Både stora och små

Tänk vad man får uppleva mycket av naturen när man har häst! Man får det liksom på köpet. :) Förra veckan stötte vi ju på en älg ute i skogen och idag var det dags för en lite mindre gynnare att bekanta sig med mig och Avve. När vi skulle traska iväg till betet på förmiddan fick jag plötsligt syn på en liten groda som simmade omkring i en vattenpöl. Det var på håret att han (eller hon?) skulle bli mosad av Avve men jag hann precis styra undan honom.

När jag nu ikväll skulle hämta hem Avve och Korint igen så var dom helt uppjagade båda två. Korint som brukar gå som en gammal hund bredvid mig steppade omkring och var väl ungefär dubbelt så hög som normalt. Och att Avve stod kvar och skrek som en galning gjorde ju inte saken bättre!

Jag undrar jag om det inte hade varit en större fyrbent krabat med horn som gått omkring i skogen och skrämt dom. Förra gången blev ju inte Avve rädd, men då tror jag faktiskt inte att han såg älgen.

Passade även på ikväll att utfodra ett gäng duktiga juniorer som har träningsläger idag och imorgon. Vi hade även en liten tipsrunda med priser som syrrans firma CW Dressyr sponsrat med. Nu hoppas jag bara att dom sover litegrann inatt så att dom orkar med morgondagens hoppning för vår populära instruktör Hanna! ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                        Nån som vet hur man ser skillnad på en tjejgroda och en killgroda?

Tankar i sommarvärmen

Skriver ett snabbt inlägg medan jag rättar till vätskebalansen i värmen. Ska alldeles strax börja fixa lite inför kvällens middagsbjudning.

Det har faktiskt hänt en del trots att jag inte bloggat på några dagar. Men tiden och lusten att skriva har inte riktigt infunnit sig i det vackra vädret. Avve har fått sig en kompis på betet vid Lolitavägen. Det är den fina skimmeln Korint som kommit hem i förtid från sitt ordinarie bete p. g. a en skada. Dom går nu i varsin hage bredvid varandra och mumsar gräs på dagarna och dom är sååå nöjda båda två. :) Bäst hade ju förstås varit om dom hade kunnat gå tillsammans, men det är onödigt med tanke på Korints skada.

Linnéa har tränat ett riktigt superpass för Jennie i veckan. Dom tränade lite bana och Avve kom verkligen igång och gick kanonfint! Sista rundan var nog en av dom absolut bästa rundor dom någonsin gjort tillsammans! Det fanns verkligen inte mycket att förbättra.

Igår var det då dags för Pay & Jump i Ersmark. Avve var i samma fina form på framhoppningen som han varit på träningen. När dom så kom in på banan så händer det igen. Trots jättebra ridning av Linnéa så tog viljan att hoppa helt slut. Dom hade flera stopp och efter hinder nummer 6 utgick dom och Linnéa strök sig från 1 m. Det fanns helt enkelt ingen anledning att försöka pressa honom genom en bana igen när han helt uppenbarligen inte vill.

Det känns såklart jättetrist och Linnéa är givetvis väldigt besviken. Det finns liksom ingenting man kan peka på som är problemet. Han har inte ont. Han hoppar kanon (och med GLÄDJE) på träning. Jag är helt övertygad om att det inte handlar om Linnéas ridning eller nerver. Hon är så¨pass rutinerad så hon blir inte nervös för en Pay & Jump.

Det är många tankar som snurrar i våra huvuden just nu och vi får se vad vi kommer fram till. Tills vidare så blir det att fokusera på dressyr och att vara ute och njuta av sommaren.

P & K/ Ponnymorsan

                                                                     Avves nya väninna Korint. :)



Återförenade

Äntligen är sonen och hans älskade katt återförenade! Vår fina, gosiga, gula kattkille har nämligen varit försvunnen i över en vecka. Junior, som han heter, är ju en utekatt och en råttjägare av rang och brukar ofta vara borta något dygn på somrarna. Så här länge har han dock aldrig varit försvunnen sedan har var ungkatt och råkade hamna på Morö Backe, ett bostadsområde på andra sidan Skellefteå. (Hur han lyckades hamna där kanske jag återkommer till en annan gång.)

Vi har letat och ropat och lockat. Vi har frågat grannar och vi har oroat oss. Jag har ärligt talat varit ganska säker på att något riktigt tråkigt hänt honom.

