Skogstur

Det blev en mystur i skogen med Avve i afton. Det har regnat och blåst som sjutton hela dagen, men mot aftonen avtog det så det var ganska skapligt när vi red ut. :)

När jag hämtade honom på betet var han först ganska glad att jag kom. Men när vi gått en liten bit och han plötsligt insåg att hans kompisar inte följde med blev han upprörd! Han skrek och gnäggade hela vägen till stallet! Sedan var han spänd som en fiolsträng medan jag gjorde honom klar. Att det stod flera hästar i stallet spelade tydligen ingen roll... ;)

Han fortsatte sedan att vara spänd när jag började rida. Efter en del sidvärtsrörelser och ställningar till höger och vänster så blev han mer och mer avslappnad. Och i slutet var han riktigt fin! Vi tränade även lite samlad galopp efter skogsvägarna och det gick jättebra! Fina ponny! ♥

Vi klarade oss undan regnet hela ridturen. Jag hade som vanligt klätt på mig för mycket (för säkerhets skull) så jag var sjöblöt i svett när vi kom tillbaka till stallet!

När han fått äta sin betfor så uppskattade han verkligen att få komma tillbaka till betet där Sorino väntade! Imorgon tror jag att det blir lite klätterträning för det långbente.

Fick förresten en överraskning när jag kom till stallet ikväll och skulle kvällsutfodra. Gulliga Olivia (Sorinos matte) hade bakat cup-cakes som väntade i fikarummet! Mums! :)
 
P & K/ Ponnymorsan


Anmälan

Nu har vi anmält till nästa tävling! Det blir Vindelns Ridklubb den 28:e juli. Anmälde till en lätt B (sista omgången i Mountain Horse Pony Cup) och sen blir det ett nytt försök på 1.10. Hoppas verkligen att dom får komma runt banan den här gången så att Linnéa får känna att det funkar. För kapaciteten finns där! :)

Mamma-nerver

Usch, det här har varit en jobbig dag! Först jobba i byggstöket och sedan säga hejdå till älskade dottern som flög ner till Stockholm idag. Nu har hon i alla fall ringt och rapporterat att hon är framme hos moster och morbror, så nu kan jag nog slappna av! ;)

Har precis varit ute och nattat hästarna och tagit på ponnyerna regntäcken. Det verkar på yr.no som om det kan bli ett rejält spöregn tidigt imorgon bitti. Och eftersom jag vet att jag kommer att ligga vaken och tycka synd om dom annars, så kändes det som om det var bäst att ta på dom redan nu.

Avve var väldigt söt i sitt nya flugtäcke och Tara verkade tycka att han såg ganska skum ut! Hahaha! Hoppas att hon passar på att reta honom lite, han brukar minsann reta henne så fort han får chansen! :D

Imorgon blir det första ridpasset på länge. Det har liksom inte blivit av att jag ridit Avve på ett tag. Men det får jag ju ta igen nu med råge! :) Det ska bli riktigt kul att få rå om honom ordentligt. Jag har ju inte riktigt lärt känna honom på samma sätt som jag lärde känna Tara första året. När vi köpte henne behövde ju Linnéa mycket mer hjälp så då red jag och hjälpte till i stallet betydligt mer.

Men nu ska jag bara fläka ut mig i soffan och njuta av tanken på att jag inte behöver stiga upp tidigt imorgon! Underbart! :)

P & K/ Ponnymorsan


                                             Lyckliga jag som rida den här snyggingen imorgon! <3

Loggor

I vintras gick ju diskussionerna höga om de nya reglerna i TR angående loggor på tävlingsutrustning. Ridsportförbundet backade då och la in en frysning av reglerna tills man hunnit se över beslutet. Nu har man i alla fall kommit fram till en ny skrivning som kommer att gälla fr. o. m 2014. Jag tycker att det här äntligen verkar ganska vettigt. Reglerna måste ändå följa med tiden. Det ska inte vara i det närmaste omöjligt att följa dom för de aktiva tävlingsryttarna! Vad tycker ni?


Mom 151 – tillåtet med tillverkarmärkning i Sverige 2012-06-27

 

Från och med 2014 blir det tillåtet med tillverkarmärkning på ridkläder och utrustning vid tävling vid svenska tävlingar. Viss begränsning kommer dock att gälla på kläder och vojlock/schabrak.  

De regler som finns för sponsor-/tillverkarmärkning på ridutrustning vid tävling har gällt under en längre tid och våra svenska tävlingsreglementen har alltid följt FEI´s regelverk. På senare år har det dock blivit allt vanligare att tillverkarna märker sin utrustning med namn och/eller logotype på större ytor än de tillåtna 3cm2. Av den anledningen har FEI förtydligat sin skrivning avseende tillverkarmärkning, vilket med automatik överfördes till TRI 2012.  

När våra TR lades ut på ridsport.se dagarna innan julhelgen 2011 uppstod en intensiv debatt bland medlemmar och i media. Dessutom föranledde detta att många ryttare kontrollerade sin utrustning. Vi kunde alla konstatera att de flesta tillverkarmärkningar som idag finns på ryttarens och hästens utrustning är större än de av FEI tillåtna storlekarna på tillverkarmärkning. 

