Ponnytjejer på G!

Helgens plan var ju att Avve skulle få hoppa. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och man får tänka om. Igår hade vi ju stalljour och tanken var att jag skulle komma lite senare för att jag hade en del att göra hemma. Jag väcktes dock av att Linnéa ringde från stallet och sa att hon inte mådde riktigt bra. Hon är inte den som brukar beklaga sig i onödan så jag fick helt enkelt strunta i alla måsten hemma och istället åka iväg till stallet och byta av henne så att hon fick åka hem och bädda ner sig. När jag kom hem från stallet hade hon som tur var piggat på sig lite och börjat adventspynta! Gullunge! ♥

Alltså blev det ingen hoppning igår. Idag mådde Linnéa bättre så då tänkte vi att Avve skulle få hoppa idag istället. Men tyvärr var det lite smått kaotiskt i manegen med många hästar och små orutinerade ryttare, så det fick bli ett dressyrpass istället. Men så är det ibland och det är bara att ta det för vad det är. Avve var i alla fall fin och avslappnad efter en stunds framridning. 

Vi har även hunnit med att ha möte med ponnyryttarna och kvällsutfodra. Det var ett trevligt möte och det är så roligt att tjejerna är taggade och att det blir fler och fler som skaffar egen ponny. För ett tag sedan kändes som om alla sålde sina ponnyer och gick upp på stor häst. Men nu börjar vi vara på gång igen! Senast igår kom det en ny ponny till stallet. En supersöt irländare som säkert blir en klippa på hoppbanorna så småningom. :)

P & K/ Ponnymorsan

 

Helgbloggaren

Ja jag har blivit en helgbloggare. Periodare kanske man skulle kunna kalla det. Men det är faktiskt bara under mina någorlunda lediga dagar som jag känner att jag har tid och ork att skriva.

Nu har vi då tagit det svåra steget och annonserat ut älskade Avve. ♥ Det känns jättekonstigt att tänka sig honom med en annan familj. Att någon annan ska få älska honom som vi gör. Och man både vill att folk ska vara intresserade och tycka att han är fin, samtidigt som man vill att det ska dra ut på tiden så att han får finnas kvar hon oss ett tag till. Väldigt blandade känslor. 

Men jag är också så otroligt stolt över vilket jättejobb Linnéa gjort med honom vad gäller dressyren. Hon har verkligen varit superduktig som fått honom så fin. Och dessutom med minimal coachning från tränare. Det märks att hon lärt sig mycket av sina vistelser i "Det Fina Stallet". ;)

Veckorna rusar i alla fall på och igår kväll efter att jag kommit från Umeå åkte jag direkt till SRK för att vara med på styrelsemöte. Det kändes som ett mycket bra möte och nu planeras det för fullt inför årets stora arrangemang, Luciashowen. 

Imorgon har vi stalljour igen, men jag kommer att ta en liten sovmorgon och åka dit lite senare på dagen. Linnéa sover över hos en kompis och åker buss dit imorgon bitti. Jag känner ett STORT behov av sovmorgon om jag ska orka med sista praktikveckan. Vi får se om det blir lite hoppning igen imorgon eller om vi tar det på söndag. 

P & K/ Ponnymorsan

 Måste bara dela med mig av denna! Tycker att den är ganska rolig! :D

Efter moget övervägande och med sorg i hjärtat...

Inriktning: Allround  -  Typ: D-ponnier  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2001  
Namn: Avalanche  Pris: 80 000 kr

Maxad vacker D-ponny som bär upp långa ryttare bra. Fina gångarter och kapacitet att gå de högsta dressyrklasserna. e. Corrival xx ue. Wärnanäs Ulrik. Avve, som han kallas, har en otrolig personlighet och tyr sig väldigt mycket till sin ryttare. Han kräver en något rutinerad ryttare då han är känslig.

Avve är mest tävlad hoppning pga. mitt hoppintresse men säljs nu som dressyrponny då han tycker det är roligare. Han gick som reserv på sista elitomgången (FEI) med godkänd procent och lovord från domarna med endast ett par veckors träning på den nivån. Avve kan de flesta skolorna såsom öppnor, slutor, skänkelviknig och galoppombyten. 

Hoppar gärna och med mycket bra teknik på träning. En superläromästare inom hoppning!

Säljes med dressyrsadel, träns, täcken och div. annan utrustning. Vuxna ombeds ringa. Fler bilder och filmer finns vid seriöst intresse.

FEI dressyr & MSV hoppning
Pris  80 000
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=771643&inriktning=1&typ=


 

Glad kille! :)

Hoppträningen igår gick riktigt bra! Avve tyckte att det var superkul att äntligen få hoppa! :D Och ännu roligare var det att han fick träna tillsammans med snygga bruden Kopia. Linnéa och Maja byggde upp en övning som gick ut på att man ska kunna rulla på i en jämn och bra galopp med relaterade avstånd både på rakt och böjt spår. 

