Så lite tid, så mycket att göra

Idag börjar jag jobba kl. 14. Jag hade tänkt vara riktigt effektiv och hinna en massa innan jag åker. Städa, plocka in vinbär, tvätta, göra mig själv i ordning, hjälpa Linnéa att montera ihop nya möbler till rummet, åka till ridhuset och ordna lite grejer inför helgens Carre-kurs. Helst också äta lunch innan jag börjar jobba. Vad har jag hunnit? Jo hjälpa Linnéa. Nu måste jag skynda mig att duscha och fixa till mig så att jag åtminstone hinner förbi ridhuset, för det MÅSTE hinnas med!

Varför är det alltid så här? Jag hinner inte ens hälften av vad jag har tänkt. Och nu går det dessutom åt dyrbara minuter till att blogga. Hihi! ;)

Ser i alla fall fram emot helgen när både jag och Linnéa ska träna för Carre. Ojojoj vad hon kommer att vara hård med mig! Jag kommer nog att behöva assistans för att ta mig upp ur sängen på måndag morgon! Vilket dessutom kommer att bli extremt tidigt eftersom jag ska åka med bussen från stan 05.50 till Härnösand för introduktionsvecka på utbildningen som jag börjar nu! Det är så spännande så jag tror jag svimmar!

P & K/ Ponnymorsan

Recension Södra Umeå Ryttarförening

Mottagande - Betyg: 3. Måste erkänna att jag blev lite besviken när vi anlände till SURF på söndag morgon. Det fanns ingen parkeringsvakt som tog emot och visade var vi skulle parkera. Nu funkade det ju bra ändå, men tidigare när vi tävlat här så har vi blivit så fantastiskt väl mottagna. (Parkeringsvakten har till och med kört omkring med en skottkärra och hjälp till när man mockat ur transporten!)

Cafeteria - Betyg: 4. Helt okej utbud och priser. Alltid bra när det inte bara serveras hamburgare utan att det finns annat att äta till lunch.

Banor - Betyg: 3+. Ponnyerna red fram i ridhuset där underlaget var VÄLDIGT hårt. Eftersom det tävlades med både häst och ponny samtidigt så gick tävlingarna på två banor samtidigt. Det fungerade bra och underlaget var helt okej. Vissa tyckte att det var hårt även där, men jag upplevde det inte så.

Organisation - Betyg: 4+. SURF har alltid välorganiserade tävlingar. Allt flyter på bra under dagen. Jättebra med fasta starttider (vilket vi tyvärr inte brukar ha på våra hemmatävlingar.) Enda lilla minuset var att det blev några kortare fördröjningar bland annat p. g. a att banan skulle byggas ut till lång bana. Men det handlade då bara om några minuter.

Allmän trivsel - Betyg: 5. Trevlig stämning, trevliga funktionärer. Snyggt och prydligt på anläggningen. Extra poäng för att man lyckats ordna så vackert väder också! ;)

Återhämtning

Linnéa behövde en hästledig dag idag bestämde jag, så efter utsläppet så tog jag hand om Avve. Eftersom han gått ganska hårt förra veckan och tävlade igår så for vi ut på en mysig skrittur i skogen. Det var verkligen skönt i solen och jag tror att Avve uppskattade en liten återhämtningsdag utan krav.

Det jobbigaste vi gjorde var att skritta uppför nästan hela skjutbanebacken. Förutom det så tog vi det bara lugnt och njöt av vädret. Jag tror att både hästarna och vi människor behöver lite återhämtning ibland. Man kan inte alltid vara på topp och prestera. Ibland måste man bara få vara.

När jag fixat klart i stallet och gjort en välbehövlig städning vid våra höbalar så åkte jag iväg till Granngården och shoppade Krafft. Dom reade ut hästgodis också så det var jag ju såklart tvungen att passa på och införskaffa. Man kan ju inte vara utan hästgodis! ;)

Jag tror förresten att jag glömde berätta i gårdagens inlägg att superduktiga Olivia och Sorino slog till med ett silver i DM i dressyr under helgens tävlingar på SURF. Mycket bra gjort med tanke på att Sorino ju varit halt och det är inte länge sedan han sattes igång. Grattis Olivia och Sorino! :)

P & K/ Ponnymorsan

Duktiga killen!

