Värme och brems

Idag har det varit riktigt varmt så jag tänkte att jag rider ikväll när det blivit lite svalare. Bara det att det blev ÄNNU varmare! Avve var svettig redan när jag hämtade honom i hagen! Men jag klagar inte! Jag älskar sommar och värme! :)

Den lille prinsen verkar ha kommit in i någon slags semesterlunk för han har varit så himla lugn och fin de senaste dagarna. Idag blev det riktig off-road ridning. Vi red efter en väg som vi ofta red på när jag växte upp här och hade ponny. Den används inte så mycket numera och i sommar verkar då ingen ha gått där för det var rejält igenvuxet.

Avve var i alla fall jätteduktig och gick över både järnvägen och en bro över en å som han ibland annars har tyckt lite illa om. Lite tvekan först vid bron men sedan var det inga problem. Eftersom vägen (eller snarare stigen) var så pass igenvuxen så blev det mest skritt och lite trav. Vilket i och för sig passade ganska bra i värmen.

På vägen hem tog vi lite galopp där vägen är något bättre. Han var väldigt avslappnad och fin, så jag blev lite paff när han plötsligt bjöd på ett litet bocksprång! :D Lite halvhjärtat var det dock, jag hann knappt märka något förrän det var över. Lilla gubben, han kunde inte riktigt hålla sig!

Den underbara värmen för ju tyvärr med sig en massa brems. Inne i skogen var det så mycket brems så vi vände efter en liten bit. För att gardera inför natten tog jag på Avve flugtäcket som han inte alls behövt förrän nu. Vi pratade precis igår om att det var så lite brems i år. Tji fick vi.

P & K/ Ponnymorsan

 
                                              Gott med jordgubbar och glass efter ett svettigt ridpass! :)
 

Kvällssol och sadelfunderingar

Har precis kommit in efter ett supermysigt pass med Avve i kvällssolen! Helt underbart! Så där lagom varmt och solen som ligger så där vackert lågt och gör hela världen orange! Åh vad jag önskar att jag hade en bätte kamera så att man kunde ta riktigt fina bilder.  Avve var på strålande humör och bara gjorde allt jag bad om utan att spänna sig eller bli rädd för allt och lite till. Resten av Skellefteå tillbringar helgen i öltälten på Stadsfesten, men jag lovar att jag haft en mycket mysigare kväll! :) Och framför allt; helt gratis! (Ja det är ju såklart långt ifrån gratis EGENTLIGEN men det väljer jag att bortse från just nu). ;)

Idag åkte jag och Linnéa iväg till Wallers Sadelcentrum i Bureå för att lämna in hoppsadeln. Den ligger inte riktigt optimalt på Avve längre eftersom han musklat på sig en del sedan vi köpte honom. Den är i väldigt bra skick med behöver lite småfix innan vi kan sälja den.

Andrea som har butiken är en jätteduktig sadelutprovare och lagar även sadlar. Hon tyckte att sadeln var välskött och hon trodde inte att det skulle bli några problem att sälja den. Det passar ju bra att hon får fixa den nu medan Linnéa är borta så kan jag rida i Taras allroundsadel under tiden. Sedan har vi dressyrsadeln också, men den vill jag helst inte rida ut med. Jag tycker att man får så dålig balans i dressyrsadel, och man vet ju aldrig vad den lille prinsen kan hitta på. ;)

Sedan kommer ju den STORA utmaningen: Att hitta en ny hoppsadel som sitter perfekt och som även passar Linnéa perfekt. Misstänker att det blir betydligt svårare än att sälja den gamla...

P & K/ Ponnymorsan

Ny outfit

Det är tur att man kan shoppa sig lycklig! Jag och Linnéa tog med oss en 20%-rabattkupong till en närliggande hästbutik och vips! Så är humöret mycket bättre igen! :D Det bidde en ny hag-outfit till Avve! Regntäcke, luddgrimma och ett nytt grimskaft!

 

Säsongen som gud glömde

Det är tydligen inte meningen att det här ska bli någon tävlingssäsong att minnas. I alla fall inte på något positivt sätt. Vi hade siktat in oss på tävling på KDRF i slutet av juli. Det hade passat perfekt eftersom Linnéa hade hunnit träna lite efter sin jobbresa och det hade även varit lämpligt innan hemmatävlingarna i augusti.