Igår kväll gick jag och Gustav en sväng i byn och satte upp anslag med efterlysningar. Vi hade hört att ett par grannar trott sig se honom på råttjakt så det kändes ändå lite hoppfullt. När vi var på väg tillbaka hem får Gustav plötsligt syn på Junior där han sitter och spanar på en äng ganska långt från vägen. Lyckan var såklart fullständig när han fick upp honom i famnen och kunde konstatera att älsklingskatten verkade vara oskadd! :D

Gissa om vi skämmer bort vår kattkille nu? Vi vill ju att han ska känna sig riktigt välkommen så han får en massa godsaker hela tiden. Och han var nog ganska trött och medtagen för när allt lugnat ner sig kring honom la han sig och sov i Gustavs rum i hela 14 timmar! Nu håller vi tummarna att han håller sig kring gården i fortsättningen. Men för säkerhets skull har jag sparat anslagen som jag gick runt och plockade ner imorse. ;)

P & K/ Ponnymorsan

 
 

Utstirrade

Linnéa fick en stallfri dag idag så jag åkte iväg till stallet och tog ut den lille prinsen på en skrittur i skogen. Vädret är ju allt annat pålitligt just nu så regnjackan fick hänga med även om det kändes lite väl svettigt till en början. Men jag fick såklart användning för den för efter en stund öste regnet ner!

Vi skrittade den sk. skjutbanevägen och uppför den lååånga backen som jag berättat om tidigare. Den är ganska dryg så där får ponnyn allt jobba på lite med bakdel och rygg. :) Avve var i alla fall duktig och kämpade på hela backen upp och hela backen ner.

På vägen tillbaka till stallet upptäcker jag plötsligt att någon spionerar på oss. Cirka 200 meter ifrån oss lite undanskymd bland en massa björksly stod en älgko och spetsade öronen mot oss! Jag tror inte att Avve hann uppfatta henne för han reagerade aldrig. Hon tyckte nog att Avve var en ovanligt liten och klen älgtjur! :)

P & K/ Ponnymorsan

                                               Glada semesterfirare! :) Några ridskolehästar på betet.



Ny tränare?

Tidigare i veckan fick jag veta att det fanns platser kvar i helgen på Marc-träningarna i Gummarks Ridhus. Eftersom jag hört mycket positivt om Marc André Wery så tänkte jag att det kanske kan vara en bra dressyrtränare att testa. Han kommer också att fortsätta att komma till Skellefteå under hösten/ vintern så det finns chans till kontinuerlig träning om Linnéa och Avve trivs med honom. Här finns mer information om Marc --> http://marc.cybersite.nu/

Linnéa var på, så vi anmälde. Och jag ångrar det inte! En mycket pedagogisk och kunnig tränare som är positiv och peppande men utan att fjäska, om ni förstår vad jag menar. Han är ärlig och säger till direkt om något inte är helt bra. Då får ryttaren göra om tills det blir bra. Han var också väldigt tydlig med vad han tyckte var Avves svagheter och att han behöver muskla på sig mer, vilket vi är helt medvetna om.

Han var väldigt noggrann med grunderna vilket jag verkligen gillar. Han satt först och tittade lite när Linnéa red fram (i kanske fem minuter). Sedan pratade dom lite och Linnéa fick berätta om sig själv och om Avve. Sedan berättade Marc vad han sett på dom fem minuterna och vad han fått för intryck av ekipaget. Och jag kan säga att det stämde på pricken! På den lilla stunden hade han i stort sett förstått Avve och vad hans styrkor och svagheter är. :) När dom sedan jobbat en stund var han inte heller sen med att ändra sig i vissa avseenden. Verkligen härligt med en sån tränare!

Passet pågick i en timme och under den timmen var det fullt fokus hela tiden. Marc kom med instruktioner HELA tiden och var noga med att förklara och använde mycket kroppsspråk och gester för att förtydliga. Han är ju inte svensktalande, men talar bra engelska och blandar in en del svenska ord, så Linnéa hade inga problem att förstå vad han menade. Han sa att eftersom han inte vet om dom kommer att träna tillsammans igen så ville han ge henne så många tips och redskap som möjligt för att hon ska kunna träna på egen hand och få ut så mycket som möjligt av det hela.

