Happy Halloween!

Snålblåst + råkallt + halka + mörker = Halloween! Nu är det dags igen! :) Ni har väl inte glömt att ladda med godis hemma? För man vill ju inte drabbas av bus! ;) Har för säkerhets skull mutat ponnyerna med lite extra gott också så att inte dom ska få för sig något!

I väntan på monstren tänker jag kura ihop under filten och festa till det med popcorn och Loka framför tv´n. Det är nämligen hoppning på Eurosport ikväll!

Ha en läskig Halloween!

Ponnymorsan


TR-ändringar

Nu är TR-ändringarna klara inför 2013. -> http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2012/10/ForslagtillTR-andringar2013/ Det verkar inte vara så revolutionerande grejer egentligen. Det fanns från början ett förslag på att införa en obligatorisk anmälningsavgift på 100 kr för dressyrtävlingar. Detta skulle då vara ett försök att få bukt på problemet med "okynnesanmälningar" vilket har lett till överfulla klasser i Stockholmsområdet. Där är det ofta så att man inte har en chans att hinna anmäla sig innan klasserna är fulla och stängda om man inte klickar på Anmäl i samma stund som tävlingen öppnas för anmälan.

Tydligen har det varit en del protester mot förslaget eftersom problemet i stort sett bara existerar i och omkring Stockholm. Här uppe är ju problemet det motsatta. Tävlingsarrangörerna får ofta ställa in klasser p. g. a för få anmälningar. Att då göra det dyrare att tävla lär ju knappast sporra fler att anmäla sig. Det känns ju lite som att införa trängselskatt i Norrland för att stockholmarna trängs med sina bilar. ;)

Den slutgiltiga TR-ändringen blev nu i stället en möjlighet för klubbarna att ta ut den extra avgiften. På så sätt kan dom klubbar som har haft problem med att folk anmäler sig "utifall att jag tänker tävla" kanske bli av med en del såna anmälningar. Då får dom som verkligen har tänkt tävla en chans att anmäla sig till tävlingarna.

Det här tror jag blir bättre. Återstår bara att se om 100 kr är tillräckligt för att råda bot på problemet. För självklart blir det ju väldigt svårt att planera sitt tävlande om man aldrig vet om man kommer med på en tävling. Ganska konstigt egentligen. På ena stället kanske man tävlar mindre än man skulle vilja för att klasserna är för fulla och man aldrig hinner anmäla sig. Och på ett annat ställe tävlar man mindre än man skulle vilja för att det finns så få tävlingar...

P & K/ Ponnymorsan

Hjälten Cortucci

Lördagens hjälte måste ju ha varit Cortucci! Efter att ha missat en placering i första klassen med en hårsmån (klassens snabbaste tid i omhoppningen men ett litet ynka skitpet) var Linnéa laddad till tusen att ta revansch i andra klassen. Även i den klassen nollade dom grunden och i omhoppningen var det satsning som gällde! :) På ett hinder tog Tucci i så hon nästan hoppade Linnéa ur sadeln. Linnéa var ur balans och hade knappt fått åt sig tyglarna till de följande hindren, bland annat en kombination. Men duktiga ärliga Tucci hoppade ändå! Och faktiskt så nollade dom och blev femma! Så himla kul!

Söndagen startade dom bara 110. Det blev en jättefin runda med fina språng fram till näst sista hindret. En ganska stor oxer direkt ur sväng som blev lite svår, så där blev det tyvärr två stopp. Men både Linnéa och Evelina som äger Tucci var jättenöjda med helgen.

Själv har jag haft en lite ovanlig tävlingshelg. Jag som alltid brukar ha stenkoll på allt när vi är på tävling. Jag brukar alltid gå banan med Linnéa och hjälpa henne på framridningen. Nu var det ju Evve som kände hästen bäst, så hon fick gå banan och coacha. :) Det var lite svårt att hålla sig lite i bakgrunden, men Evve är superduktig och gullig så jag litar ju på henne till 100%! Och det var faktiskt lite skönt också att kunna sitta på läktaren och titta på andra ekipage medan Linnéa hoppade fram. ;) Det var nog en bra inskolning för mig för det är väl mer och mer så det kommer att bli. Lill-gumman börjar ju vara så duktig och självständig så snart är jag väl mest chaufför och sällskapsdam när vi åker på tävling! ;)