Nu har dom tyvärr tvingats ställa in eftersom dom inte fått tag på någon banbyggare. :( Just nu känns det som om det blir lite tungt att få igång ponnyn i hoppningen igen. Visst, vi kan träna hur mycket som helst, men eftersom problemet till största del visar sig på tävling så hade dom behövt få nöta lite låga klasser under sommaren för att komma förbi det hela.

Snacka om att man bor på fel ställe för att hålla på med den här sporten. Långt till tävlingar (och få tävlingar), långt till tränare, långt till bra banbyggare. Regnar gör det också idag så nu tänker jag faktiskt vara sur en stund!

P & K/ Ponnymorsan

Hej igen Världen!

Om det är någon som har undrat så har jag inte försvunnit från jordens yta. Bara från cybervärlden. I helgen grävdes nämligen vårt bredband av så nu har jag känt mig totalt avskuren från omvärlden i några dagar. Helt otroligt egentligen vad man är beroende av internet! Det känns som om jag har missat en massa (både nyheter och skvaller) när jag inte haft tillgång till Facebook, mail, bloggar, tidningar med mera.

Vad har jag gjort under tiden då? Tja inte så mycket om sanningen ska fram. Jag har verkligen haft semester. Myst hemma, varit och badat med barnen, ridit och haft sista styrelsemötet innan sommaren. Idag drog vi iväg med Avve till ridhuset för lite pedikyr och dressyrtrimning. Han var riktigt fin när Linnéa red, men lite pinsam när hovis skulle ta hand om honom. Han är väldigt snäll när han skos men lite småsur om han måste hålla upp hoven en längre stund. Då tjuter han när han ska ställa ner den igen! Och det är inte för att han har ont någonstans utan det är ren protest! Han låter jättelöjlig och hovis tyckte att han uppförde sig som en märr. ;) Vilket han ju gör även i andra sammanhang. Han är mycket mer stoig än vad Tara någonsin var. :D

På lördag åker Linnéa iväg till sitt sommarjobb så då får jag kliva in som huvudansvarig för ponnyn. Det ska bli roligt, synd bara att vi inte hittat någon kompis till Avve ännu. Han är duktig och klarar sig ganska bra själv, men det känns lite i hjärteroten när han ibland står och tittar längtansfullt på grannarnas hästar.

Ikväll när det blivit lite svalare ute får det nog bli en långpromenad med gubben och hundarna så att man inte slappar till helt bara för att det är semester.

P & K/ Ponnymorsan

                                                              Linnéa och Avve myser i hagen på SRK! :)



Midsommarfirande

Tänk att vi fick sånt fantastiskt väder igår på midsommarafton! Idag regnar det och åskan har mullrat på morgonen så man kan verkligen säga att vädergudarna var med oss igår! :)

Dagen ägnades till största del till att förbereda kvällens middag. Linnéa red Avve och körde lite galoppintervaller för att göra av med lite energi. Han är pigg nu kan jag säga! :D

På kvällen hade vi besök av en familj och vi hade så trevligt. Åt en massa gott såklart, grillade älg och rådjur och käkade jordgubbar till efterrätt. Dom andra hann även med en liten fisketävling i Skellefteälven som går bara en liten bit söder om vårt hus. Riktigt lyckat var det och det är ju alltid ett plus när man faktiskt kan sitta ute och äta på midsommar. :)

Avve gick såklart och mumsade i sin hage hela kvällen. Mitt i natten gick jag ut tog lite bilder på honom. Det såg så mysigt ut med lite dimma i gräset. Det var väl älvorna som dansade sin midsommardans. ;) Tyvärr blev inte bilderna så bra, men ett litet smakprov kan jag ju bjuda på. Visst är det underbart när nätterna är lika ljusa som dagarna?

P & K/ Ponnymorsan

 
 

Positiv kommentar

Det finns dressyrdomare som man kan tycka borde fundera allvarligt på sitt karriärval. Som kanske inte riktig inser hur mycket man påverkar unga ryttare men sina kommentarer. (Eller inser dom det men bryr sig inte? Nä så illa kan det väl inte vara!) Sedan finns det dressyrdomare som har fattat hur man lockar folk till sporten och hur man får ungdomar att faktiskt vilja fortsätta att träna och tävla dressyr. Maja, Linnéas kompis fick följande peppande kommentar på sitt protokoll senast hon tävlade:

 

Hoppning och gräsätning

Hittills så går det över förväntan för Avve att vara för sig själv i hans sommarparadis. Han har typ ätit nonstop sedan han kom igår och han har till och med haft ro att ligga och vila flera gånger. Linnéa smög ut inatt och tittade till honom och då låg han och myste. :) Jag har ett par gånger idag blivit lite nervös när han legat eftersom jag blir så orolig att han ska ha ont i magen. Men magen rör då på sig och han verkar inte missnöjd så det är nog ingen fara.