Vi har uppmärksammat FEI på att deras regelverk för tillverkarmärkning inte är funktionellt utifrån vilken storlek tillverkarna märker sin utrustning med.   Tävlingssektionen har under våren sett över vilka tillverkarmärkningar som idag finns på marknaden och vilka regler som gäller i övriga Europa på nationell nivå (generellt följer övriga länder FEIss regler).

Vi har under våren diskuterat om det skulle vara möjligt att arbeta med 2 olika regelverk i Sverige, men har kommit fram till att vi ska ha ett regelverk som gäller för alla svenska tävlingar.  De nya reglerna gäller på alla svenska tävlingar. Vid internationella tävlingar gäller FEIs regler och vid nationella tävlingar i andra länder gäller respektive landsregler.  

Tävlingssektionen har fått förbundsstyrelsens stöd för att tillåta större tillverkarmärkning på svenska tävlingar än FEIs tillåtna 3 cm2, enligt nedanstående.  

Identifiering av tillverkarmärkning (ej sponsorer): På tävlingsbanan under tävlingsritten eller motsvarande samt under prisutdelningar får namn eller logotyper på tillverkarmärkning som identifierar tillverkaren av ej sponsrade kläder och utrustning förekomma.  

• På ridkavaj/frack får synlig tillverkarmärkning förekomma på knappar. Övrig synlig tillverkarmärkning får förekomma på ficklock eller 3cm2 på annan placering.
• På ridskjorta/ridblus får synlig tillverkarmärkning endast förekomma på en maximal yta av 3 cm2
• På ridbyxa i hoppning, distans och i fälttävlans hopprov och uthållighetsprov får synlig tillverkarmärkning endast förekomma på vänstra benet med en maximal yta av 80 cm2 (20 cm lång 4 cm bred) och på en bakficka. Tillverkarmärkning på byxans linning och fickkant får också förekomma.
• På ridbyxa i dressyr och working equitation får synlig tillverkarmärkning endast förekomma på byxans linning och fickkant.
• På vojlock/schabrak får synlig tillverkarmärkning endast förekomma på en maximal yta av 200 cm2 på varje sida.  

För ryttare som har/vill ha sponsorer kan det vara bra att tänka på att inte ha för mycket tillverkarmärkning på kläder och utrustning, som stjäl uppmärksamhet från sponsorexponeringen.  

Under 2012 och 2013 gäller TRI med den frysning av Mom 151.2, 151:2.1, 151:2.2 och 151:2.3 som gjordes i december förra året.  

Strömsholm 2012-06-20 Anders Mellberg, Ordförande SvRF   Tobias Mattsson, Ordförande Tävlingssektionen  


Vill ha!


Ursäkta, men får man verkligen vara hur gullig som helst?? Finns det inga lagar som reglerar sånt??



Hittade honom i en annons på Hästnet. Ja, han är till salu! Ja, jag vill ha!


So little time...

Kan ju bara förvarna att det kan bli lite halvdålig uppdatering ett tag framöver. Jag jobbar lite mer än vanligt nu dom sista veckorna innan semestern och nu på fredag åker ju Linnéa iväg till sitt drömjobb vilket innebär att jag ska försöka hinna hålla igång den långbente mörke snyggingen. ;)

Eftersom jag inte är hemma från jobbet förrän vid halv sju på kvällarna så blir det inte så mycket man hinner efter det. Men jag försöker lägga ut lite rapporter om mina och Avves äventyr och annat så snart jag har en stund över!

Som jag tidigare berättat så har vi ganska rörigt på jobbet just nu. Men idag fick jag i alla fall lite oväntad hjälp i butiken. Sonen kom mitt på dagen och ville äta lunch med mig. När vi kom tillbaka efter vår lilla lunch-date så stannade han helt enkelt kvar och hjälpte till med lite småsaker. Ni vet sånt där som man aldrig riktigt hinner med annars. Han var jätteduktig! Kanske har vi en blivande sommarvikarie där? ;)

P & K/ Ponnymorsan


Kusinen från stan

Äntligen har jag fått ordning på datorskrället! Vilket är tur eftersom jag tänkte visa lite bilder på våran sommargäst! :) Han är brun, väldigt söt och en riktig dressyrstjärna! Hans matte heter Olivia och är typ kusin till våra barn. Eller ja, dom är inte kusiner egentligen, men hon är släkt med släkten så hon och Linnéa brukar säga att dom är kusiner. ;)

Igår anlände han i alla fall, lille Sorino. Han ska gå här på bete med våra ponnyer i ungefär en månad. Dom kommer att få det så mysigt! Och förhoppningsvis blir Tara och Avve lite mindre beroende av varandra när dom har en till kompis. Avve är i ärlighetens namn lite småkär i Sorino och vill nog helst ha honom i fred. Men Tara är inte den som ger upp i första taget så hon lär nog hänga dom i hasorna i sommar! :)

Det gick hur bra som helst när vi släppte Sorino med dom andra. Dom hälsade på varandra, sprang lite och började sedan äta gräs. :)

P & K/ Ponnymorsan


                                            Oj, vem är det som kommer där?

       
                                                       Men hej! Dig känner vi ju igen!

