Känsliga magar

Idag har vi (eller snarare den snälle maken) varit och hämtat ett lass med hö igen. Denna gång fick han köra ungefär 5,5 mil enkel väg för att hämta. Vi brukar ju köpa av min farbror som har fantastiskt bra hö, men han har inte riktigt tillräckligt mycket för att vi ska kunna köpa till båda ponnyerna. Och det känns faktiskt som om det skulle vara smidigt om vi kan ge samma hö till dom så att dom kan gå i samma hage i vinter. Det blir så tråkigt när man måste dela på dom.

Så nu måste vi alltså göra så att vi köper en del av min farbror och en del av en fritidsbonde 5,5 mil bort! Det är ju tyvärr inte så många som säljer torrhö längre. Och vad gör man inte för Avves känsliga mage? Nu vet vi ju inte säkert att det är hösilaget som gett honom kolik, men det känns inte riktigt som om man vill chansa och prova med hösilage igen. För fy sjutton vad ont han hade! Det vill vi aldrig mer vara med om! :(

Sen tänkte jag att vi ska köpa finmaskiga hönät att ha i hagen och i Avves box. Det är ju också bra för hans mage om han inte kan äta så fort. Dessutom brukar det ju kunna ha en positiv effekt på krubbitare så då kanske vi slår två flugor i en smäll! ;)

P & K/ Ponnymorsan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0