Strömavbrott

I afton har det verkligen inte kännts som juni. Snarare som oktober! Inte många plusgrader, ösregn och full storm. :( Maken var i alla fall tapper och grillade ändå. Strax efter middagen var avklarad gick plötsligt strömmen! Ganska snart inser man hur beroende man är av strömmen.

Eftersom det trots allt är juni och inte oktober så blir det ju som tur var inte speciellt mörkt. Och tända ljus kan ju vara riktigt mysigt. Men allt annat. Man vet ju inte hur långvarigt strömavbrottet blir. Hur ska det gå med maten i kylen och frysen? Och vad ska man ta sig till att fördriva tiden med en lördagkväll utan ström?

Har flera gånger tänkt gå och kolla på yr.no hur vädret ska bli imorgon (med tanke på tävlingarna). Men nej visst nej. Det går ju inte. Inte ens laptopen fungerar eftersom batteriet är helt slutkört. Jaha, men kanske man ska baka något? Nej det går ju inte heller!

Sonen blir rastlös och lätt hysterisk. Vad ska han göra?? Inga av hans kära elektroniska tidsfördriv fungerar ju! Men ganska snart lägger sig hysterin. Vi sätter i vardagsrummet där brasan precis brunnit ut så det är varmt och mysigt. Vi tänder några ljus. I soffan vid fönstret är det ganska ljust så jag kan läsa och drömma mig bort en stund. Gustav spelar lite gitarr och vi pratar om allt mellan himmel och jord.

Efter 2,5 timmar blinkar det till i lamporna och strömmen är tillbaka. Vi skyndar oss till varsin dator. Jag kollar vädret och sonen kollar filmer på Youtube. Allt är normalt igen. Men vilken mysig stund vi fick tack vare ett strömavbrott! :)

P & K/ Ponnymorsan


 Gustav och Tara på tävling i Boden för 100 år sedan.


Kommentarer
Postat av: Fanny

Gud så liten han sågut:]

P.S har frågestund på bloggen skulle vara kul om du frågade!:)

2012-06-10 @ 15:24:32
URL: http://tranarrappen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0