       

       
                                                                        Ponnyrace!! :D


 
 
 

Hata datorer! :(

Hade ju tänkt göra ett trevligt somrigt inlägg, men datorn är inte på sitt bästa humör! Åååh vad jag blir irriterad! Datorer och bilar ska bara fungera! :( Återkommer när jag fått hjälp med detta!

/Ponnymorsan

Midsommar

Igår hade vi en synnerligen trevlig midsommarafton! Vi firade tillsammans med goda vänner och åt en fantastisk middag! Det blev även lite femkamp. Barnen mot dom vuxna. Behöver jag ens säga att barnen vann? ;) Och inte blev det sämre av att vädret var riktigt bra. Även om det blev lite kyligt mot kvällen. När vi kom hem vid halv ett inatt var det bara 5 plusgrader!

Vädret höll i sig även idag så man har ju faktiskt hunnit njuta av solen en del i helgen. Efter att jag flyttat ponnyerna till betet imorse så har jag pysslat på lite här hemma. Tvättat, rensat lite ogräs och annat nödvändigt ont... ;)

Nu ikväll har vi varit en stund på Midsommartravet. Det är en tradition sedan urminnestider att vara på Travet på midsommardagen. Jag och sonen gick runt på publikplats och kollade på alla fina hästar och allt folk. Vi spelade även lite och lyckades faktiskt riktigt bra i ett lopp! Vi spelade på en nordsvensk som min farbror har fött upp, och tror man inte att hästen gick och vann sitt lopp! Gissa om vi var nöjda! :) Jätteroligt för min farbror som fött upp nordsvenska travare i ungefär 100 år!

Nu ska jag alldeles strax smyga iväg till ponnybetet och se om det verkar vara lugnt där. Ponnyerna ska nämligen övernatta där för första gången inatt. Hoppas verkligen att det går bra för dom! Dom har nämligen något att se fram emot imorgon! Men mer om det senare! :)

P & K/ Ponnymorsan


                                    Älskar löjtnantshjärtan! Tycker att dom är så otroligt söta!




Botad!

Så här lagom till midsommar verkar Avves tågskräck vara botad! :) Som jag berättat tidigare så ligger ponnyernas bete alldeles bredvid järnvägen. Idag var Linnéa där vid två tillfällen när tåget passerade, och han hade bara tittat upp och sedan fortsatt att beta! Duktiga kille! Nu föll en stor sten från ponnymammans axlar som varit livrädd varje gång Linnéa ridit ut med den nervöse lille herr´n! ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                                                     Trevlig midsommar! :) 


Rörigt värre

Idag var det sista arbetsdagen innan semestern för några av mina arbetskompisar. Dock inte för mig som jobbar tre veckor till! Men med tanke på att värmen FORTFARANDE inte kommit till norr så gör det inte så mycket. Förhoppningsvis så ska det väl hinna bli varmare till i mitten av juli. ;)

Det enda negativa med att ha sen semester i år är egentligen att vi bygger om på jobbet just nu. Eftersom vi är färre som jobbar och ska ha öppet och hålla samma service under ombyggnationerna så misstänker jag att man kommer att vara ganska sliten när semestern kommer. Röran är redan total. Man hittar ingenting och man springer in i grejor hela tiden eftersom det helt plötsligt står kartonger och hyllor på dom mest oväntade ställena! :)

Men det kommer garanterat att bli jättefint när det är klart! Och dessutom så bygger dom in nya element vid skyltfönstren så i vinter kanske vi har varmare än 15 grader i butiken! ;) Som tur är, så de allra flesta av våra kunder väldigt förstående och gulliga och ser fram emot en ny fräsch butik!

Nu ska jag alldeles strax gå och hämta ponnyerna från betet och kvällsutfodra hela gänget. Sedan blir det nog en tidig kväll för mig. Jag har en envis förkylning som jag gärna vill bli av med innan imorgon - MIDSOMMARAFTON!!

P & K/ Ponnymorsan


Bloppis! :)

Nu kommer den äntligen! Den efterlängtade bloppisen på grejer som blev kvar efter hästloppisen! Till priserna tillkommer ev. frakt. Obs! Förbygeln är reserverad ett tag framöver. Men hör gärna av er om ni är intresserade av den! :)



                                          Tvådelat bett. Endast provat. 11,5 cm. 20:-                                                         



Shortchaps. Fr. v. Mountain Horse stl. S 70:-, Barnleggings 9-10 år 20:-, Vuxen M 50:-



Helt nya deltan. 34 cm. 80:-



Förbygel Capone. Stl. Cob. 200:- Obs. reserverad!



Vit textil sadelgjord. 110 cm. 40:-



Supergullig grimma m. hästar på! Endast provad. Stl. Cob. 150:-



Grimskaft. 10:-/ st.



Brun vinterjacka m. fuskpäls på huvan. Jacson. 100:-. Obs! Dragskon nertill fungerar inte. Annars helt ok.



Marinblå kavaj från Jacson. Mkt bra skick. Stl. 160. 300:-



Mössa 1 Jacson, mössa 2 Kyra K. 50:-/ st.