Det blev MÅNGA övergångar och MÅNGA halter och igångsättningar. Allt för att få igång bakkärran och få Avve att jobba igenom kroppen och ryggen. Marc tyckte i alla fall att Avve var "a super-pony" och att med mer muskler kan han blir riktigt bra.  Så nu blir det att fortsätta det Linnéa och Jennie redan börjat på för att stärka rätt muskler för att komma vidare med formen och så småningom lite svårare rörelser. :)

P & K/ Ponnymorsan

 




Men vänta lite nu...

... Ridning är väl ingen idrott? Eller? Mikael Rahm, Sverigedemokraterna? (Se länk -> http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2013/7/Ridsport-ar-ingen-idrott/ ) Hur kan det då vara möjligt att en så vältränad idrottare som Charlotte Kalla (för skidåkning är väl ändå en idrott) har träningsvärk efter att ha ridit på en möhippa?? Ett ridpass som - får man förmoda - skulle anses som ganska lättsamt av de flesta aktiva ryttare.

 

Det var det

Det känns lite som om sommaren är över. Idag börjar jag jobba igen efter 4 veckors semester. Dessutom är mitt sommarvikariat slut. Linnéa kommer hem idag och jag ska bara åka och släppa ut hästarna innan jobbet och sedan kommer Josse att ta hand om Avve idag, så nu återgår jag till att vara den supportande ponnymorsan igen. (Fast jag kommer förstås att få trimma honom ibland.)

Sommaren har hittills på många sätt blivit väldigt annorlunda än jag hade trott i våras. Strul med bete, sjuk beteskompis (som tack och lov visade sig INTE vara fång), miss i semesterplaneringen vilket lett till att jag och maken inte har någon gemensam semester i år, ändrade tävlingsplaner o. s. v. Och inte vet jag om det beror på allt det, men det känns faktiskt inte speciellt surt att börja om att jobba.

Igår red Olivia Avve (ni vet, Sorinos matte). Det hade tydligen gått bra. Så igår kväll åkte jag till stallet och flyttade tillbaka prinsen till sin vanliga box, tog in hästarna och utfodrade. Det blev ganska sent innan jag var klar, men det var riktigt mysigt ändå. Det hade ju varit riktigt skitväder här under dagen och det blir som en speciell stämning ute när ett oväder lättar, förstår ni hur jag menar?

Ikväll åker vi till flygplatsen och hämtar lillgumman. Guuuud vad jag längtar! Det ska bli så roligt att få krama om henne igen! :D En annan som längtar är grannkillen Måns som är som en extra lillebror till våra barn. Han har saknat Linnéa och ska givetvis följa med och hämta henne!

P & K/ Ponnymorsan

 



Jag VET att jag är tjatig men...

...våran ponny är så sjuuuuukt fin just nu! Ja om man bortser från frispelet med Tove i onsdags. Igår markarbetade vi på hoppbanan. Efter lite uppvärmning började vi med upphöjda travbommar. Den här gången förstod han direkt hur han skulle krångla sig över dom. ;) Han jobbade på så duktigt redan från början med ryggen och var så avslappnad och lösgjord. 

Vi jobbade på några gånger i båda varven med det innan vi gick över till en stor volt där jag hade byggt upp tre pyttehinder (typ 20 cm). Rullade på i galopp och fokuserade på att ha en jämn galopp och att det skulle bli lika många galoppsprång mellan hindren i varje varv.

Först var han såklart lite taggad men efter ett par varv så hade vi hittat en rytmisk och bra galopp. Det flöt liksom bara på och han var så lydig och fin så jag hade nog kunnat rida hur länge som helst. :)

Idag for vi ut i skogen en sväng. Till en början var han såklart mer spänd och tittig än igår, det finns ju så mycket spännande i skogen. Men så måste det ju få vara. Han är ändå trevlig nu när man rider ut och efter en stund brukar han bli betydligt mindre spänd.

Vi avslutade med några varv i galopp på terrängbanan. Ojojoj, det var roligt! Avve var jättetaggad och hade nog gärna sett att det stått några hinder där! Tur för mig att det INTE gjorde det! :D

P & K/ Ponnymorsan

                                         Finponnyn! Det är inte säkert att Linnéa får tillbaka honom... ;)

Jag klarade det! :)

Jag är numera innehavare av Grönt Kort! :D Puh! Det hade ju ärligt talat varit liiiite pinsamt om jag inte klarat det.

 

Avve vill ha...

