Ta igen på gungorna...

...det man förlorat på karusellen. Visst är det så ordspråket lyder? Kom att tänka på det idag, att det ju faktiskt till viss del gäller för oss ponnyföräldrar.

Visst, det är väldigt kostsamt att äga häst. Speciellt när man vill satsa på att träna eller tävla. Men man kanske måste försöka tänka på att man samtidigt sparar pengar på andra håll. Ingen i familjen behöver till exempel ett gymkort. Träningen får man liksom inpå med mockning, hölastning, promenader vid fram- och avskrittning, ridning, hagbygge. You name it.

Man behöver inte tänka på att kosta på sig speciellt mycket andra nöjen. Det finns ändå aldrig varken tid eller ork för det. I vårt fall är det i stort sett bara lillebror som ibland vill ha pengar till bio eller dataspelsevent.

Att skaffa husvagn, båt eller fritidshus är ju VERKLIGEN överkurs. När skulle man kunna nyttja sådana lyxgrejer?? Och av alla icke-häst-familjer jag känner så tror jag knappast att någon lägger ner så lite pengar på kosmetik, handväskor, snygga skor m. m som vi gör! (Att det sedan shoppas en del dyra ridkläder, hästtäcken och schabrak är ju en helt annan femma. Det är ju sånt man MÅSTE ha, eller hur?!)

P & K/ Ponnymorsan

                                                            Hagbygge. En trevlig träningsform! :)



Kommentarer
Postat av: Maria

Bra inlägg:-)

Bara positivt att vara hästägare!!!

2013-04-16 @ 21:34:46
URL: http://maria-hastliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0