Idag på eftermiddagen var vi och kollade när John Hickey hade hoppträning på SRK för ett gäng hugade ekipage. Det var tre grupper som red och det tog heeela eftermiddagen. Vi var hemma vid 6 och då hann vi inte se sista gruppen hoppa. Det ska bli roligt att höra vad deltagarna tyckte, men det var inte så jätteroligt att se på.

Hickey pratade först jättelänge med varje grupp innan dom började rida och tyvärr hörde vi som satt på läktaren ingenting så det var ju inte så intressant. Sedan fick dom trava på bommar jättelänge innan dom började hoppa. Det var säkert en tanke med dom övningarna, men det framgick ju inte heller eftersom vi inte hörde något.

Så jag har fortfarande ingen aning om hur han är som tränare. Vi får se om han kommer fler gånger om Linnéa ska rida för honom. Den här gången skippade vi eftersom det dels känns som om det ger ganska lite att rida för någon bara en gång. Dels så har vi en så uttänkt plan med Avves träning nu så det känns bara onödigt att blanda in någon ny tränare som kanske har lite andra idéer. Hans idéer är säkert hur bra som helst, men vi håller oss till vår plan just nu så att man vet vad man har att utvärdera sedan.

P & K/ Ponnymorsan

Vilket påbrå!

Släkten är värst, brukar man ju säga. I Avves fall kanske man skulle kunna säga att släkten är värstingar. Kolla in filmklippet nedan och lägg särskilt märke till nummer 4 på listan. Det är ingen mindre än Avves farfarsfar, Vaguely Noble xx! Inte så konstigt kanske att vår lille prins är tämligen långgalopperad och snabb! :)







Hemma på prov

Saker och ting blir ju tyvärr inte alltid som man tänkt sig. Gulliga "kusin" Sorino tycks tyvärr ha dragit på sig fång så här strax innan betet. :( Det är jättetråkigt och vi lider verkligen med hans familj. Han står nu på boxvila till att börja med och är under behandling, och något bete blir det ju inte tal om.

Alltså räckte det tydligen inte med att vi fick ändra våra planer vad gäller platsen för betet. När det löste sig så himla bra så har vi då ingen kompis till Avve. :( Nåja, det är ett litet problem i jämförelse och förhoppningsvis ska det väl gå att lösa.

Tills vidare har Avve fått komma hem till vårt lilla bete bredvid huset. Där har han gräs ett tag och han kan se travhästarna, så förhoppningsvis ska det funka ett tag. Han blev i alla fall väldigt lycklig när jag öppnade dörren till transporten och han såg var han var! Lilla gubben! Undrar om han hoppades att Tara skulle vara här? ♥

P & K/ Ponnymorsan

 

 
 
 

Flipp eller flopp?

Ja gårdagens tävling var verkligen inte mycket att skryta med resultatmässigt. I första klassen lätt C red Jennie den lille prinsen. Han var superfin på framridningen, men fick ett par riktiga tokryck. Det sista alldeles innan dom skulle gå in på banan, så jag tänkte att nu blir det pannkaka det här. Det brukar aldrig vara särskilt lyckat att han är superspänd precis innan han ska in på banan.

Jennie lotsade honom dock runt banan med "bara" ett stopp. Riktigt bra ändå med tanke på att det var flera titthinder. Hindret han stannade på var det dessutom väldigt många som hade stannat på. Vilket givetvis inte är någon ursäkt, men det VAR ett knepigt hinder. Hon fick dock inget gratis utan det gällde att jobba stenhårt exakt hela tiden.

Till andra klassen var han också avspänd och fin på framridningen. På framhoppningen stannade han ett par gånger och Jennie hade ett peptalk med Linnéa (som ju red den klassen) om att hon MÅSTE vara mer bestämd med honom. Han stannar inte för att det är för svårt eller för att han ligger fel, utan det är bara dumheter. Även Jennies pappa Urban som också var med peppade henne.