Äkta fårskinnspad. 17". 60:-



Grå piké från Roping. Stl. 150. 40:-



Rosa tävlingsskjorta m. extra krage. Stl. XS. 100:-



Ponnysporrar m. nylonremmar. 50:-



Säkerhetsväst Mountain Horse. Mkt bra skick. Stl. vuxen S. 500:-



Beige täckväst. Stl. 158/164. 150:-


Ja, det var allt! Det är bara att höra av sig om något verkar intressant! :)





Radiosporten



Kände att jag bara måste dela detta med er! Vilket underbart referat! Och vilken underbar dag det var för svensk ridsport! Vågar man hoppas på en upprepning vid OS??
 
 
 
 
 

Ponnyerna vs. Parasiterna: 4-0

Haha! Ingen avmaskning i år heller! Sedan vi började skicka in maskprover så har vi hittills inte behövt avmaska våra hästar. Varje höst och vår skickar vi in prov för analys. Tänk vad man avmaskade i onödan förr! Tara hade nu 0 EPG (ägg per gram träck). Avve hade 100 EPG (vilket räknas som väldigt lite) så honom sattes det en odling på för att utesluta stora blodmasken. Men när svaret på odlingen kom så fanns det inte någon blodmask. Så ingen av våra ponnyer behöver avmaskas den här gången heller!

Många tycker att det är för dyrt att skicka maskprov, men kan vi undvika resistenser så är det väl värt pengarna? För vad ska vi ta till den dagen då avmaskningsmedlen inte fungerar längre?

P & K/ Ponnymorsan




Möte

Ikväll har jag varit på möte på ridhuset. Vi var några stycken som ska börja planera lite för höstens kurser. Det är faktiskt inte helt lätt att få ihop det. Höstterminen är kortare än man tror när man ska planera in tre olika tränare. Tränarna själva har ju önskemål om när dom vill komma. Sedan är det ju alla tävlingshelger att ta hänsyn till. Plus en del andra bokade aktiviteter som t. ex Luciashowen.

Nu tror jag i alla fall att det blev riktigt bra till slut. Och det är ju ett angemämt "problem" att ha många tränare som vill komma upp och hålla helgkurser. Dom har ju sina vanliga jobb och egna tävlingar också att hinna med. :)

Innan mötet tränade Linnéa och Avve lite hoppning. Dom fick lite hjälp av en jätteduktig tjej som tävlar stor häst för klubben. Hon hade en hel del bra tips att komma med tyckte Linnéa.

Tara och Avve har för övrigt blivit jättekära i varandra sedan dom fick börja gå på betet tillsammans! Helt plötsligt kan dom inte klara sig utan varandra en sekund, utan står och skriker åt varandra så fort man går iväg med en av dom! ♥ Gulligt, fast lite småjobbigt eftersom man måste ta med båda två från betet när man ska rida den ena. ;) Men det går nog över när dom blir lite mer hemma på det nya stället.

P & K/ Ponnymorsan


Bild från en Carre-kurs 2011

Nu är det klart!

Nu är allt bokat och klart så nu kan jag berätta! Den 29:e juni åker Linnéa ner till Tungelsta utanför Stockholm där hon ska jobba som hästskötare i drygt två veckor. Hon kommer att jobba hos Lena Karinen, en f.d Skellefteåtjej som har ett dressyrstall med eget ridhus, jättefin ridbana och fräscha stall! Jag tror att det kommer att bli jättebra! Linnéas moster och morbror hyr ett hus på gården så hon ska bo hos dom. Måste erkänna att det känns lite mer tryggt än om hon hade åkt till Nina Hoffman. Även om det såklart hade funkat det med! :)

Sen blir det troligtvis så att lillebror åker ner sista helgen Linnéa är där för att umgås med sin favoritmorbror Ubbe. Det blir perfekt för då kan han flyga hem tillsammans med Linnéa! :)

Förresten, tycker inte ni också att jag borde ha en lite somrigare design på bloggen nu? Det är ju ändå snart midsommar även om det inte känns riktigt så på vädret... ;) Jag tror att jag måste kolla med min egen webmaster om hon kan hjälpa mig med lite bilder och annat! :)

P & K/ Ponnymorsan



Linnéa och mosters häst Moringa för två år sedan


I det här fina stallet ska Linnéa jobba


Lite finare sadelkammare än våran...



Sommarlov!! :D

Äntligen är det sommarlov! Både för barn och ponnyer! I love it! Igår var det ju skolavslutningar för hela slanten. Och idag var det äntligen dags för ponnyerna att komma ut på sommarbetet.

Imorse satte vi igång med hagbygget. Fredrik som är ponnypappa till Sorino som ska gå här på bete gjorde en stark arbetsinsats! :) Eftersom vi var några stycken så gick det både snabbt och smidigt! Och med det batteridrivna elaggregatet så blev det ju helt perfekt! Vi har även tagit dit ett badkar och fått tag på en JÄTTESTOR vattentank så att vi kan köra dit vatten med traktorn.

Jag kan bara säga att det blev jättefint! Och eftersom tågen passerar alldeles bredvid så hoppas vi att Avve nu ska sluta vara rädd för dom en gång för alla. ;)

När allt var klart var det dags att hämta ponnyerna och släppa dom. Tara var hel-taggad när vi skulle leda dit dom! Jag tror faktiskt att hon förstod vad som var på gång, lillgumman! ♥ Vi började med att leda dom runt stängslet så att dom skulle se var hagen tar slut. Dom var så sugna på att börja äta så det gick knappt att leda dom! :D

Och gissa om dom glufsade när vi släppte dom! MUMS vad gott det var! Sen kunde jag nästan inte slita mig därifrån. Det är så otroligt rogivande att sitta och se hästar äta. Det låter så gott! :)

P & K/ Ponnymorsan


 Före hagbygget


 Duktiga gubbar! ;)


 Linnéa var förste fyrhjulingsförare


 MUMS!!