Återigen en supertrevlig tävlingsdag på SURF! Det kommer en mer utförlig recension så småningom, men det är alltid trevligt att åka dit och tävla. Välarrangerade tävlingar och trevlig stämning! :)

Prinsen har skött sig exemplariskt. Med tanke på hur spänd och okontaktbar han varit under veckan så var vi lite oroliga att han skulle vara tittig och jobbig. Men det har han verkligen inte varit. Första klassen som var en lätt A:1 såg han lydig och fin ut på framridningen, fast kanske inte så alert och flashig.

Inne på banan så blev han ju såklart lite spänd. Inte så konstigt med tanke på att han inte tävlat dressyr "på riktigt" på ett och ett halvt år. Och när han blir spänd så går han inte riktigt fram för skänkeln, blir låg i formen och ser allmänt loj och tråkig ut. 58,9 (?) % procent blev resultatet efter en felridning. Inte jättebra såklart, men vi var nöjda med att han skött sig och Linnéa visste nu vad som behövdes för att få igång honom.

Inför nästa klass (lätt B:2) taggade hon igång honom mer och red många övergångar. Han såg genast trevligare ut och formen blev också bättre. Den här gången såg det mycket bättre ut inne på banan. Han visade bättre gångarter och gick i en betydligt bättre form. Tyvärr var Linnéa lite förvirrad och red fel en gång även i denna klass. Men hon är ju i gott sällskap, med tanke på hur många felridningar det varit under EM. ;) Det blev även ett litet byte i andra mellangaloppen, vilket Linnéa får ta på sig då hon gjorde en massa byten precis innan start för att få igång honom. Lite synd eftersom den mellangaloppen annars var riktigt bra.

Resultatet denna klass blev 62,17 (?) %. Vi är jättenöjda eftersom dom som sagt inte tävlat så mycket dressyr och det känns som om dom är på rätt väg. Linnéa är nu mer medveten om vad dom behöver träna på och jag är helt övertygad om att det kommer att bli bättre och bättre. :) Sen blev ju inte dagen sämre av strålande sol och dryga 20 härliga grader!

P & K/ Ponnymorsan

                                                      Snyggt med permanentad lugg tycker Avve! :D

Allt klart

Nu har det trimmats, putsats, schamponerats, packats och flätats. Så nu tror jag allt att vi är redo för morgondagens dressyrtävling på Södra Umeå Ryttarförening! Det gäller bara att man ska komma sig i säng också så att man är utvilad och alert! :)

 

Magont och EM-brons

Min mage är inte alltid helt snäll med mig. I afton har jag fixat i stallet och ridit Avve. (Ja han skulle ju egentligen vila, men Linnéa tyckte att han varit så spänd och jobbig de senaste dagarna så hon tyckte att han behövde ridas även idag.)

I början av passet var han mycket riktigt ganska spänd och väldigt tittig. Allt var läskigt! Han hade då minsann aldrig tidigare sett vattenspridarna vid hoppbanan! Och att ena grinden stod öppen, det är ju livsfarligt! Det kan ju komma in ett monster på banan! Hemska tanke!

Men efter lite trixande så blev han riktigt avslappnad och trevlig. Inte riktigt som han var tidigare i somras, men ändå helt ok.

Ridningen tog lite längre tid än jag hade tänkt så jag fick skynda mig att göra i ordning Avve för att hinna med styrelsemötet. Då började dock magen göra sig påmind och jag fick mer och mer ont. Till slut insåg att jag fixar inte att sitta på ett möte, så det var bara att åka hem och bädda ner sig i soffan. :(

Tack och lov visade Eurosport lagfinalen i hoppning live så jag fick i alla glädjen att se Sverige ta hem EM-bronset! Så himla kul! :D Och jag tror minsann att magen plötsligt känns lite bättre! ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                                       Roffe och Casall gjorde en fantastisk runda!

Kom igen nu!

Kommer jag att möta fler ponnyföräldrar på tävlingsbanorna i höst?? Tveka inte! Anmäl er ni också! Med tanke på hur mycket vi ställer upp för våra barn är det inte mer än rätt att vi också får ha lite kul med våra fina ponnyer! :)

                               Vi kan ju inte BARA serva barnen jämt! Dags för dom att serva oss lite! :)

Mycket spännande

Plötsligt händer det spännande saker i mitt liv. Igår morse när jag som bäst dukade bort efter frukosten fick jag ett roligt telefonsamtal. Jag har kommit in på en utbildning som jag sökte till i våras. När antagningarna var klara stod jag som reserv och trodde inte att jag skulle komma in. Men plötsligt händer det! :D Så den 2/9 börjar jag en distansutbildning till Synrehabiliterare. (Svårt ord, jag kan knappt stava det!)