Väl inne på banan stannade den lille herrn två gånger på hinder nummer två. Men se då växte allt hornen ut på ryttarinnan! Äntligen tände hon till och visade lite jäklar anamma! Jag tror att det var först då som hon verkligen förstod vad vi menat när vi sagt att hon måste vara mer bestämd och visa tydligt och klart vad hon vill. Det var ingen snygg runda, men dom kom till sjätte hindret där han stannade igen och då var dom ju uteslutna.

När dom kom från banan log trots allt Linnéa med hela ansiktet. Hon var sååå nöjd med sig själv! :) Och det tycker jag absolut att hon ska vara. Det var som sagt ingen stilridning, men som läget är nu måste hon ta några såna rundor för att återta kommandot igen. Med en sån ponny som har så otroligt starka åsikter om hur saker och ting ska göras så kan man tyvärr inte släppa en millimeter. Och kapaciteten finns där ju. Han skulle lätt kunna hoppa medelsvår utan anstränga sig nämnvärt.

Vi hade en jätterolig dag med skapligt väder och väldigt många skratt. Och det känns som om Linnéa och Avve kommit till en vändpunkt. Vi vet ju att hon kan rida så fantastiskt snyggt också och det kommer hon snart att få göra igen. Linnéa är ju egentligen väldigt mjuk i sin ridning och jag måste förtydliga att ingen av oss nånsin skulle göra illa någon häst eller vara elaka. Däremot måste man mellan varven peka med hela handen och det får inte finnas några oklarheter om vad det är vi vill.

Lite kul var det ju också att titta på framridningen och inse att vi hade den helt klart mest välridna ponnyn och travökningarna som dom stajlade med hade gjort vilken dressyrhäst som helst grön av avund. ;)

P & K/ Ponnymorsan (som nu ÄNTLIGEN har semester!!)

                                                                          Glad tjej trots allt! :D

En lång rolig dag

Jag har inte riktigt orken att skriva något längre inlägg just nu. Det har varit en rätt lång dag. Vi åkte hemifrån vid sju imorse och kom hem igen ungefär tolv timmar senare. ;) Men vi har haft väldigt roligt och vi är allihop väldigt taggade på att fortsätta träningen och har siktet inställt på nästa tävling! 

Resultaten har väl kanske egentligen inte varit de bästa idag. Åtminstone på papperet. Men vi är nöjda och glada. Jag återkommer med en utförligare rapport imorgon när inte ögonlocken hela tiden vill falla ner.

Godnatt! /Ponnymorsan

Flitiga Lisa

Idag har jag haft en liten mjukstart på semestern. Ledig dag inför sista arbetsdagen imorgon. Men jag har verkligen inte legat på latsidan.

Började med att olja in hela våran altan. Den är väl inte jättestor, men det tog ett par timmar och jag kan ju lugnt säga att det var välbehövligt. Slurp sa det så hade en stor kagge olja sugits in i det torra träet. Egentligen skulle det nog ha varit gjort redan ifjol men då blev det liksom aldrig av.

Efter en snabb lunch skjutsade jag Linnéa till stallet och jag och min snälla mamma åkte iväg till en plantskola och inhandlade ett gäng sommarblommor. Vi gick länge och väl och botaniserade och kollade både på blommor och alla fina trädgårdsutsmyckningar som fanns där. Jag önskar att jag hade a) En massa pengar, b) Kreativitet och fantasi, samt c) gröna fingrar. Tyvärr har jag inget av det, men det blev i alla fall några blommor så att vi ska få fint vid huset.

Efter upphämtning av både dotter och son samt lite tråkig mathandling så åkte vi hem och jag började med att sätta blommorna i diverse blomlådor och amplar. Det blir nog ganska fint när alla blommorna tagit sig och blivit större. :)

Till sist målade jag klart ett litet bord som ska stå ute på bron. Nu känner jag mig ganska trött men nöjd. Ska nu bara uthärda sista arbetsdagen och sedan är det SEMESTER!!! :D

P & K/ Ponnymorsan

 
 

Snart så...