I övrigt så får Avve börja travas lite nu i veckan. Det är tyvärr väldigt hårt och dåligt underlag så det blir nog att ta med honom på ridhuset när Linnéa ska rida Tucci. Tara är äntligen fri från hostan och har också börjat sättas igång igen. Hon hade tydligen varit väldigt taggad när Lovisa red igår! Busponnyn! :)

P & K/ Ponnymorsan

                                                     Bilden är från Tomas-träningen. Foto: Felicia Marklund



Spansk skritt

Har varit ute på promenad med Moronet nu på förmiddan. Han tyckte att Norrland verkar vara ett spännande ställe! :) 10 minusgrader ute, traktorer, travhästar OCH en båt på stallplanen! Utan att överdriva kan jag säga att han var ganska spänd! Jag kände mig rätt liten där han gick i spansk skritt med huvudet upp i luften och skrek till dom andra hästarna! ;)

Han blev lite besviken när vi gick in i stallet igen. Jag törs dock inte riskera att släppa honom i någon av våra hagar. Dom är väldigt gropiga efter allt regnande och nu när det blivit så kallt är det ju stenhårt. Tänk om han skulle riva upp senskadan igen nu när han börjar bli bättre! Linnéa får ta en prommis med honom igen i eftermiddag så han får röra lite på sig. I afton kommer ju hans nya mattar och hämtar honom.

Nu är det dags att dra iväg till jobbet och imorgon är ju dags för Krafthoppet där Linnéa ska debutera på stor häst! :)

P & K/ Ponnymorsan
 
 

Polaris Melano

Ikväll händer det grejer här i stallet! Syrrans fantastiskt fina unghäst Polaris Melano (allmänt känd som Moronet) kommer med Grens Hästtransporter söderifrån och ska mellanlanda här innan han åker vidare mot sitt nya hem i inlandet!

Moronet är en dressyrhäst med otrolig kapacitet som syrran själv fött upp. Tyvärr skadade han sig rejält i somras och har en lång konvalecens framför sig. Syrran har ingen möjlighet att ha kvar honom och efter många om och men blev det bestämt att han ska få flytta till en god vän. Där kommer han att få en chans att rehabiliteras och förhoppningsvis bli en jättebra dressyrhäst så småningom! :)

Så ikväll kommer han hit och ska övernatta i vårat stall för att sedan hämtas imorgon och åka till sin nya familj. Så i afton får Linnéa fixa i ordning hans lånebox så att han känner sig riktigt välkommen hit till Norrland. Han kommer att få det jättebra med en jättefin familj och två helt egna tjejer!

P & K/ Ponnymorsan


                                                        Stiliga Polaris Melano (Moronet) på tävling i somras.

Stalltjänst

Idag har jag varit ledig från jobbet och ägnat förmiddan åt att ta hand om Tara. Hennes fodervärdar har det lite hektiskt på måndagar så varannan måndag kommer jag att ta hand om henne eftersom jag ändå är ledig då. Det känns jättekul! :)

När jag kom ut till stallet var det helt tomt. Våra travkompisar hade åkt på tävling i Umeå så jag fick ha stallet för mig själv. Ganska skönt faktiskt. Dagtid är det annars ganska rörigt med hästar som ska selas, ut och tränas och duschas. Jag satte på radion och pysslade på i min egen takt. Vilket inte är så snabbt just nu eftersom jag är ganska slut i kroppen efter förkylningen. Fast å andra sidan, varför ha bråttom när man inte måste? ;)

Passade även på att mocka Avves box så att Linnéa ska få lite mer pluggtid i afton. Jag hörde faktiskt inte Tara hosta medan jag var i stallet (peppar, peppar), men hon fick ändå vila för säkerhets skull. Det var i alla fall väldigt trevligt att jobba lite i stallet igen. Det var ett tag sedan. Men hjälp vad slut jag var sedan! Det  blev inte mycket gjort hemma i eftermiddag! Somnade på soffan en stund och har tvättat ett par maskiner, that´s it. Inte för att jag är orolig. Hemmajobbet finns nog kvar till en annan dag... ;)