... ett alldeles eget husdjur. Helst en hund (han ääälskar hundar), men en katt skulle också kunna funka! Tänk vad mysigt med en alldeles egen som man kunde gosa och busa med! ♥

Lyckan var fulländad idag när stallkatten kom och hälsade på i hagen! Vänskapen blev dock kortvarig då Avve plötsligt fick för sig att leka tjuv och polis med katten. INTE en rolig lek tyckte kisse och flydde det fortaste han kunde!

                                                      Nej, snälla stanna! Vi kan väl leka mer!!

Bloppis

Vi säljer några Tara-grejer och en del annat vi inte använder. Skriv en kommentar om något verkar intressant! :)


Vitt allroundschabrak stl. full. Aldrig använt. 70:-


Marinblått fodrat skrittäcke. Regntätt. Stl. ponny. Mkt bra skick. 100:-


Mörkgrönt varmt stalltäcke. Stl. 125 (ganska stort i storleken.) Mkt. bra skick. 150:-


Marinblått lite tunnare stalltäcke. Stl. 125. 80:-


Barnridstövlar stl. 34. Knappt använda. 100:-

Ikea Skubb förvaring. Helt ny i förpackning. Perfekt för benlindor m. m. 20:-
 
 
 
 
 

Mums filibabba!

Släppte ponnyn på betet bredvid stallet en stund idag medan jag målade boxen och fixade alla stallsysslor. Glad ponny! :D



Men nog är det ganska ödsligt i ridsolestallet nu när alla ridskolehästarna gått på välförtjänt semester...

 
 

Dr Jekyll & Mr Hyde

Skrev inte jag så sent som för några dagar sedan att Avve varit så fin ett långt tag nu så snart kommer han nog att visa sin sämre sida?? Jo det gjorde jag! Ångrar jag det idag?? Ja det gör jag! Igår bockade han nämligen av Tove när hon red! Ååååh, ibland är han bara så pinsam! Dom hade galopperat på utebanan när han plötsligt fick för sig att lägga in ett JÄTTE-bocksprång! Och inte bara ett, utan två bocksprång och en tvärnit!

Idag skulle då Jennie rida honom. (Inte på grund av ovanstående hyss, utan det var planerat redan innan men det var ju ganska bra tajmat). Nu var då i alla fall jättefin. Dom jobbade på samma sätt som dom gjort de senaste månaderna och han såg så trevlig ut! Även ryttaren verkade nöjd. :)

Sedan fick han hoppa några språng och han blev sååå glad! Han har ju inte hoppat på ganska länge nu så han var väl kanske lite övertaggad, men ändå lyhörd och det är ju kul när han är så positiv. Avve hade nog gärna hoppat mer, men det är ju alltid bra att avsluta när han fortfarande har suget kvar. Vilket han i och för sig egentligen alltid har, men med tanke på hur det strulat under våren så gäller det verkligen att veta när man ska sluta.

Efter att ha tagit in hästarna och utfodrat åkte jag hem glad i hågen. Och när jag kom hem blev jag ännu gladare för då bjöd den snälle maken på vaniljglass och varma hjortron! :) Mums!

P & K/ Ponnymorsan

 

Ja må hon leva!

Idag fyller världens finaste 17-åring år! Och för andra året i rad får vi fira på avstånd. Men det är bara att finna sig i. Det är ju under Falsterboveckan som hennes arbetsgivare behöver hjälp i stallet. Och det är nog bara att vänja sig. Det lär väl inte dröj alltför många år innan hon flyger ut ur boet. :)

Igår fortsatte Projekt Storstädning med högtryckstvätt av boxen. Lyxigt att bara ha en box som ska städas och inte ett helt stall! Och ännu lyxigare att ha en snäll make som kommer med våran egen högtryckstvätt och snabbt blåser av smutsen från boxväggarna! Han är bäst helt enkelt! ♥

Den lille prinsen fick bege sig ut på äventyr i Hedensbyskogarna. Det blev en riktig off-road tur över stock och sten och Avve tyckte att det var superspännande! Vi avslutade med lite klättring så han var ganska svettig när vi var klara.

Det känns för övrigt även ganska lyxigt att vara tillbaka i stallet. Att ha någonstans att binda upp hästen när man gör i ordning, duschspilta, närmast obegränsad tillgång till ridbanor m. m. Det är extra uppskattat när man haft det lite spartanskt ett tag. Någon av de närmaste dagarna tänkte jag släppa honom en stund i en beteshage bredvid stallet som är ledig så att han får proppa i sig lite gräs igen. Det blir dock inte idag, för idag ska favoritfotografen Tove ta hand om våran bäbis så jag kommer att ägna dagen åt att pyssla här hemma, fika med en kompis, umgås med sonen och sakna stortjejen! ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                                                      Grattis lilla gumman!