Så nu har jag massor att ordna inför skolstarten. Jag kommer att fortsätta jobba under tiden, men första veckan är det introduktion i Härnösand så jag måste försöka hitta något billigt boende. Det känns onödigt dyrt med hotell. Är det någon som vet av något så tipsa gärna! :)

Under tiden så fortsätter allt annat som vanligt. Linnéa tränar Avve inför tävlingen i Umeå på söndag. Jag har några kvällsmöten under veckan. Igår hade vi grenledarträff med lite brainstorming kring bland annat kursverksamheten. Vi har lite utmaningar framför oss när det gäller att hitta tränare som många av våra ryttare vill träna för.

Här uppe i norr är vi beroende av att kunna komma överens om vilka tränare vi ska ha. Eftersom de flesta riktigt bra tränarna bor söderut så kan inte varje ekipage åka till den tränare DOM vill ha. Tränarna ska alltså offra en helg, flyga hit, ha någonstans att bo samt naturligtvis ha sin lön för hela den helgen. Det gör att vi helst ska vara så många som möjligt för att det inte ska bli för dyrt. Inte lätt alla gånger.

Imorgon är jag ledig och då ska jag äntligen få pyssla om Avve! Det blir dock ingen ridning eftersom han då har sin vilodag inför tävlingarna. Men det blir i alla fall skönt att få känna lite hästlukt och pussa på prinsen! :)

P & K/ Ponnymorsan

                                                                              Tjena snygging! :)

Succé var ordet!

Idag har jag verkligen fått mig en ordentlig dos motion! Vi har haft Öppet Hus på ridskolan med prova-på-ridning, uppvisning, ansiktsmålning, prova-på-ryktning och Ridborgarmärkestagning. Jag ledde ridskolehästen Peter Pan ungefär 3000 varv i manegen i skritt och trav! (Tack och lov slapp jag springa med dom som skulle galoppera för Ridborgarmärket.) :)

Vi måste ha prickat av helt rätt helg så här strax före skolstarten för jösses vad folk det kom! Kön till prova-på-ridningen ringlade sig lång och innehöll både killar och tjejer, mammor och pappor, tanter och farbröder. Jag hjälpte bland annat en morfar som var så glad att han fick rida för det var 50 år sedan han hade ridit senast. :) Det var även en pappa som ville prova eftersom hans döttrar rider. Han blev redan första skrittstegen förvånad över hur svårt det var. Och att man måste spänna mage och rygg för att hålla balansen, det hade han ju aldrig förstått! Det här med ridning måste ju vara bra träning? Jajamen, sa jag. Och tänk när ungdomarna svischar omkring härinne i full fart och hoppar hinder. Den pappan fick nog en helt ny syn på vad det är hans flickor håller på med. ;)

Många av dom som provade rida frågade om möjligheten att börja rida på ridskolan. Tänk vilken bra reklam såna här dagar är för vår sport! Om några av dom som besökte oss idag börjar rida sen så har vi ju lyckats bra. Och jag måste ju även framhäva våra superfina ridskolehästar som alltid sköter sig så fantastiskt såna här gånger och hjälper till att marknadsföra vår fina ridskola! ♥

P & K/ Ponnymorsan

                                                                         Fina Peter Pan! :)

Gulp!!

Vad har jag gjort??
/Ponnymorsan

Sträng tränare

Ska man tävla så måste man ju också träna. Vilket jag i och för sig gör lite då och då, men sällan och aldrig för någon tränare. Inser ni hur många olater man lägger sig till med när man får lalla på för sig själv hela tiden?? Men idag så var det i alla fall dags! :)

Lite nervös var jag allt när jag åkte iväg till stallet och gjorde i ordning Avve inför träningen. Jag vet ju om många av mina svagheter, men tänk om det skulle vara ännu mer katastrof än jag trodde? Vi försökte i alla fall piffa till oss så gott det gick, jag och prinsen. Jag menar, det finns ursäkter till att jag inte är så bra på att rida, men det finns INGA ursäkter till att inte vara snygg! ;)

Vi gick i alla fall ut till en mindre dressyrbana som brukar användas som framhoppning när vi har hopptävlingar. Den kallas Gläntan eftersom den ligger väldigt insynsskyddad bland en massa lövträd. Vilket passade bra så att ingen blivande konkurrent skulle kunna spionera på träningen.

