Flipp eller flopp?

Ja gårdagens tävling var verkligen inte mycket att skryta med resultatmässigt. I första klassen lätt C red Jennie den lille prinsen. Han var superfin på framridningen, men fick ett par riktiga tokryck. Det sista alldeles innan dom skulle gå in på banan, så jag tänkte att nu blir det pannkaka det här. Det brukar aldrig vara särskilt lyckat att han är superspänd precis innan han ska in på banan.

Jennie lotsade honom dock runt banan med "bara" ett stopp. Riktigt bra ändå med tanke på att det var flera titthinder. Hindret han stannade på var det dessutom väldigt många som hade stannat på. Vilket givetvis inte är någon ursäkt, men det VAR ett knepigt hinder. Hon fick dock inget gratis utan det gällde att jobba stenhårt exakt hela tiden.

Till andra klassen var han också avspänd och fin på framridningen. På framhoppningen stannade han ett par gånger och Jennie hade ett peptalk med Linnéa (som ju red den klassen) om att hon MÅSTE vara mer bestämd med honom. Han stannar inte för att det är för svårt eller för att han ligger fel, utan det är bara dumheter. Även Jennies pappa Urban som också var med peppade henne.

Väl inne på banan stannade den lille herrn två gånger på hinder nummer två. Men se då växte allt hornen ut på ryttarinnan! Äntligen tände hon till och visade lite jäklar anamma! Jag tror att det var först då som hon verkligen förstod vad vi menat när vi sagt att hon måste vara mer bestämd och visa tydligt och klart vad hon vill. Det var ingen snygg runda, men dom kom till sjätte hindret där han stannade igen och då var dom ju uteslutna.

När dom kom från banan log trots allt Linnéa med hela ansiktet. Hon var sååå nöjd med sig själv! :) Och det tycker jag absolut att hon ska vara. Det var som sagt ingen stilridning, men som läget är nu måste hon ta några såna rundor för att återta kommandot igen. Med en sån ponny som har så otroligt starka åsikter om hur saker och ting ska göras så kan man tyvärr inte släppa en millimeter. Och kapaciteten finns där ju. Han skulle lätt kunna hoppa medelsvår utan anstränga sig nämnvärt.

Vi hade en jätterolig dag med skapligt väder och väldigt många skratt. Och det känns som om Linnéa och Avve kommit till en vändpunkt. Vi vet ju att hon kan rida så fantastiskt snyggt också och det kommer hon snart att få göra igen. Linnéa är ju egentligen väldigt mjuk i sin ridning och jag måste förtydliga att ingen av oss nånsin skulle göra illa någon häst eller vara elaka. Däremot måste man mellan varven peka med hela handen och det får inte finnas några oklarheter om vad det är vi vill.

Lite kul var det ju också att titta på framridningen och inse att vi hade den helt klart mest välridna ponnyn och travökningarna som dom stajlade med hade gjort vilken dressyrhäst som helst grön av avund. ;)

P & K/ Ponnymorsan (som nu ÄNTLIGEN har semester!!)

                                                                          Glad tjej trots allt! :D

Kommentarer
Postat av: Pernilla W Ödlund

Det är alltid skönt, som mamma menar jag, när det för barnen "går upp ett ljus" :)
Vår lilla b-ponny var ju sådan - man måste verkligen peka med hela handen när det gällde hoppning, annars provade att att stanna.

Svar: Visst är det så. Och det känns ändå som att det mest är en nyck med tanke på att han gick som tåget förra säsongen. Så vi vet ju att han kan. Jag tror verkligen att vi snart har vänt trenden igen. :)
Maria

2013-06-18 @ 22:32:58
URL: http://pernillaodlund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0