P & K/ Ponnymorsan

Vilodagen

Uppdateringen har inte varit den bästa på sista tiden vilket jag ber om ursäkt för. Tyvärr har både orken och inspirationen lyst med sin frånvaro. Förkylningen from hell börjar ta ut sin rätt och jag är därför helt slut. Dessutom har det inte hänt så mycket spännande som är något att skriva om. Känner inte riktigt för att göra någon recension på SRK-tävlingen heller eftersom jag är ganska partisk... ;)

Avve har i alla fall fått påbörja sin igångsättning lite lätt. I veckan har han skrittats uppsuttet och det har enligt Linnéas rapporter gått oväntat bra. Han har hållit sig på marken och skött sig exemplariskt. Det är bara vid den läskiga ladan som han är lite stressad, men det kan man ju å andra sidan inte säga något om. Det är ju allmänt känt att det bor en monsterfamilj bakom ladan.

Sedan hade jag möte med ponnyryttarna i torsdags vilket såklart piggade upp tillvaron lite. :) Det är ett väldigt härligt gäng och man blir verkligen glad av att träffa dom!

Idag åkte vi en sväng till ridhuset och Linnéa hoppade Tucci. Det gick hur bra som helst. Dom kom lite fel på ett par hinder, men det löste sig när dom tog om det igen. Ska bli väldigt spännande att se hur det går på tävlingarna nästa helg.

På minussidan denna vecka: Tara har fått hosta. :( Hon har ingen feber och är inte snorig men hostar ganska mycket av och till så hon får vila så får vi se hur det hela utvecklar sig.

Men nu ska jag parkera mig i soffan igen och fortsätta att kurera mig. För nu jäklar ska den här förkylningen ge sig!!

P & K/ Ponnymorsan

                                                                          Det är skönt att vila!
                                                                                       

Bilder från tävlingen

Här kommer lite bilder från dressyrtävlingen. Måste ju säga att lilla Tara ser riktigt dressyrig ut! Ja utom på ärevarvet då förstås! ;) Fotograf: Camilla Robertsson.


Höst eller vinter?

Här i norr har inte vädergudarna bestämt sig riktigt. Ska det vara höst eller vinter? Första snöfallet har vi redan klarat av, men det ligger inte kvar speciellt mycket på marken. Imorse var det någon minusgrad men nu är det plus och regnar igen så nu lär väl hagarna vara lerigare än någonsin. Det lär dock inte dröja särskilt länge nu innan det har vägt över till vinter. Huga! 

P & K/ Ponnymorsan






Glada besked! :)

Det här måste vara det snabbaste veterinärbesök jag någonsin varit på! På 20 minuter var Avve kollad och FRISKFÖRKLARAD!! :D Jag var helt inställd på att han skulle behöva en till behandling, men det såg helt bra ut så nu får han ridas igen!

Det blir först skritt på raka spår i två veckor, sedan får han trava lite på raka spår i två veckor. Ser det bra ut då kan vi börja sätta igång honom försiktigt. Det känns verkligen jättebra. Och han behöver få börja röra på sig lite mer och jobba lite. Han är just nu ett monster i stallet. Arg när han står i gången, arg när vi utfodrar, arg när man ska borsta och ta på täcket. Nä, det här med vila är inte riktigt hans bag som man sa på 80-talet. ;)

P & K/ Ponnymorsan


Stjärnan

Vår lilla stjärna Tara går från klarhet till klarhet! Hon skötte sig verkligen super igår! Det såg så himla prydligt ut när Linnéa red programmen. I första klassen vann dom kat. C och i andra klassen blev dom 2:a! :) Nu var det sanningen att säga ingen stenhård konkurrens, men det VAR verkligen fina rundor! Och det känns som om Tara börjar trivas riktigt bra som dressyrponny. Det bästa på dagen var förstås enligt Tara ärevarvet! Hon var så taggad så hon stod på bakbenen! ;)

Även övriga SRK-ekipage har skött sig bra. Alla tjejerna är duktiga och även om en del ponnyer var lite spända och tyckte att det var lite läskigt första klassen igår, så tog dom nya tag och gjorde sedan bättre och bättre ritter.