Avve var duktig redan från början och lyssnade bra både framåt och tillbaka. Trots att han inte hoppat på länge kunde han till och med göra halt mellan hindren. Vilket han tyckte var extremt svårt för ett år sedan. Lite bus hann han förstås med, men inte värre än att matte kunde hålla sig kvar. ;)

I slutet bytte Linnéa och Maja ponnyer så Linnéa fick prova att hoppa Kopia också. En helt annan typ av ponny som gärna ligger på och blir stark. Men väldigt glad och taggad! :) Till en början jagade Linnéa på Kopia lite väl mycket och det gick aningens fort mot hindren. Men efter en stund kom hon på hur hon skulle rida och då gick det bättre. 

Idag fick vi skynda oss iväg till stallet på förmiddagen eftersom vi fick höra att det var strömavbrott på anläggningen efter nattens storm. Det är just nu helt omöjligt att rida ordentligt ute då det är isigt och stenhårt, så nu gällde det att passa på medan det var lite ljust i manegen. Det gick i alla fall bra. Desto svårare var det att mocka i dunklet. Hoppas verkligen att strömmen kommer tillbaka snabbt för annars måste dom ställa in lektionerna i afton. Det blir lite för farligt att hålla lektioner i mörker. 

P & K/ Ponnymorsan

 

Trist blask

Den lilla snö som jag gladde mig åt att komma hem till igår håller nu sakta men säkert på att smälta bort. Igår kväll regnade det och idag har vi några plusgrader som inte alls känns roliga. När det nu väl är november och man vet att vintern är oundviklig, då tycker jag att det kan få hålla sig till vinter. Lämplig mängd snö och några minusgrader. Grått och slask och is är ingenting att ha för oss hästägare.


När jag kom hem från Härnösand igår fick jag genast känna på att det var slut på lugnet. Vi kastade i oss ett par tacos och åkte sedan iväg till stallet för kvällsutfodring. Man brukar vara två som utfodrar hela stallet, men för att vi över huvud taget skulle hinna äta så var Nelly och Nina snälla nog att utfodra privatstallet så fick vi ta ridskolestallet när vi ätit. Sedan skjutsade jag Linnéa till en kompis och jag hann nästan se klart två filmer innan det blev dags att hämta henne på busstationen.

Om en stund ska vi åka till stallet igen och idag ska Avve få göra något som han älskar. Det står nämligen hoppning på schemat! Jag misstänker att han kommer att vara ganska taggad eftersom det inte blir så ofta han får hoppa numera. Vi har dock tänkt att han ska få hoppa lite oftare nu eftersom det är bra träning och så tycker han ju att det är så roligt! :) Rapport om hur det gick kommer imorgon!

P & K/ Ponnymorsan

 

Tips till stressade ponnymammor

Känner du dig lite sliten? Börjar det ta på krafterna att ständigt vara på språng mellan jobb, stall, tvättstuga, träningar? Känns det lite stressande att alltid hålla koll på allt? Här kommer ett tips från mig:

Börja en distansutbildning på någon trevlig ort. Välj ett ämne som verkar intressant och se till att det ingår några kortare vistelser på studieorten. Jag lovar, det kommer att kännas som rena semestern! :) Visserligen kan själva studierna utgöra en viss stress, men är bara ämnet intressant så kan det vara värt det. 

Som ni förstår har jag det oförskämt bra här i Härnösand. Sovmorgon varje morgon eftersom vi börjar vid 9-tiden. Dessutom bor jag ju på skolan så det tar liksom ingen tid att färdas till och från. ;) Sedan går dagarna hur fort som helst tack vare trevliga människor och intressanta upplevelser. 

På aftonen går jag en lämplig promenad och kanske slinker jag in på Ica och handlar något gott till middagen. Sedan har jag hela kvällen för mig själv då jag kan läsa, se tv, kanske studera lite (vi har ju trots allt vissa uppgifter som ska göras under praktiken också). Ingen tvätt som ska fixas, ingen skjutsning, ingen städning, inga barn som skriker åt varandra och inga hundar som skäller på grannarna för att dom har fräckheten att visa sig på sin egen gård. Och som en extra bonus så vet jag att det kommer att kännas roligt att åka hem på fredag för då har jag hunnit börja längta ganska mycket efter min underbara familj och våra lagom knäppa djur! ♥

P & K/ Ponnymorsan



Och så blev det vinter

Perfekt timing att Avve fick på sig vinterdojjorna i veckan. För idag är det vinter här hos oss! Det har snöat ganska mycket av och till så nu är det lite spännande att ta sig över stallplanen eftersom det tidigare varit geggigt och sedan frusit på. Så nu är det knöligt, hårt och halkigt med lite snö ovanpå. Lurigt!

Även idag har Linnéa och Avve tränat för Carre. Först var planen att dom skulle hoppa idag, men Linnéa ville fortsätta att träna på det dom började på igår så det blev dressyr idag också. Dom var jätteduktiga även om det märktes på Avve att han var lite trött i slutet. Men han kämpade på och blev inte sur vilket känns positivt. Idag blev det ganska mycket galoppjobb med bland annat galoppslutor. 