Tränaren - som även fick agera fotograf och som dessutom är min älskade dotter - var på mig som en hök om min förslappade sits redan vid framskrittningen. Superbra att man inte kan komma undan och slarva! Men så har hon ju också själv gått den hårda skolan och har fått utstå en del tjat från min sida under årens lopp. ;)

Avve skötte sig super och gjorde sitt bästa med tanke på omständigheterna. Vi fick träna en del på ökningar både i trav och galopp samt en del skänkelvikningar. Jag fick många bra tips av Linnéa och kände verkligen skillnaden när jag skärpte mig och fokuserade BÅDE på Avve och på min egen ridning och sitsen. Det var enormt roligt och vi blev faktiskt inte ovänner en enda gång! :)

Vi ska försöka ta oss tid att träna fler gånger innan jag ska tävla så att jag förhoppningsvis blir starkare och kan sitta och inverka bättre. För när det inte blir bra så är det oftast det som är problemet. Och nu vet jag ju också vad jag ska tänka på när jag rider själv.

P & K/ Ponnymorsan

                             Vi har inte hunnit redigera bilderna ännu, men ett litet smakprov kan jag bjuda på!

Dagen efter

Igår kom älskade lillebror hem från sin semester hos moster och morbror i Tungelsta. Skönt att få hem honom, men tyvärr har han dragit på sig en förkylning medan han var där. Det kan då inte vara stalluften som ställt till det för han hävdar med bestämdhet att han inte gått närmare stallet än 100 meter! (Som bekant så är ju inte stallet hans favoritställe på jorden precis).

Förutom det så har det varit en riktigt bra dag. Jag och Linnéa åkte iväg till stan på eftermiddan och shoppade lite. Och jag måste säga att det finns ju helt klart sina fördelar med att ungarna börjar tjäna egna pengar, för minsann tror man inte att gullungen bjöd på fika på vårt favoritkafé! :)

I afton åkte vi iväg till stallet och Linnéa och Avve passade på att hoppa hindren som stod kvar på banan efter tävlingarna igår. Egentligen hade vi tänkt att dom skulle prova hoppa hela DM-banan, men det var ganska många hästar på hoppbanan så det fick bli några utvalda delar av banan.

Avve var lite spänd i början när dom red fram men kom igång efter lite framhoppning och hoppade sedan jättefint och sög verkligen mot hindren. Sista räcket tror jag låg på 1,20 och det var då verkligen inga problem. :)

Imorgon har vi lite roliga planer men det tror jag att jag delar med mig av då! :)

P & K/ Ponnymorsan

                                                        Bild från i våras. Vi har tack och lov ingen snö just nu! ;)

Ponnyer, ponnyer, ponnyer

Så var då årets enda hemmatävlingar för ponnyer avklarade. Det har varit en rolig helg med massor av fina ponnyer, duktiga ryttare och vackert väder! Enda minuset med helgen (ett stort minus dock) är förstås att inte Linnéa och Avve tävlat. :( Det har varit kul att titta på de andra och superkul att det gått jättebra för övriga SRK-ekipage, men ibland har jag känt en liten klump i hjärtat när jag tänkt på hur roligt det HADE KUNNAT vara. När den här säsongen började så var ju planen att dom skulle ha startat flera 1,10 vid det här laget och att dom skulle vara med och fightas om DM-titeln. Förhoppningsvis även kvala till medelsvår i år.

Jag har i alla fall jobbat både här och där under helgen. Fredag kväll var jag välkomstperson och fick den stora äran att ta emot de gästande ekipage som anlände då. Vilket var ganska många! Alla såklart med tillhörande föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar, hästskötare, hundar m. m.