Goda grannar

Igår började då Projekt Storstädning i privatstallet. Jag mockade och sopade ur allt spån ur Kopias box. (Eftersom Avve hade lånat den boxen.) Som tur var hade jag tänkt lite innan och inte kört in så mycket spån med tanke på att det snart skulle flyttas. ;)

Eftersom jag hört sägas att det "är bara att ta en box" i ridskolestallet så hade jag inte kollat med någon innan. Men jag kände ändå att det är bäst att kolla. Skickade ett sms till hästägare A. Fick till svar att jag tyvärr inte kunde ta den boxen för hästen ska hem från betet endera dagen för lite vila. Skickade ett sms till hästägare B. Fick inget svar på en bra stund.

Nu började det bli lite panik. Klockan var mycket och jag skulle dessutom på ett möte som jag inte visste hur långvarigt det skulle bli. Så jag chansade och spånade boxen. Flyttade över lappar, flyttade matlådor, höpåsar m. m.

När jag satt på mötet fick jag då svar av hästägare B. Jag kunde tyvärr inte låna den boxen för även deras häst skulle ev. in ett tag från betet! Satt som på nålar resten av mötet för nu började det ju vara dags att ta in hästarna!

Direkt när mötet var slut sms:ade jag hästägare C. Och äntligen fick jag napp! Så nu var det bara att flytta allt spån igen, flytta alla lappar, matlådor och höpåsar. Puh! Nästa år ska jag komma ihåg att kolla detta INNAN det är dags att flytta hästarna. Men förhoppningsvis är väl ponnyn på bete då...

Vid det här laget var det ganska sent så det blev ett lite kortare ridpass. Han var i alla fall väldigt trevlig även denna gång. Enligt rapport från Josse så skötte han sig även i söndags så nu väntar jag bara att han ska visa sin dåliga sida någon dag! ;)

Avve blev lite förvånad när han insåg att han återigen skulle flytta in i en ny box. Han verkade dock vara väldigt nöjd med sina nya grannar. På ena sidan har han en stor unghäst som ser ut som en större version av Avve. Dom hälsade och var väldigt gulliga med varandra. :) Och på andra sidan har han ingen mindre än bästisen Sorino! Kan det bli bättre?? :D

P & K/ Ponnymorsan

 





Hästfri dag

Ja hör och häpna! Inte en häst så långt ögat kan nå på hela dagen! Världens Bästa Josse tar hand om prinsen idag, så jag kan ägna heeela dagen åt familjen. Dom i familjen som befinner sig på rätt sida Dalälven vill säga... ;)

På förmiddagen packade vi in oss i bilen och körde neråt kusten till Bjuröklubb för att leka turister en stund. Vi stannade vid fyren och fikade supergoda mackor med rökt lax och hjortronkräm. Det kanske låter som en konstig kombo men det var hur gott som helst! Kan verkligen rekommenderas!

Sedan traskade vi upp till fyren och tittade på utsikten. Själva fyren är väl kanske inte Sveriges vackraste, men omgivningarna är fina. Det har ju varit riktigt varmt idag, men tyvärr blåste det ganska kallt vid havet så vi stannade inte så länge.

På vägen till bilen gick vi till en båt där dom säljer en massa godsaker. Vi köpte med oss lax, rökta räkor och aioli så ikväll vankas det go´middag! :) Det kan nog passa bra att ladda batterierna idag för imorgon börjar Projekt Storstädning i stallet. Förra veckan högtryckstvättades och målades det i ridskolestallet och kommande vecka är det privatstallet som ska få sin årliga ansiktslyftning. Det kommer att bli superfint! :)

P & K/ Ponnymorsan

 
 

Hem ljuva hem

Det blev en kortare semester för Avve än vi hade tänkt. Idag skjutsade jag tillbaka honom till SRK och återinstallerade oss i stallet igen. Han har ju klarat av att gå själv hela tiden fram tills för ett par dagar sedan. De hästar som han haft som grannar har nu flyttat till en annan hage så sista dagarna har han inte haft någon annan häst i närheten. Han har inte alls varit nöjd med situationen. Han har sett ganska lugn ut, men så snart vi kommit ut på gården har han gnäggat och kommit travandes mot oss. Grymt sällskapssjuk!

