sedan travade vi mycket och jobbade lite i låg form.

Vi var ganska svettiga båda två när vi kom hem så det fick bli en dusch. Först för Tara och sedan för mig! ;)

P & K/ Ponnymorsan

Sommaren är kort

Ja än är den ju faktiskt inte riktigt slut, men det känns ändå lite så. Semestern är nu slut för i år (även om jag har turen att börja med två lediga dagar), snart börjar skolorna om och från och med ikväll får våra ponnyer gå in för natten. Betet börjar verkligen vara dåligt så dom såg faktiskt ut att längta in igår kväll. På så sätt kan vi dessutom trycka i dom lite hö när dom kommer in på kvällen. Det går så mycket av Avves torrhö om vi ska ge dom allt ute. Nu kan ju Tara få hösilage på kvällen så sparar vi lite på "lyx-höet"! ;)

Men annars så känns  det faktiskt fortfarande väldigt somrigt. Det har varit strålande sol och riktigt varmt både igår och idag. Jag har fått undan massor av tvätt och rensat i rabatterna och dessutom har jag hunnit sola lite! Härligt! :)

Och för att riktigt passa på och ta vara på sommarkänslan så ska vi grilla ikväll. Mamsen kommer också över och får den utlovade födelsedagsmiddagen hon hade önskat sig tidigare. Hoppas att det får vara någorlunda skönt ikväll så vi kan sitta ute! :)

P & K/ Ponnymorsan


                                           Det känns inte alls som det är länge sedan vi släppte dom på bete!

Hiss och diss

 
Jag VET!! Jag har skrivit tidigare att jag inte brukar hissa och dissa och nu är det andra gången på kort tid! Men jag kan inte riktigt låta bli efter vår semestertripp! Så här kommer det!

HISS: Benstockens långtidsparkering. Vilken fantastisk service! (Det är säkert bra på de andra långparkeringarna kring Arlanda, men det här är den jag har erfarenhet av.) För en rimlig kostnad står bilen relativt säkert och övervakat medan man själv är på semester. Dessutom får man busstransfer till och från sin terminal oavsett tid på dygnet. :)

DISS: Flygplansmat. Varför måste den vara så äcklig? När vi åkte till Kreta var det ändå rätt okej. Torr rostbiff och potatissallad. Men på hemresan! VEM är sugen på en stor ganska kryddig köttfärsbiff som simmar i flott vid 2-tiden på natten?? Till detta serverades något som jag tror skulle föreställa potatisgratäng, men jag är inte helt säker. Nä usch och fy! :(


I´m back! :)

Sent igår kväll kom vi hem från vår underbara semester! Egentligen anlände vi till Sverige redan vid halv 5-tiden på morgonen. Då hämtade vi bilen på långtidsparkeringen på Arlanda och körde till min syster och sov där några timmar innan vi styrde kosan norrut. Jag kan ju lugnt säga att jag var ganska slut när vi kom hem på kvällen. Sov just ingenting på planet från Kreta så det blev en lååång dag trots sovstunden i Tungelsta!

Vi har i alla fall haft en riktigt bra vecka på Kreta! Som jag sagt tidigare så är vi riktiga Greklands-fantaster och vi blev inte besvikna den här gången heller! :) Vi har solat, badat (sonen badade nog mest av alla i hela Platanias), ätit gott och njutit! Hoppas att vi snart kan åka iväg igen!

Ponnyerna verkar ha haft det bra medan vi varit borta. Avve har ju trimmats av Tove och Tara har som alltid skötts om på bästa sätt av sina fodervärdar! :) Avve har tydligen varit väldigt busig med Tove. Vet inte vad han fått för sig riktigt, kanske han ville testa henne lite. Jag hoppas dock inte att hon är avskräckt, det vore ju kul om hon ville rida honom fler gånger! ;)

Enda minuset med resan är väl att vi missat i stort sett all ridsport under OS. Jag känner mig helt bortkopplad från omvärlden! Nu har jag försökt uppdatera mig lite på tidningenridsport.se och hastmagazinet.se så jag har väl lite bättre koll på läget. Men det är ju inte samma sak som att se det hela på tv!

Ikväll blir det en långpromenad med make och hundar, UTAN att bli svettig och klibbig efter 50 meter! Det är faktiskt ganska skönt det också! Sen får jag väl fortsätta att försöka komma ikapp med tvätten! Har tvättat fem maskiner hittills idag!

P & K/ Ponnymorsan

                                                    
Fler bilder kommer när vi hunnit redigera lite! :)

RSS 2.0