"Kusinen från stan", Sorino och hans matte Olivia blev 3:a i DM för C-ponnyer så det var ju såklart en jätterolig avslutning på helgen. :)

Det kändes dock lite avslaget att det var så få ekipage som var med. Läktaren var nästan öde under klasserna, ofta är det mer folk som tittar på när det är kurser. Men det lät då som deltagarna var nöjda med arrangemanget. Pratade med en mamma från en annan klubb som tyckte att det varit mycket trevligt och sånt är ju såklart roligt att höra! :)

Tyvärr har jag själv bara dåliga bilder, så ni får allt vänta tills vi fått lite bilder från andra duktigare personer som fotat!

P & K/ Ponnymorsan
 

Boktips

Som jag tidigare berättat så är jag en bokslukare av stora mått. Så här i förkylningstider tänkte jag tipsa om en serie böcker som jag tycker kan passa att läsa när man inte riktigt orkar engagera sig i alltför tung litteratur. ;)

Böckerna är skrivna av pseudomymen Claude Izner. (I själva verket döljer sig två damer bakom denna pseudonym). Det finns tre böcker i serien som utspelar sig i Frankrike under slutet av 1800-talet. Huvudpersonen Victor Legris är en bokhandlare som har en tendens att hamna mitt i diverse mysterier och mordfall.

Miljöerna är väldigt bra beskrivna. Det känns verkligen som om man förflyttats till Paris vid en tid när mycket förändrades och bland annat Eiffeltornet invigdes. Historierna i sig är både spännande och lite humoristiska. Monsieur Legris är egentligen ganska lättjefull och har absolut ingenting emot att slippa ifrån bokhandeln några timmar för att istället ägna sig åt att lösa brott. ;)

Dom tre böcker som hittills (jag hoppas i alla fall på fler) kommit ut i serien heter Mordet i Eiffeltornet, Mysteriet på Père-Lachaise och Döden i Montmartre. Köp alla tre på pocket och ha hemma att till när höstförkylningen slår till! :)

P & K/ Ponnymorsan


Nu är jag less!

Nu har jag varit förkyld i en vecka och börjar bli riktigt less! Ett hett tips; Köp aktier i Nezeril! Försäljningen måste ha ökat markant för jag är storkonsument kan jag säga! Trodde att jag var på bättringsvägen så jag plågade mig igenom en arbetsdag i onsdags. Men nej då! Igår var jag däckad igen och nu gruvar jag mig lite för helgen.

Vi har ju tävlingar hemma och jag har lovat att vara lite back-up åt en ung tjej som ska vara tävlingsledare för första gången. Det innebär att jag måste ju vara på plats hela dagarna. Nu blir det nog inte så långa dagar eftersom det är så få starter.

Eftersom jag mest legat på soffan i veckan så har det inte hänt så mycket. Ponnyerna fick nya skor igår. Det blev vinterskor den här gången. Man vet ju aldrig när vintern kommer här uppe. Såg på Vädret igår att det ska snöa i inlandet i helgen. Linnéa trimmade lite med Tara igår inför tävlingarna. Men jag tycker nog att dom fokuserade på lite fel saker. Linnéa var helnöjd för att Tara hade stegrat flera gånger på kommando samt att dom hade galopperat JÄTTEFORT!! ;) Ibland kan man verkligen undra om dom verkligen är 16 och 21 år...

Har även planerat in ett möte med ponnyryttarna nästa vecka. Det blir riktigt kul att träffa dom och checka av läget lite nu när tävlingssäsongen är i stort sett över. Det är ju lite förändringar på gång också då flera av dom är i färd med att sälja sina ponnyer och övergå till stor häst. Vilket alltid känns lite sorgligt. Jag vill ju ha kvar dom i ponnygänget! ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                                                                         Sötnosarna!

Tävlingstillfällen

Sitter och förkollar lite på tävlingsterminen för 2013. Nu är den ju inte fastslagen ännu och jag hoppas VERKLIGEN  att det tillkommer lite tävlingar. För jag måste säga att det ser tunnt ut. I hoppning är det nu 10 tävlingar inplanerade i distriktet för hela 2013, i dressyr är det 6 tävlingar. Norrbotten ser inte mycket bättre ut, det är faktiskt ännu färre dressyrtävlingar där. Och nu snackar vi alltså SAMTLIGA  tävlingstillfällen för ponny! Lokal, regional och nationell.

