Det närmar sig

Även om det hittills inte känts så somrigt här uppe i ladornas rike så är det faktiskt egentligen sommar nu. Och vad innebär det? Jo, till exempel är det snart sommarlov. Hästarna (t. o. m Tara) har äntligen sommarpäls. Kvällarna är ljusa. Myggorna börjar komma. Men framför allt; Det är snart dags för SOMMARBETE!! :D

Ifjol hade vi två sommargäster på bete, Baronessa och Sorino. I år blir det bara Sorino som kommer, så det blir han, Tara och Avve som ska få mysa tillsammans och äta sig tjocka! ;)

Vi har tänkt stänga in två hagar. En ganska stor i en backe nära järnvägen (nu ska väl Avve bli van tågen!) och en mindre precis vid vårt hus. Den stora har vi inte använt som bete som tidigare men jag tror att det kommer att bli jättebra för ponnyerna.

Den fantastiskt snälle maken är i detta nu och köper ett batteridrivet elaggregat som vi ska ha till den hagen. Den lilla hagen behöver vi ingen ström till. Där har vi ju stenkoll på hästarna. I helgen blir det nog att bygga den stora hagen och prova att släppa våra ponnyer där för att se hur det funkar att ha dom där. Då är dom lite vana när Sorino kommer lite senare. :)

Och förresten, trevlig nationaldag på er allihop! Vi har firat den med årets första jordgubbar och glass! :)

P & K/ Ponnymorsan



Nessa och Avve på betet ifjol. Visst ser Avve ut som ett föl bredvid henne? :)


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Hej hopp

Såg att du hittat till min blogg :)

Säger som du - roligt med en till ponnymamma :)

Vi har mer än ponnymammarollen gemensamt - jag läser också enorma mängder böcker :D

2012-06-06 @ 22:33:03
URL: http://pernillaodlund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0