Duktiga killen!

Återigen en supertrevlig tävlingsdag på SURF! Det kommer en mer utförlig recension så småningom, men det är alltid trevligt att åka dit och tävla. Välarrangerade tävlingar och trevlig stämning! :)

Prinsen har skött sig exemplariskt. Med tanke på hur spänd och okontaktbar han varit under veckan så var vi lite oroliga att han skulle vara tittig och jobbig. Men det har han verkligen inte varit. Första klassen som var en lätt A:1 såg han lydig och fin ut på framridningen, fast kanske inte så alert och flashig.

Inne på banan så blev han ju såklart lite spänd. Inte så konstigt med tanke på att han inte tävlat dressyr "på riktigt" på ett och ett halvt år. Och när han blir spänd så går han inte riktigt fram för skänkeln, blir låg i formen och ser allmänt loj och tråkig ut. 58,9 (?) % procent blev resultatet efter en felridning. Inte jättebra såklart, men vi var nöjda med att han skött sig och Linnéa visste nu vad som behövdes för att få igång honom.

Inför nästa klass (lätt B:2) taggade hon igång honom mer och red många övergångar. Han såg genast trevligare ut och formen blev också bättre. Den här gången såg det mycket bättre ut inne på banan. Han visade bättre gångarter och gick i en betydligt bättre form. Tyvärr var Linnéa lite förvirrad och red fel en gång även i denna klass. Men hon är ju i gott sällskap, med tanke på hur många felridningar det varit under EM. ;) Det blev även ett litet byte i andra mellangaloppen, vilket Linnéa får ta på sig då hon gjorde en massa byten precis innan start för att få igång honom. Lite synd eftersom den mellangaloppen annars var riktigt bra.

Resultatet denna klass blev 62,17 (?) %. Vi är jättenöjda eftersom dom som sagt inte tävlat så mycket dressyr och det känns som om dom är på rätt väg. Linnéa är nu mer medveten om vad dom behöver träna på och jag är helt övertygad om att det kommer att bli bättre och bättre. :) Sen blev ju inte dagen sämre av strålande sol och dryga 20 härliga grader!

P & K/ Ponnymorsan

                                                      Snyggt med permanentad lugg tycker Avve! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0