Har man då vissa helger uppbokade, till exempel med jobb, då blir det inte så många tävlingar man kan åka på under året. Visst kan man vidga sina vyer, men jag känner faktiskt inte att jag har varken lust eller råd att köra till exempelvis Sundsvall (40 mil enkel väg) för en tävling.

Jag vet inte riktigt vad det beror på. Men det är klart, är det inte fler anmälda till dressyrtävlingarna än det är nu till helgen så förstår att klubbarna inte är så sugna på anordna dressyrtävlingar. Men till hopptävlingarna brukar det ju ändå komma många ekipage.

Eller kanske känns inte ponnysporten så viktig? På stor häst ser det nämligen lite annorlunda ut. 15 hopptävlingar och 12 dressyrtävlingar i Västerbotten. Det blir ju lätt en ond cirkel. Det är svårt att motivera ponnyryttarna att stanna kvar på ponny något år till om det finns mycket mer tävlingsmöjligheter på stor häst.

Men som sagt, hoppas att det tillkommer en massa tävlingar vid tävlingskonferansen i november!

P & K/ Ponnymorsan

                                                           Jag vill ha FLER tävlingar att stå och frysa på!!

Träning och tävling

Efter helgens träningar kan jag nu äntligen ta en hel dag då jag bara slappar och kurerar min förkylning. Det kanske kan behövas om jag ska bli frisk snart.

Träningarna gick i alla fall bra. Tara skötte sig och fick mycket beröm av Carre. Hon tyckte att det blivit stor skillnad på henne, och det har det verkligen! Hon har blivit betydligt stadigare i formen och hon är inte alls lika trippig längre utan kan vila lite på steget vilket var i stort sett omöjligt för bara ett halvår sedan. ;) Tänk vad roligt det är att se att det aldrig är för sent att utvecklas! Vid 21 års ålder börjar Tara utvecklas till en riktigt fin dressyrponny!

Till helgen är det ju dags för våra hemmatävlingar i dressyr. Det ska bli riktigt roligt! Tyvärr är det inte så många starter. Vet inte riktigt vad det beror på. Kanske är det lite sent på säsongen, men det är i alla fall synd när vi anordnar DM dessutom. Det är ju lite tråkigt när man har en garanterad medalj för att det är så få starter i varje kategori. DM:et mister ju sin status på så sätt. Att ha tagit medalj betyder ju inte så mycket om det inte ens var någon konkurrens om medaljerna.

Men vi ska i alla fall göra vårt bästa för att dom som kommer ska trivas. Fredag kväll ska tävlingsplatsen fixas i ordning och sedan lär man väl vara på plats hela helgen! Tara kommer dock bara att starta på lördag. Hoppas bara att hon inte flippar ur för att det helt plötsligt står dressyrstaket i "hennes" manege!

P & K/ Ponnymorsan


                                                           Linnéa och Tucci på Carre-träningen




                                                            Linnéa och Tara på Carre-träningen


Snörvel, snörvel

Förkylningen fick mig i sitt grepp i alla fall. Jag har haft det på känn ett par dagar, men jag har som vanligt försökt förtränga det. Nu går det dock inte att dölja det längre. Jobbade ett par timmar men blev sen avlöst så jag fick fara hem och bädda ner mig.

Lyckades i alla fall tack vare tung medicinering med Alvedon, nässpray, Sinova m. m att släpa mig iväg till ridhuset i afton. Linnéa red ju dressyr med Tucci för Carre och jag har ju väldigt svårt att hålla mig borta från träningar. ;)

Det gick riktigt bra. Dom jobbade på duktigt och man faktiskt inte tro att dom tränat så lite ihop när man ser dom. Riktigt roligt att se att dom passar så bra ihop! Kanske lägger jag upp någon bild senare. Vår favoritfotograf Tove var nämligen med och hade kameran i högsta hugg! ;)

P & K/ Ponnymorsan

5-årsjubileum

Stor dag idag! För exakt 5 år sedan idag kom världens sötaste vita lilla ponny till oss! :) Vi hämtade henne på Umåker dit hon levererats i en stor hästbuss från Sundsvall. Vi glömmer väl aldrig när transportchauffören ledde ut våran nya familjemedlem!