Mallis nästa?

Igår var vi ju på hästloppis och sålde grejor. Idag velar vi lite hit och dit vart vi ska resa för pengarna vi drog in! Eller inte! Det var jättetrevligt och underbart väder, men inte sålde vi så värst mycket! Men det gör inte så mycket. Vi träffade en massa trevliga människor och det ryktas om att det blir en till loppis i slutet av sommaren. :)

Nu har vi ju dock kvar en hel del av det vi hade tänkt sälja, så jag kommer så småningom att lägga ut en liten bloppis här på bloggen. Håll utkik!

Imorgon har vi skolavslutningar. En slutar på sin mellanstadieskola och en går ut grundskolan! Gissa om jag kommer att behöva näsdukar! ;) Och en snabb bil, så att jag hinner vara med på båda avslutningarna! Det ska i alla fall bli både roligt och känslosamt. På kvällen ska vi gå ut och äta och fira våra duktiga barn! Vi får se om jag hinner med någon uppdatering då, annars blir det väl en annan dag!

P & K/ Ponnymorsan


 Kom å köööp!


Hästloppis

Imorgon afton har jag och Linnéa att bord på Hästloppis på Skelleftetravets stallbacke! :) Kom och fynda! Vi kommer bl. a att sälja följande saker:



Jättefin förbygel Capone


Söt grimma med hästar på


Jacson-kavaj i bra skick


Mössor: Jacson och KyraK


Säkerhetsväst, Mountain Horse. Mkt bra skick


Beige täckväst


Och såklart en massa massa annat! SMHI lovar dessutom bra väder! ;)


Kittel till Hippologum! :)

Äntligen har ett nytt datum för clinic med Patrik Kittel på Hippologum i Umeå spikats! Den 30:e september kommer han och ska hålla en clinic med temat Utbildning av hästar. :)

Han skulle egentligen ha varit i Umeå i februari, men då tvingades man ställa in eftersom flera hästar på anläggningen insjuknat i kvarka vilket ledde till isolering. Många var nog väldigt besvikna eftersom det inte är så vanligt med sådana "finbesök" här uppe. ;)

Jätteroligt att det blir av och jag hoppas att jag ska ha möjlighet att åka ner och kolla. Man kan nog lära sig otroligt mycket av lyssna på honom och ta del av hans idéer.

P & K/ Ponnymorsan

                        
                                                           Patrik Kittel på fantastiske Watermill Scandic


Otillåten hjälp

Alla som någon gång besökt en hopptävling för ponny har väl hört hur det kan låta vid sidan av banan. Det skriks och det hojtas. Inte bara heja-rop utan rena instuktioner om hur ritten bör genomföras. Vissa tävlingsritter liknar mest en hopplektion. Personligen så tycker jag att detta är ett ofog. När ryttaren väl är inne på banan så ska man vara så väl förberedd att man klarar av det hela på egen hand. Och gör man någon miss så är inte det hela världen, det lär man sig faktiskt mycket av. Klarar man inte av detta så är man kanske inte redo att tävla.

Det konstigaste av allt är ju att detta är helt tilllåtet enligt Tävlingsreglementet (TR). Följande står i TR angående Otillåten hjälp:


Mom 335 Otillåten hjälp
Med otillåten hjälp menas varje praktiskt ingripande av annan (t.ex. medhjälpare,
funktionär eller publik) i avsikt att underlätta för ryttare eller häst oberoende av om
ryttaren begärt det eller inte. Hjälp med ryttarens utrustning (t.ex. sporrar och spö)
är att betrakta som otillåten hjälp.
Muntliga tillrop betraktas inte som otillåten hjälp.
Mottagande av otillåten hjälp medför uteslutning.
Att hjälpa en uppsutten ryttare med hästens utrustning (t.ex. sadling, betsling, martingal)
är inte att betrakta som otillåten hjälp ej heller att ge ryttaren tappade glasögon.
Klockan ska inte stoppas men ryttaren får inga fel även om han stannar sin häst
för att avhjälpa problemet.
Det tillkommer domaren att avgöra om det som inträffat ska betraktas som otillåten
hjälp eller inte.


Vad tycker ni? Är det okej att tränare/föräldrar/kompisar står vid sidan av banan och ger direkta instruktioner? T. o. m om vilket hinder som ska hoppas härnäst? Jag skulle verkligen vilja se en ändring i TR!

P & K/ Ponnymorsan


Regnet det bara öser ner

Åååååh vad less jag blir! :( Det bara regnar och regnar och regnar! Idag var ju planen att vi skulle bygga den ena beteshagen, men vi bestämde oss för att skjuta upp det. Det är ju inte roligt att bygga i det här ösregnet! Tyvärr börjar jag få lite oroväckande vibbar att det är så här sommaren kommer att vara. 10 grader och regn. Blääh!!

