Vilken helg!

Ja nu känner man sig alldeles fullproppad. Det känns som om det är kunskaper, idéer och inspiration intryckt överallt i hela mig! Det har verkligen varit en fantastisk helg!

Lördag var vi först på Tomas Torgersens föreläsning. Vi var ett ganska stort gäng som samlats i klubbens kafeteria för att ta del av hans tankar. Både ryttare, föräldrar och ridinstruktörer. Tomas pratade bl. a om målsättning, motivation och träningsplanering. Det var mycket som man egentligen redan vet men som man behöver påminnas om ibland. Han hade också bra tips på hur man kan sätta upp mål för sig själv och hur man utifrån dessa mål kan planera sin träning.

Han är också riktigt rolig att lyssna på. Han tog bland annat upp att man behöver känna sig nöjd ibland. Att man inte är så kritisk mot sig själv utan att man kan känna att det där gjorde jag ju riktigt bra! Det menade han att dressyrryttarna är väldigt bra på. Hoppryttarna är ju oftast inte nöjda om dom inte haft en 100%-ig runda. Dvs 0 fel. Dressyrryttarna däremot kan ju vara nöjda med så lite som 65-70%! :D
 
Sedan red ju då Linnéa på hoppträningen efteråt. Hästen hon nu börjat rida heter Cortucci. Hon är född 2002 och är en väldigt trevlig hopphäst. Träningen gick jättebra och Linnéa fick mycket beröm från Tomas, men även såklart några tips på hur hon ska träna vidare. Även Tuccis ägare lät nöjd med både häst och ryttare! :)
 
Söndag åkte vi ju iväg till Umeå för den efterlängtade clinicen med Patrik Kittel. Även det var ju otroligt inspirerande! Han coachade ett gäng ekipage från regionen som befinner sig i olika utbildningsstadier och berättade om hur han tänker kring utbildning av hästar. Till sist red han även själv en grand prix-häst. Det var ganska imponerande att se hur fort han lärde känna en häst som han aldrig suttit på förr.

Som sagt var, en väldigt bra helg. Det är bara ett minus med det hela; nu är jag full av inspiration men jag har ingen häst att rida! Fast som Linnéa sa: Jag har ju två halva hästar och det blir ju faktiskt en hel häst! ;)

                                                                             Linnéa och Tucci
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0