Och tänk så mycket glädje hon gett oss allihop! Främst Linnéa förstås, men Tara har verkligen fått en plats i familjen. Till och med lillebror som inte alls är speciellt förtjust i hästar tycker att Tara är en rätt cool ponny! ;)

Det var inte helt utan fjärilar i magen som vi körde hem från Umeå den där oktoberkvällen. Vad hade vi gett oss in på? Det var ju ett stort ansvar! Tänk om vi inte skulle fixa det? Tänk om Linnéa och Tara inte skulle trivas ihop? Tänk om vi skulle förstöra denna fina ponny?

Men ingen av dessa farhågor besannades! Tara har verkligen varit den perfekta läromästaren för Linnéa. Hon har alltid varit glad och positiv och ställt upp på det mesta. Ibland har hon varit busig och ibland har man varit vansinnigt arg på henne! Men hon blir alltid förlåten, för hon är ju det gulligaste och charmigaste man kan tänka sig! :)

Jag kan bara säga; Tack Alexandra Bergh med familj för att vi fick köpa eran ögonsten!

Ikväll firades Tara med en speciell ponny-tårta. Det var verkligen uppskattat!

P & K/ Ponnymorsan

                                  Tårtan bestående av hårdbröd, päron, banan, äpple och russin!

                                                                Mums! Tara uppskattade tårtan! :)

En stor dag

Idag är det en stor dag hos ponnyfamiljen! Vi firar en bemärkelsedag! Återkommer senare idag och avslöjar vad vi firar och hur detta firas! :)


Smedsmyrans Riva

När man som jag hållit på med hästar mer eller mindre hela sitt liv så är det rätt många hästar som passerat revy. Vissa av dom får en speciell plats i hjärtat. Vårt lilla kallblodssto Smedsmyrans Riva är en sån häst.

Riva föddes 1981 på min farbrors stuteri Smedsmyran. Hon var e. River ue. Pavin. Min pappa som var en hästälskare av stora mått köpte Riva som unghäst. Han hade älskat hästar sedan barnsben, och nu när hans döttrar hade fullt upp med ridandet så var det hans tur att få en egen häst att pyssla med.

Riva var brun med bläs och väldigt söt! Hela familjen blev snabbt förtjusta i henne. Pappa och Riva jobbade på tillsammans. Hon kördes in och tränades. Så småningom blev det dags att starta på travet. Men någon stjärna på travbanan blev aldrig Riva. Det var helt enkelt inte hennes grej. Kanske kände hon på sig att det fanns så mycket annat roligt man kan göra. ;)

Riva visade sig nämligen vara en utmärkt ridhäst. Supersnäll och trygg när man red ut i skogen. Vem som helst kunde rida henne, man behövde aldrig vara orolig att hon skulle hitta på något dumt! Och många tjejer var det som var sugna på att rida henne!

Det spelade ingen roll vilken disciplin det var. Riva var en stjärna i både hoppning och dressyr och tävlade också i båda grenarna med olika ryttare. Bland annat blev hon blixtinkallad att ställa upp för SRK´s dressyrlag och gjorde succé! Hon slog många "riktiga" dressyrhästar! :) Hon var även med i många olika inslag i klubbens luciashower genom åren.

När pappa gick bort i alltför tidig ålder fick min syster Carre och hennes man Urban överta Riva. Det blev en jättebra lösning, för på så sätt fick Riva bo kvar på gården. Ubbe var med och bildade Skellefteå Ridklubbs körsektion och började träna körning med Riva. Även denna gren visade sig passa den lilla nordisen perfekt. Hon var ju väldigt lydig, positiv och ville alltid göra sitt bästa.

Ubbe och Riva ställde upp i många körtävlingar med strålande resultat. Bland annat kvalade dom och ställde upp i SM 1998. Där slutade dom på 5:e plats om jag inte minns fel. Hur många nordisar kan skryta med det? ;)

Vintern 1999 fick Riva vandra vidare till de evigt gröna ängarna, men jag kommer aldrig att glömma henne. Hon hann under sina år göra ett stort och varaktigt hovavtryck bland Skellefteås hästmänniskor. Som min syster sa; Det finns inte många hästar som haft ett så brokigt liv och glatt så många människor! :)

P & K/ Ponnymorsan

                                                                      Jag och Riva på klubbhoppning.