Jag vet verkligen inte vad man ska hitta på istället. Sitta ute och titta på dressyrtävlingar kändes inte heller direkt lockande. Påta i trädgården? Hmmm nä knappast. Åka med sonen till skate-parken? Tror inte det. Tror inte ens att han vill åka dit idag.

Nej nu får det faktiskt vara nog! Vi BEHÖVER sommar! RIKTIG sommar! När man bor här uppe är man helt beroende av att få sol och värme på sommaren för att över huvud taget uthärda vintrarna. Jag tror inte att dom som är bosatta söder om Gävle inser hur fruktansvärt långa vintrar vi har här. Och hur kort sommaren är.

Jag får helt enkelt knåpa ihop en skriftlig protest och skicka till "han där uppe" och hoppas på att han behandlar den snabbt som tusan och gör något åt det här! För så här kan vi bara inte ha det!

P & K/ Ponnymorsan


 


 Gene Kelly får ursäkta, men jag har svårt att se tjusningen med det hela...


Recension Södra Umeå RF

Sent omsider kommer här recensionen från SURF förra helgen. Jag ville bara invänta lite bilder från vår egen fotograf Tove Söderström! Men här kommer den i alla fall! :)

Mottagande - Betyg: 5. Kommentar: Två väl synliga parkeringsvakter tog emot när vi kom och vinkade in oss på lämplig plats. Vid transportparkeringen stod en skottkärra med sop och grep. Jag behövde inte ens hämta kärran själv! Parkeringsvakten kom och hjälpte mig att mocka transporten! Sedan höll dom snyggt på parkeringen hela dagen! :) Det är service det!

Uppstallning - Inte aktuellt då vi bara var där över dagen.

Boende - Se ovan.

Cafeteria - Betyg: 3. Kommentar: Helt okej priser. Bra fika, men lite dåligt med alternativ till lunch. Jag tycker att det ska finnas lite mer "matiga" alternativ än hamburgare och toast.

Banor - Betyg: 4+. Kommentar: Roliga utslagsgivande banor. Kluriga svängar. Men kan inte förvänta sig annat med Lennart Lindelöw som banbyggare! :) Lite dåligt underlag på sina ställen som berodde på ymnigt regnande dagarna innan.

Organisation - Betyg: 4. Kommentar: Det mesta flöt på bra. Mycket trevligt att stildomaren Lennart Lindelöw gav bedömning i mikrofonen efter varje ritt. Alla ryttare fick med sig bra tips! :) Lite långsam banpersonal.

Allmän trivsel - Betyg: 4. Kommentar: I stort sett trevligt bemötande hela dagen. Trevlig anläggning. Nära mellan framridning/framhoppning och banan = lätt att hålla koll på när man ska in på banan. STORT plus för servicen på transportparkeringen!

SURF har i och med detta gått om Vännäs som min favorit-tävlingsplats! Hit kommer vi gärna igen! :)


 Ser lite frusen ut där... ;)


Det är tydligen kul med veterinärbesiktning! :)






Äntligen en actionbild där Linnéa INTE räcker ut tungan! ;)


Ponnyn gillar ärevarv!


Avve = Prins Daniel

Kom hem från Linnéas träning för en stund sedan. Har precis sett Usain Bolt vinna och tryckt i mig några mackor. Glömde att äta middag på jobbet innan jag åkte till ridhuset så nu lär jag väl få lida inatt. Min mage uppskattar inte när jag slarvar med maten. Men jag har ju bara mig själv att skylla! ;)

Vad kan man säga om dagens träning då? Tja, Avve var lite som prins Daniel - All over the place. Han hade sällan mer än ett ben i marken och var rädd för en massa inbillade saker. Och då var det DRESSYR!! Knäppa ponny! ;) Till slut blev Linnéa och Avve utskickade från klassrummet eftersom han dessutom drog med sig dom andra hästarna i sina upptåg.

När han äntligen lugnat ner sig till en någorlunda ridbar nivå så hittade dom tokiga ungarna på att dom skulle ta några varv på terrängbanan! Ja herregud. Det är tur att man har ett relativt starkt hjärta. Sånt där gör mig lite nervös. Men det gick i alla fall bra. Inga ofrivilliga avsittningar idag heller, även om det var nära ett tag... ;)

Nu ska jag äntligen ta med mig min spännande bok och krypa ner under täcket och hoppas på att sommarvärmen ska komma på riktigt snart! :)

P & K/ Ponnymorsan


 Bilderna är från ifjol, men ungefär såhär såg det ut idag också!


Ett barn kort

Nu är jag ett barn kort igen. Imorse skjutsade jag sonen med en massa packning till skolan för vidare avfärd mot Munkviken. Där ska han och hans klass tillbringa ett fantastiskt roligt dygn tillsammans innan dom delvis skiljs åt. Till hösten blir det ju stora högstadieskolan som gäller och då kommer klassen att delas upp.

Munkviken är ett underbart ställe vid havet dit klasser från skolan åkt under alla år. Det har väl blivit lite tradition att man åker dit innan man lämnar den trygga byaskolan. Jag gick ju själv på samma skola när jag var barn och även vår klass åkte dit. :) Där brukar det bli ett dopp i havet för dom riktigt modiga, spännande äventyrsstigar, disco m. m.

