En dag av den bra sorten

Det finns dagar som liksom bara passerar förbi utan att göra så mycket väsen av sig. Sedan finns det dagar som man helst av allt bara vill glömma. Men som tur är så kommer det ibland såna dagar som gör att man trots allt orkar med dom där tunga tråkiga dagarna. Idag var det en sån dag. En dag av den bra sorten.

Tidigt som attan åkte vi iväg till stallet. Det var nämligen en del av planen för dagen. Att vi skulle vara i så god tid att det aldrig skulle behöva bli någon stress kring vår känslige lille prins. I lugn och ro stod vi och gjorde honom i ordning och packade alla grejer. Väl på plats i Ersmark var det lääänge kvar innan Avves klass skulle börja så han fick stå kvar i transporten med proppar i öronen och mumsa hö medan vi stundtals stod i regnet och tittade på de lägre klasserna.

Efter ett tag kom Jennie och hon och Linnéa la upp en lite mer detaljerad plan för dagen. Jennie kunde rida fram i lugn och ro och Avve var sååå lugn, avslappnad och lösgjord redan från början. I första klassen (90 cm) såg han riktigt fin ut. Lugn och fokuserad men framåt och sög mot hindren. På ett hinder tittade han lite och tvekade en hundradels sekund, men när Jennie sa ifrån bestämt så rättade han sig direkt och gick på. Resten av banan var inga direkta problem även om han var lite spänd precis efter det hindret. Felfria var dom i alla fall och det blev en snygg vit-lila "bäbisrosett"! :)

Till andra klassen (1 m) behövdes det inte så mycket framridning eftersom han nyss gått och redan var så loss. Denna gången såg han till och med ännu finare ut och bara tuffade på så där som han gör när allt bara stämmer. Felfria även denna gång och dagens andra rosett!

Vi är så nöjda med dagen allihop! Det är så roligt att det finns såna som Jennie som mer än gärna ställer upp när man får problem. Hon rider verkligen Avve jättebra samtidigt som hon är duktig på att förmedla till Linnéa vad hon ska tänka på och hur hon ska rida honom. Jag tror verkligen att det här kommer att lösa sig med lite tid och med rätt träning.

Som grädde på moset har det också gått jättebra för alla andra SRK:are idag. Alla tjejer har gjort superfina rundor och det blev flera fina placeringar till klubbens ponnyer.  

P & K/ Ponnymorsan




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0