April, april!

Har ni gått på några aprilskämt idag? Jag tycker att det är ganska kul att läsa tidningarna och lista ut vad som är årets aprilskämt. Det är väl inte alltid som dom får till det. Men årets bästa aprilskämt kommer nog från Hästmagazinet! Eller vad säger ni om det här?


Ryttar-OS: Caprioler i OS-finalen!

(2013-04-01 08:00)
Stilstudie av Patrik Kittel - Scandic i WDM-küren.Patrik Kittel och Scandic - nu ska de göra caprioler i OS-finalen.FOTO: Pelle Wedenamrk

Det var under dressyrtävlingarna i Doha, Qatar, som FEI:s ordförande Haya Al Bint Hussein och FEI:s dressyrgeneral Trond Asmyr presenterade det nya upplägget. I den avgörande GP-küren kommer skolor över marken att tillåtas, bland annat levad och capriole. Rörelserna kommer att få hela koefficient 4, vilket betyder att dressyrsporten kommer att revolutioneras. Dessutom blir OS-finalen den enda tävlijng där tävlingarna ingår, så det blir första gången det sker i tävlingssammanhang. Det fanns en anledning till att Patrik Kittel och Minna Telde var uttagna svenskar på plats. Enligt vad Hästmagazinet erfar utgör de båda svenska dressyrs hemliga spionorganisation SD (Secret Dressage), som utses av förbundskapten Bo Jenå. - Jag kommer att ändra träningsupplägg redan efter EM, säger Patrik Kittel. Det blir inte viken träning som helst. Hästmagaznet kan avslöja att Patrik kommer att sluta tävla under perioden mellan EM och OS 2016 för att enbart koncentrera sig på att lära sig skolorna. - Österrike kommer inte att få delta i dressyr-OS eftersom Spanska hovridskolan ligger i Wien, och de är världens främsta på skolor ovan marken. Samma sak med Frankrike och Saumur, säger Patrik Kittel.
Det är har Secret Dressage har gjort sin största insats. Genom organisationen har Sverige redan tecknat ett exklusivt avtal med Spanska hovridskolan att endast svenska ryttare kan få träna där fram till OS. - Direkt efter EM flyttar jag tiil Wien och kommer att hårdträna där fram till OS, säger Patrik. Hästmagazinet kan också avslöja att Patrik därför kommer att bli huvudnummer när Spanska hovridskolan kommer till Stockholm i september. - Förhoppnigsvis har Scandic hunnit lära sig rörelserna ordentligt, för vi ska visa dem då. Och kan hamn dem inte kör vi ett träningspass inför publiken i Globen ändå, säger Patrik.



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0