På tal om ett barn kort: Det sket sig med Linnéas drömjobb! :( Det blev lite ändringar för dom ordinarie hästskötarna så dom kan inte ta emot henne i sommar. Linnéa är såklart besviken men det ser ut att ordna sig ändå med ett annat hästjobb. Jag återkommer med mer information när allt är klart! :)

P & K/ Ponnymorsan


 Härliga Munkviken!


Det närmar sig

Även om det hittills inte känts så somrigt här uppe i ladornas rike så är det faktiskt egentligen sommar nu. Och vad innebär det? Jo, till exempel är det snart sommarlov. Hästarna (t. o. m Tara) har äntligen sommarpäls. Kvällarna är ljusa. Myggorna börjar komma. Men framför allt; Det är snart dags för SOMMARBETE!! :D

Ifjol hade vi två sommargäster på bete, Baronessa och Sorino. I år blir det bara Sorino som kommer, så det blir han, Tara och Avve som ska få mysa tillsammans och äta sig tjocka! ;)

Vi har tänkt stänga in två hagar. En ganska stor i en backe nära järnvägen (nu ska väl Avve bli van tågen!) och en mindre precis vid vårt hus. Den stora har vi inte använt som bete som tidigare men jag tror att det kommer att bli jättebra för ponnyerna.

Den fantastiskt snälle maken är i detta nu och köper ett batteridrivet elaggregat som vi ska ha till den hagen. Den lilla hagen behöver vi ingen ström till. Där har vi ju stenkoll på hästarna. I helgen blir det nog att bygga den stora hagen och prova att släppa våra ponnyer där för att se hur det funkar att ha dom där. Då är dom lite vana när Sorino kommer lite senare. :)

Och förresten, trevlig nationaldag på er allihop! Vi har firat den med årets första jordgubbar och glass! :)

P & K/ Ponnymorsan



Nessa och Avve på betet ifjol. Visst ser Avve ut som ett föl bredvid henne? :)


Kung Roffe! :)


Citat från tidningenridsport.se:

05 juni 2012

Hoppning: För sjätte månaden i följd är Rolf-Göran Bengtsson världens högst rankade hoppryttare. Han har dessutom stärkt sin ledning.

 

Förra månaden var Rolf-Göran 305 poäng för Ludger Beerbaum. Per den sista maj leder han med 352 poäng mot nya tvåan Pius Schwizer.

Bland svenskarna har Henrik von Eckermann övertagit den andraplats som Malin Baryard Johnsson haft sedan nästan hur länge som helst.

Tio-i-topp
1 (1) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 2 702
2 (4) Pius Schwizer, Schweiz 2 350
3 (7) Nick Skelton, Storbritannien 2 340
4 (2) Ludger Beerbaum, Tyskland 2 292
5 (5) Marco Kutscher, Tyskland 2 212
6 (3) Eric Lamaze, Kanada 2 185
7 (9) Steve Guerdat, Schweiz 2 150
8 (6) Edwina Tops-Alexander, Australien 2 132
9 (13) Marcus Ehning, Tyskland 2 127
10 (7) Kevin Staut, Frankrike 2 125

46 (63) Henrik von Eckermann 1 468
61 (57) Malin Baryard Johnsson 1 333
77 (67) Angelica Augustsson 1 173
137 (170) Peder Fredricson 770
179 (191) Jens Fredricson 610

Rolf-Göran Bengtsson fortsätter att dominera!



Ring, ring!

Denna regniga eftermiddag har ägnats åt telefonterror. Efter flera timmars ihärdigt ringande kom jag äntligen fram till Skara Hästsport. Dom slumpade nämligen bort Tretorn Falsterbo ridstövlar för ofattbara 999:-!! (Ordinarie pris är alltså ca. 5000:-) Så nu är i alla fall Linnéas födelsedagspresent fixad. Hon fyller inte år förrän i juli, men jag sa att hon kunde få ridstövlarna i tidig födelsedagspresent om det fanns kvar några i hennes storlek.

Det låter verkligen för bra för att vara sant, så nu håller jag tummarna för att det ska komma ett par stövlar med posten. ;)


 Själv tycker jag att dom är ganska fula, men hon vill ju ha dom så vad gör man? ;)


Skellefteå Ridklubb i stora världen!

Skellefteå Ridklubb är väl ingen elitklubb egentligen. Men det finns riktigt duktiga ekipage som är klubben trogna. Helena Lindmark är ett exempel på en mycket framgångsrik dressyrryttare som flyttade söderut för många år sedan men som fortfarande tävlar för SRK. I helgen som var vann hon en Grand Prix i Vansbro! Detta uppmärksammades bl. a av Hästmagazinet som fick till vinklingen att det var historiskt för Skellefteå Ridklubb! (Att vår lokala blaska missat händelsen är ju tyvärr inte förvånande...)

Väldigt roligt i alla fall! Grattis Helena!



Vansbro: Historiskt, Helena!
(2012-06-03 18:00)

Världshistoriens första Grand Prix-segrare från Skellefteå RK såg dagens ljus vid Vansbros nationella dressyr. Då vann Helena Lindmark - Marron hucudklassen Grand Prix!