Idag tog vi oss en promenad till betet jag och gubben. Vi tänkte inspektera jobbet som gulliga lillebror gjort i helgen. Han har nämligen varit superduktig och röjt undan en massa skräp sedan vinterns virkesupplag. Det är ett skogsbolag som avverkat skog i närheten och dom har använt den ängen att lägga upp virket på så det har legat en massa grenar och grejer där. Men nu är det så städat och fint så! :)

Eventuellt blir det hagbygge imorgon och sedan kommer ponnyerna när Avve tävlat i Vindeln i helgen. Det kommer att bli kanon! Vi kommer dock inte att kunna använda samma äng som ifjol men vi har i stället fått låna två ännu finare beten av en granne så Avve och Sorino kommer att kunna äta hur mycket dom vill! Dessutom har vi ju vår egen lilla äng bredvid huset att tillgå.

I afton hade vi i haggruppen möte för att styra upp lite hur vi vill ha det med rutiner vid in- och utsläpp. Det känns jättebra att få styra upp lite och det verkar som om vi är ganska överens om hur det ska fungera. Efter mötet satte vi oss på läktaren och kollade in ett gäng "gubbar" som skulle ta Ridborgarmärket. För de flesta av dem var det första gången dom red och jag måste säga att jag blev riktigt imponerad! Dom var jätteduktiga och modiga. Alla travade och jag tror också att de flesta galopperade till slut! :)

P & K/ Ponnymorsan

 

Tävling på G

Det har ju blivit lite ändringar i planeringen under våren och försommaren när det gäller upplägget på Avves träning och tävling. Nu på söndag skulle vi egentligen åka till Sandgärdan för att tävla dressyr. Nu var ju det egentligen bara en nödlösning eller vad man ska kalla det. Men eftersom träningarna och tävlingen på KDRF gått så pass bra så strök vi från dressyren och anmälde i sista sekunden till Vindelns hopptävling samma dag i stället.

Vindeln har lokal/ regional/ nationell tävling fredag till söndag men vi åker bara söndag. Jennie rider lätt C i avd. B och Linnéa rider lätt B. Jag tror att det blir bra. Perfekt att Jennie får känna på honom först och sedan coacha Linnéa.

Dom hoppade honom lite idag och det hade tydligen gått jättebra. Linnéa hoppade honom en liten bana på 1 m -110 och det hade inte varit några problem alls. Jag frågade henne om han kändes som ifjol våras/somras när han var så himla fin och var placerad i nästan alla klasser. "Bättre!" var svaret. :D

Nåja, nu är jag av en skeptisk natur. Rom byggdes inte på en dag och man kan inte göra om ponnyn. (Inte med mindre än en smärre lobotomi i alla fall.) Men jag tror nog att vi är på rätt väg och det viktigaste av allt är att han är så glad och nöjd och suger mot hindren! :)

P & K/ Ponnymorsan

                                                  Finponnyn på Södra Umeå Ryttarförening ifjol.

Grattis!

Grattis till Västerbottensalliansen som idag kammade hem totalsegern i div. 1 dressyr! Extra stort grattis till Olivia och Sorino förstås! Det blir några smarriga morötter när ni kommer hem! :)


Min dag i bilder

                                                                Sveriges nationaldag idag!

                                                                       Haft lite pälsvård på Chivas

                                                                  Hängt ut tvätt i det vackra vädret.

                                                              Plockat in väldoftande syrener.

                                 Ätit världens godaste kulglass med älsklingarna på Ainas Café.




      Läst en deckare på altanen.


En snabbis till stallet för att ta in hästarna.

Snyggingen

Idag fick Avve vila så efter allt stallfix tog vi en liten promenad med tillhörande gräsätarpaus. ;) Tyvärr var det inte alls lika härligt väder som det varit här uppe de senaste veckorna. Uppehåll visserligen men bara 13 grader. Vi gick en liten bit efter vägen mot skjutbanan och svängde in på en smal stig där vi stannade och betade en stund.

När vi sedan vände och gick ut på vägen igen höll vi på skrämma slag på en man som var ute och rastade sin schäfer. Vi stannade och pratade en stund och både jag och Avve tyckte att det var en väldigt trevlig herre. Under den lilla stunden som vi pratade hann han påpeka flera gånger hur vacker min häst var.

- Jag vet! sa Avve. Och inte nog med att jag är snyggast, jag är bäst också!! :D


Den modige ponnyn

Eftersom det var tävling igår så stod det Mysig Skogstur på Avves schema idag. Och eftersom Linnéa hoppade B-ponny (!) på Specialidrotten och jag var ledig så blev det Your´s truly som fick vara kamikazepilot!  Vilket såklart inte kändes allt för ledsamt eftersom det blev fantastiskt fint väder efter en åskskur på morgonen. Fåglarna kvittrade, det doftade underbart och precis när jag och Avve skulle bege oss ut kom det ett par lastbilar som tippade av stora jordlass vid privathästarnas hagar!