Efter Linnéas pass var det gemensamt fika för kursdeltagarna. Vi bredde på adventsstämningen med kaffe, saffranslängd och pepparkakor! :)

Jag försökte ta lite bilder på Avve i hagen idag, men han var så kelsugen så det var lite svårt. Han ville ju bara komma nära och mysa hela tiden! ;) Men en halvkass bild kan jag i alla fall bjuda på. Efter lite stallhäng i helgen har jag nu laddat upp med ny energi inför ännu en veckas praktik. Imorgon åker jag ner till Härnösands Folkhögskola för att kolla in vad dom pysslar med på deras synkurser. Jag kommer att bo där hela veckan, men vid det här laget har ni ju vant er med dålig uppdatering från min sida. ;)

P & K/ Ponnymorsan

 




Kurs och spökerier

I helgen går årets sista Carre-kurs av stapeln. Linnéa och Avve är såklart med. Eftersom Linnéa har tyckt att han har varit lite motsträvig i veckan så fick Carre rida honom en stund i början av passet. Avve är ju en ganska kaxig kille som tycker att det mesta blir bra om bara han får bestämma. Men det får man ju inte för Carre, så till att börja med försökte han skrämma upp henne lite. Jag kan bara säga att det fungerade inte! Det fungerar visserligen inte på hans matte heller, men han kanske tänkte att såna där äldre tanter brukar vara mer lättskrämda. ;)

När han gav med sig och accepterade att arbeta i stället för att fjanta sig så blev han jättefin! Carre tyckte också att han var trevlig, men att det var svårt att sitta på honom för att han är så lite att sitta på jämfört med hennes Moringa. Och han är ju verkligen ingen grovis utan mer flugviktar-typen. :) Men han har börjat få lite mer muskler så det ska nog bli bättre.

Sedan fick Linnéa sitta upp och dom jobbade med att få fram en stor fin trav på honom. Jag ångrar verkligen att jag inte filmade för SHIT vad han travade i slutet! Han har det verkligen i sig och han kommer att bli en sååå fin dressyrponny! 

Efter ridpasset gjorde jag klart i stallet medan Carre hade sista lektionen. Linnéa skulle nämligen hjälpa till med kvällens spökstig som US och Minisektionen anordnar för de minsta medlemmarna. Det brukar vara mycket uppskattat trots att barnen blir så rädda att dom nästan kissar ner sig! Eller det kanske är just det som är så roligt?

P & K/ Ponnymorsan

Hel helg i stallet

Så härligt att jag fått ägna hela helgen i stallet! :) Jag behöver verkligen en riktig häst-boost innan jag börjar på min praktikperiod. Igår valde jag som sagt att inte rida Avve eftersom han varit lite förkyld tidigare i veckan. Han verkade dock helt återställd och var sitt vanliga otåliga jag när han stod i ryktspiltan för lite pyssel.

Det var sååå skönt att inte känna någon som helst stress och bara kunna påta på och mysa i min egen takt. Jag ryktade upp honom riktigt ordentligt så att han inte skulle se helt ovårdad ut vid den kommande Linnéa-inspektionen. ;) Jag måste säga att han är ganska blank och fin i pälsen för att vara nyklippt. En del hästar blir ju så matta i pälsen efter klippning, men inte Avve. 

Jag passade även på att installera den lite mera bastanta värmebaljan som den snälle maken byggt ihop åt vår prins. Den var självklart lite småläskig när jag kom in med den till hagen, men efter en stund vågade han sig i alla fall fram och kolla in den. Och idag hade han druckit ur en del så han kom nog över den första misstänksamheten så småningom. ;)

Igår kväll hämtade jag Linnéa på flygplatsen och vi myste och såg vår favvoserie Downton Abbey innan vi kröp i säng. Det var så trevligt att få sitta och surra och höra lite om vad hon hållit på med under veckan när hon jobbat. Lillebror var väl den ende som inte var helt nöjd med att jobbiga storasyster kommit hem. Han har det ju så lugnt och skönt när hon är borta. :)

Idag var det då stalljour som stod på schemat. Ett drygt 40-tal lektionshästar som ska släppas ut i hagen, få mockat, fyllt höpåsar och bli insläppta igen. Dessutom hann vi såklart ta hand om vår egen ponny och Linnéa red ett lättare dressyrpass eftersom han nu verkar helt frisk. Jag kan säga att jag känner mig ganska mör i kroppen nu efteråt. Det satt ganska bra med makens smarriga plankstek gjord på älgkött i afton. ;) 

Ikväll blir det att göra en tidigkväll då bussen mot Umeå avgår 06.40 imorgon bitti. Inte direkt tider man är van vid när man jobbar i butik. ;) Men det får gå det också. 

P & K/ Ponnymorsan

 Kallt och ruggigt nu. Det är inte utan att man längtar tillbaka till detta... :)

RSS 2.0