                                                                             Riva i sin hage i Myckle.

Åh nej!

Tittade nyss in på tidningenridsport.se och ser till min stora fasa att min favoritbloggare nu lägger ner sin blogg! Havrepappa kom tillbaka! Hur ska jag klara den mörka, kalla vintern utan dina fantastiskt roliga och tänkvärda inlägg?? Du har gett mig så många skratt! Och då snackar vi riktiga tårsprutande krampartade asgarv!

Hästvärlden kommer att bli så mycket tråkigare nu. Vem ska ta ner oss hästmänniskor på jorden nu? Vem ska ge oss insikt i hur konstiga vi faktiskt är? Och hur ska jag få veta hur det går för Degas??

P & K/ Ponnymorsan

                                                                            Havrepappa och Degas

Filbunken

Har varit ute på dagens promenad med Avve nu på förmiddan. Man känner knappt igen honom från förra veckan! Eller rättare sagt; nu känner man igen honom som han BRUKAR vara när man är ute och går med honom! Han var lugn som en filbunke och traskade på bredvid mig som en gammal golden retriever. Eller kanske som en labrador med tanke på färgen då! ;)

Jätteskönt att han taggat ner lite och känner sig mer tillfreds med livet som konvalescent! Även om han är väldigt pigg och ibland ganska busig när man rider honom så brukar han alltid gå som ett lamm när man promenerar.

Imorse ringde jag även och bokade in hovslagaren till båda ponnyerna. Nästa vecka kommer han och jag tror att det är lika bra att sätta på vinterskor nu. Man vet ju aldrig när vintern kommer. Tänkte prova att trycka in hörselproppar i broddhålen tills det blir dags att brodda. Någon som har provat det tricket? Fungerar det bra?

P & K/ Ponnymorsan

                                                                       Jag vill ha sommar igen!!

Vilken helg!

Ja nu känner man sig alldeles fullproppad. Det känns som om det är kunskaper, idéer och inspiration intryckt överallt i hela mig! Det har verkligen varit en fantastisk helg!

Lördag var vi först på Tomas Torgersens föreläsning. Vi var ett ganska stort gäng som samlats i klubbens kafeteria för att ta del av hans tankar. Både ryttare, föräldrar och ridinstruktörer. Tomas pratade bl. a om målsättning, motivation och träningsplanering. Det var mycket som man egentligen redan vet men som man behöver påminnas om ibland. Han hade också bra tips på hur man kan sätta upp mål för sig själv och hur man utifrån dessa mål kan planera sin träning.

Han är också riktigt rolig att lyssna på. Han tog bland annat upp att man behöver känna sig nöjd ibland. Att man inte är så kritisk mot sig själv utan att man kan känna att det där gjorde jag ju riktigt bra! Det menade han att dressyrryttarna är väldigt bra på. Hoppryttarna är ju oftast inte nöjda om dom inte haft en 100%-ig runda. Dvs 0 fel. Dressyrryttarna däremot kan ju vara nöjda med så lite som 65-70%! :D
 
Sedan red ju då Linnéa på hoppträningen efteråt. Hästen hon nu börjat rida heter Cortucci. Hon är född 2002 och är en väldigt trevlig hopphäst. Träningen gick jättebra och Linnéa fick mycket beröm från Tomas, men även såklart några tips på hur hon ska träna vidare. Även Tuccis ägare lät nöjd med både häst och ryttare! :)
 
Söndag åkte vi ju iväg till Umeå för den efterlängtade clinicen med Patrik Kittel. Även det var ju otroligt inspirerande! Han coachade ett gäng ekipage från regionen som befinner sig i olika utbildningsstadier och berättade om hur han tänker kring utbildning av hästar. Till sist red han även själv en grand prix-häst. Det var ganska imponerande att se hur fort han lärde känna en häst som han aldrig suttit på förr.

Som sagt var, en väldigt bra helg. Det är bara ett minus med det hela; nu är jag full av inspiration men jag har ingen häst att rida! Fast som Linnéa sa: Jag har ju två halva hästar och det blir ju faktiskt en hel häst! ;)

                                                                             Linnéa och Tucci
 
 

RSS 2.0