Eftersom ju inte Avve direkt gjort sig känd som en hjältemodig ponny så stod vi kvar på stallplanen och avvaktade lite medans dom tippade av jorden. Det låter ju ganska mycket kring sådana aktiviteter, men Avve stod bara och tittade och var riktigt cool.

När kusten var klar skrittade vi iväg efter skogsvägen och vi hade så mysigt på vår lilla skogstur! Travade en lång bit i lugnt tempo och lillprinsen var superfin! :) Tänk vilken tur jag har som bara får sitta upp och skörda frukterna av arbetet som Linnéa och Jennie lagt ner sista tiden! Lyx!

När vi sedan vände hemåt och började närma oss stallet igen så trodde jag att lastbilarna skulle vara borta för länge sedan. Men nej då. I stället för två lastbilar stod där nu fyra stycken utspridda lite så där strategiskt så det fanns ingenstans att ta vägen utan att passera väldigt nära. Det brummade, pyste, rasade och levde om. Men jag hade inte behövt oroa mig alls. Avve bara spetsade öronen och traskade förbi! Lite spänd visserligen, men inte alls bekymrad.

Naturligtvis var jag tvungen att ringa Linnéa sedan och fråga vad dom gjort med Avve. Var är det lättskrämda lilla nervvraket och vem är den här modige superhjälten som tagit hans plats?? ;) Nåja, när han sedan var tvungen att stå och vänta en stund i vattenspiltan så var han sitt gamla vanliga otåliga jag och stod och skrapade med framhovarna som vanligt. Men vad gör väl det när man varit så duktig! :)

P & K/ Ponnymorsan


En dag av den bra sorten

Det finns dagar som liksom bara passerar förbi utan att göra så mycket väsen av sig. Sedan finns det dagar som man helst av allt bara vill glömma. Men som tur är så kommer det ibland såna dagar som gör att man trots allt orkar med dom där tunga tråkiga dagarna. Idag var det en sån dag. En dag av den bra sorten.

Tidigt som attan åkte vi iväg till stallet. Det var nämligen en del av planen för dagen. Att vi skulle vara i så god tid att det aldrig skulle behöva bli någon stress kring vår känslige lille prins. I lugn och ro stod vi och gjorde honom i ordning och packade alla grejer. Väl på plats i Ersmark var det lääänge kvar innan Avves klass skulle börja så han fick stå kvar i transporten med proppar i öronen och mumsa hö medan vi stundtals stod i regnet och tittade på de lägre klasserna.

Efter ett tag kom Jennie och hon och Linnéa la upp en lite mer detaljerad plan för dagen. Jennie kunde rida fram i lugn och ro och Avve var sååå lugn, avslappnad och lösgjord redan från början. I första klassen (90 cm) såg han riktigt fin ut. Lugn och fokuserad men framåt och sög mot hindren. På ett hinder tittade han lite och tvekade en hundradels sekund, men när Jennie sa ifrån bestämt så rättade han sig direkt och gick på. Resten av banan var inga direkta problem även om han var lite spänd precis efter det hindret. Felfria var dom i alla fall och det blev en snygg vit-lila "bäbisrosett"! :)

Till andra klassen (1 m) behövdes det inte så mycket framridning eftersom han nyss gått och redan var så loss. Denna gången såg han till och med ännu finare ut och bara tuffade på så där som han gör när allt bara stämmer. Felfria även denna gång och dagens andra rosett!

Vi är så nöjda med dagen allihop! Det är så roligt att det finns såna som Jennie som mer än gärna ställer upp när man får problem. Hon rider verkligen Avve jättebra samtidigt som hon är duktig på att förmedla till Linnéa vad hon ska tänka på och hur hon ska rida honom. Jag tror verkligen att det här kommer att lösa sig med lite tid och med rätt träning.

Som grädde på moset har det också gått jättebra för alla andra SRK:are idag. Alla tjejer har gjort superfina rundor och det blev flera fina placeringar till klubbens ponnyer.  

P & K/ Ponnymorsan




RSS 2.0