Så vi kom fram till att det är bättre att avbryta betet nu och låta honom ha kompisar omkring sig. Det var dock ett större projekt att flytta tillbaka honom än att ta hem honom hit. Vi har lånat ut hans box, så nu fick jag låna en annan box till honom vilket innebär att jag fick flytta en del grejer och skriva en massa lappar så att övriga personer inte ska missa honom vid utsläpp, utfodring o. s. v. Den boxen var också ursopad så det var bara spåna upp den igen.

Jag passade även på att rida honom på hoppbanan. Det blev dressyr med några travbommar. Hahaha! Lilla gubben hade tydligen glömt bort hur man travar över bommar. Först var han tvungen att sakta av till skritt och skritta VÄLDIGT sakta och försiktigt över. Sedan tänkte han att okej, jag kanske kan hoppa över dom i stället. Men till slut fattade han vad jag menade och då var han superfin! :) Love that pony! ♥

Efter lite duschning och ompyssling blev han i alla fall jätteglad att komma ut till sin vanliga hage igen! Han gnäggade högt och talade om för alla som iddes lyssna att nu är stallets snyggaste tillbaka igen! ;)

När jag åkte hem vid tre kom jag på att jag glömt äta lunch (aja baja!) så nu är jag ganska slut. Blir att slappa en liten stund innan jag hoppar i duschen och sticker iväg på 40-årsfest! :)

P & K/ Ponnymorsan

                                                                                I´m back! :D

Håll tummarna!

Imorgon förmiddag får ni vara snälla och hålla tummarna för mig! Då smäller det! Jag ska nämligen skriva grönt-kort-provet! Lite nervös är jag allt!

 

Till Häst anno 1974

Här går sommarlunken sin gilla gång och det händer inte speciellt mycket. Fick dock ett tips när jag läste Havrepappa som jag gärna delar med mig av. Kanske mest intressant för mina läsare över 40, men säkert lite kul för de yngre också.

På svt play finns något som heter Öppet Arkiv. Där visas några avsnitt av ett urtida hästprogram som heter Till Häst. Berättare är ingen mindre än den legendariske ridsportkommentatorn Anders Gernandt.

Första avsnittet handlar om hur man rider ett lätt B:2 program (som var en aning svårare på den tiden). Kan bli lite tråkigt om man inte är väldigt dressyrintresserad och tycker att det är intressant att se hur programmet såg ut på 70-talet. Övriga avsnitt tycker i alla fall jag var roligare att se.

Kanske inte fullt så actionfyllt och kanske inte fullt lika snygga klipp som i Ponnyakuten, men ack så lärorikt. ;) Är ni sugna på lite 70-talsnostalgi så sätt er och kolla in dessa avsnitt!

http://www.oppetarkiv.se/etikett/titel/Till_h%C3%A4st/


Tack KDRF!

Som jag beklagade mig över tidigare så ställde ju KDRF in sin lokala hopptävling i juli. Nu har dom istället satt in en pay & jump samma helg så nu behöver vi inte deppa över det längre! Avve skulle ju ändå bara gå lätt C och lätt B och bara för att träna så det blev ju hur bra som helst. Tack för det KDRF! :D

Dessutom har datumen kommit ut för Tomas-träningarna i höst så nu kan vi anmäla dit också. Tre helger blir det under höstterminen. Datumen för Carre-träningarna är inte bokade ännu men jag hoppas att det inte ska krocka så att Linnéa och Avve ska kunna träna för henne också. Sen blir det väl några hösttävlingar också så vi ska nog inte behöva vara sysslolösa i höst heller. ;)

Idag har vi gått en långpromenad efter Hälsans Stig som löper efter älven. Jag fick sällskap av sonen, den snälle maken och hundarna. Sedan packade vi mat och murrikka och gick ner till grillplatsen vid älven här i Myckle. Så det blev en mysig stund med brasa och wok innan vi traskade hem igen.

Ridningen idag bestod av lite dressyrtrimning och sedan lite galoppträning där vi varierade mellan att samla och länga galoppen. Avve var riktigt duktig. Lyhörd och avslappnad även idag. Inga bocksprång denna gång dock! ;) Imorgon kan det hända att det blir en sväng till ridhuset för lite trimning. Tänkte att jag kunde kanske lägga ut lite bommar. Vi får se vad det blir helt enkelt.

P & K/ Ponnymorsan

                                                             Mysig grillplats vid älven, eller hur? :)

RSS 2.0