TR-ändringar

Nu är TR-ändringarna klara inför 2013. -> http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2012/10/ForslagtillTR-andringar2013/ Det verkar inte vara så revolutionerande grejer egentligen. Det fanns från början ett förslag på att införa en obligatorisk anmälningsavgift på 100 kr för dressyrtävlingar. Detta skulle då vara ett försök att få bukt på problemet med "okynnesanmälningar" vilket har lett till överfulla klasser i Stockholmsområdet. Där är det ofta så att man inte har en chans att hinna anmäla sig innan klasserna är fulla och stängda om man inte klickar på Anmäl i samma stund som tävlingen öppnas för anmälan.

Tydligen har det varit en del protester mot förslaget eftersom problemet i stort sett bara existerar i och omkring Stockholm. Här uppe är ju problemet det motsatta. Tävlingsarrangörerna får ofta ställa in klasser p. g. a för få anmälningar. Att då göra det dyrare att tävla lär ju knappast sporra fler att anmäla sig. Det känns ju lite som att införa trängselskatt i Norrland för att stockholmarna trängs med sina bilar. ;)

Den slutgiltiga TR-ändringen blev nu i stället en möjlighet för klubbarna att ta ut den extra avgiften. På så sätt kan dom klubbar som har haft problem med att folk anmäler sig "utifall att jag tänker tävla" kanske bli av med en del såna anmälningar. Då får dom som verkligen har tänkt tävla en chans att anmäla sig till tävlingarna.

Det här tror jag blir bättre. Återstår bara att se om 100 kr är tillräckligt för att råda bot på problemet. För självklart blir det ju väldigt svårt att planera sitt tävlande om man aldrig vet om man kommer med på en tävling. Ganska konstigt egentligen. På ena stället kanske man tävlar mindre än man skulle vilja för att klasserna är för fulla och man aldrig hinner anmäla sig. Och på ett annat ställe tävlar man mindre än man skulle vilja för att det finns så få tävlingar...

P & K/ Ponnymorsan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0