Lördag hoppade jag in som utsläppare, prisutdelare och ryckte även in och byggde hinder, krattade och allt annat som hör till på banan. Idag hade jag det lite lugnare och var bara i kafeterian en liten stund. Som ponnyförälder får man inte vara rädd för att hugga in lite varstans! ;)

Några reflektioner från helgen:

 
  • Man inser att folk har VÄLDIGT mycket pengar när man ser vilka hästtransporter, husbilar och ponnyer dom kommer med. För att inte tala om utrustningen till ponnyerna och ryttarna!

 

  • Vilka duktiga ponnyryttare det finns här uppe! :) Många lotsar runt sina ponnyer som om dom inte gjort annat. (Vilket dom förmodligen inte gjort heller...) Orädda är dom också!
  • Det finns dock dom vars föräldrar man skulle vilja ta ett snack med och tipsa om att man kanske skulle lära barnet rida INNAN man åker ut på tävling. I alla fall så pass att dom kan kontrollera ponnyn och hålla balansen själv.
  • Tänk om alla insåg hur roligt det är att jobba på tävling! Då skulle vi vara överbemannade på varenda tävling! :)
  • Hoppas på en ordentligt återväxt bland ponnyryttarna i klubben de närmaste åren! Dom är duktiga, men vi behöver FLER! Ju fler desto roligare! :)

    P & K/ Ponnymorsan




Planer är till för att ändras

Vår lille hopp-prins ska nu få bli en dressyr-prins. I alla fall ett tag. Vi har strukit hemmahoppningen och i stället kollat in lite dressyrtävlingar. Först ut blir Södra Umeå Ryttarförening den 25/8. En lätt B:2 och en lätt A:1. Det ska bli riktigt roligt! Det känns som om det var länge sedan nu som jag faktiskt såg fram emot en tävling. Det har ju varit en aning motigt ett tag.

Vi kommer dock såklart ändå att vara på plats på våra hemmatävlingar nu i helgen för att jobba och för att heja på våra klubbkompisar. Det vill man ju absolut inte missa! :)

Sedan så har jag även börjat planera lite för min egen tävlingsdebut. Eller snarare come-back eftersom jag faktiskt har tävlat tidigare, men det börjar ju vara sisådär en 200 år sedan. ;) Minns inte när min senaste tävling var, men det måste ha varit någon gång i slutet av 80-talet eller början av 90-talet när jag tävlade min kompis häst Mozart. Kanske kommer det något inlägg om honom någon gång när jag känner suget att vandra längs Memory Lane...

P & K Ponnymorsan

 





Heja Norrland!! :)

 


Denice vann SM-guldet

04 augusti 2013        

Ponny              Denice Johansson, från RK Dundret, mästerskapets förmodligen mest långväga gäst, hoppade hem SM-guldet i kategori D med Melwin Cooper S.

 

Det krävdes omhoppning för att få fram en SM-vinnare i kategori D. Lisa Ehlton och Denice Johansson, som var i delad ledning inför finalen, hade båda fyra fel över finalbanans 1,30-hinder.


Lisa inledde omhoppningen och åtta fel med Charlene Girl öppnade givetvis alla dörrar för Denice. Hon gjorde heller inga misstag med den 13-årige Hollandfödde valacken Melwin Cooper S och säkrade guldet i mästerskapets sista runda.


- Jag vann silver på inomhus-SM förra året och hoppades när jag åkte hit att kunna förbättra det. Då gällde det ju att vinna guld som jag visste skulle bli väldigt svårt men nu känns det otroligt skönt att det gick vägen, kommenterade Denice.


Bronsmedaljen vanns av Kajsa Karlsson som också hade fyra fel i finalen men bar med sig åtta från tidigare klasser med Gyllinge Eos. Kajsa vann tidigare under dagen finalen i RS-Mustang Cup på 1,30-höjder för stora hästar med Step Up S (sto f -01 e Larome-Jasper, uppf Handelsstallet UT).

 

(tidningenridsport.se)

 

Städning Sol och Stall


Hann med några timmar i solen mellan garderobsstädning och stallfix idag. Superhärligt! :) Drack kaffe och läste en bok medan Linnéa (som var konstant uppkopplad på Equipe) kom med regelbundna rapporter från ponny-SM. Bäst idag var ändå att jag fick hjälp av bästa lillebror i stallet. Han var riktigt duktig och fyllde höpåsar, hjälpte till att hämta hem hästarna från betet och fyllde på Avves vattenbalja. ♥

P & K/ Ponnymorsan

RSS 2.0