Både och

Dagen har ju ägnats åt hopptävlingar på Södra Umeå Ryttarförening. När vi åkte hemifrån vid 7 imorse ösregnade det fortfarande. Men ju längre söderut vi kom desto mer avtog regnet. I Umeå var det uppehåll hela dagen. Nästan så att solen tittade fram lite på eftermiddagen till och med. :)

Resultatet då? Ja lite både och kan man säga. I lätt B (1m) var Avve riktigt fin fast ganska spänd och då lyssnar han inte riktigt på skänkeln och kan se lite loj ut. Det blev ett oturligt stopp på en kombination. Avve snubblade till precis innan och hann inte riktigt få tillbaka balansen. Den klassen var också andra kvalomgången i Mountain Horse Pony Cup vilket innebär att det är stilbedömning i grundomgången. Dom fick 56 poäng vilket räckte till en andraplats! ;) Stildomare (och även banbyggare) var ingen mindre än Lennart Lindelöw, en stor profil i svensk ridsport och även pappa till Douglas Lindelöw.

Sedan var det då dags för debuten i lätt A (1,10). På framhoppningen var Avve jättefin! :) Mer alert och fick några riktigt fina språng. Vad som sedan hände på banan vet jag inte riktigt. Men tyvärr blev det två stopp på första hindret och så var den debuten över! :( Jättetråkigt att dom inte ens fick känna på banan. Jag tror att dom hade stora chanser att nolla.

När jag sedan gick och ledde Avve så stannade han och kissade. Jättemycket! Kan det vara så enkelt att han var superkissnödig?? Ja, det vet ju bara Avve. Men vi är i alla fall mycket nöjda med resultatet i lätt B och det kommer ju fler tävlingar! :)

P & K/ Ponnymorsan

(Bilder kommer senare)

Strömavbrott

I afton har det verkligen inte kännts som juni. Snarare som oktober! Inte många plusgrader, ösregn och full storm. :( Maken var i alla fall tapper och grillade ändå. Strax efter middagen var avklarad gick plötsligt strömmen! Ganska snart inser man hur beroende man är av strömmen.

Eftersom det trots allt är juni och inte oktober så blir det ju som tur var inte speciellt mörkt. Och tända ljus kan ju vara riktigt mysigt. Men allt annat. Man vet ju inte hur långvarigt strömavbrottet blir. Hur ska det gå med maten i kylen och frysen? Och vad ska man ta sig till att fördriva tiden med en lördagkväll utan ström?

Har flera gånger tänkt gå och kolla på yr.no hur vädret ska bli imorgon (med tanke på tävlingarna). Men nej visst nej. Det går ju inte. Inte ens laptopen fungerar eftersom batteriet är helt slutkört. Jaha, men kanske man ska baka något? Nej det går ju inte heller!

Sonen blir rastlös och lätt hysterisk. Vad ska han göra?? Inga av hans kära elektroniska tidsfördriv fungerar ju! Men ganska snart lägger sig hysterin. Vi sätter i vardagsrummet där brasan precis brunnit ut så det är varmt och mysigt. Vi tänder några ljus. I soffan vid fönstret är det ganska ljust så jag kan läsa och drömma mig bort en stund. Gustav spelar lite gitarr och vi pratar om allt mellan himmel och jord.

Efter 2,5 timmar blinkar det till i lamporna och strömmen är tillbaka. Vi skyndar oss till varsin dator. Jag kollar vädret och sonen kollar filmer på Youtube. Allt är normalt igen. Men vilken mysig stund vi fick tack vare ett strömavbrott! :)

P & K/ Ponnymorsan


 Gustav och Tara på tävling i Boden för 100 år sedan.


Slöseri

Idag har det verkligen inte hänt mycket intressant i mitt liv. (Och där förlorade jag antagligen ett antal läsare!) Har helt enkelt slösat bort ännu en dag på jobbet. Missförstå mig rätt, jag trivs verkligen på mitt jobb. Jag har underbara arbetskompisar och jag träffar en massa trevliga kunder. Det finns en hel del roliga anekdoter jag skulle kunna berätta, men det är en helt annan historia.

Men just nu är det så himla mycket annat jag skulle vilja göra. Jag skulle vilja ägna mycket mer tid i stallet. Hemmet och trädgården skulle behöva en del uppmärksamhet. Jag skulle vilja hinna vara med sonen i skate-parken och se de senaste tricksen. Hundarna skulle behöva duschas. Ja listan skulle kunna göras hur lång som helst. Egentligen har jag verkligen inte tid att jobba, men vad gör man?!

Jag har inte hittat sån snygg miljardär att gifta mig med. Och även om det skulle dyka upp någon så vill jag trots allt inte byta ut min lilla gubbe. ;) Det har hittills inte hört av sig några sponsorer heller som är beredda att betala mig en saftig månadslön för att gå hemma och göra roliga saker.

Nä, jag får nog vackert fortsätta med mitt jobb och drömma om den där storvinsten. Jag skulle inte ha några som helst problem att sätta sprätt på några miljoner. Jag vet redan exakt vad jag skulle börja med! ;)

P & K/ Ponnymorsan


 Snart är det i alla fall semester och då kanske vi får åka till Stockhom igen! (Jag, syrran, Gustav och Gunnar
i Stockholm för två år sedan.)


RSS 2.0