Boktipset

Ni som har följt min blogg ett tag vet att det lite då och då brukar dyka upp ett litet boktips. Detta eftersom jag är en bokmal av stora mått. :) Den senaste boken som slukades var Den som dödar draken av Leif GW Persson.

Han har skrivit ett antal böcker om den ytterst osympatiske kriminalkommissarien Evert Bäckström. En antihjälte som är mest intresserad av äta och dricka gott, träffa vackra och villiga damer samt att sätta sina medarbetare i arbete. Ni som varit uppmärksamma på mina tidigare boktips börjar kanske ana en liten röd tråd här. Och ja, ni har rätt. Jag faller lätt för dessa huvudpersoner som kanske inte alltid är så självklara i sin roll som hjälte. Det blir mycket mer intressant när den man läser om inte är så perfekt jämt. Ungefär som det kan vara i verkliga livet. ;)

Historien utspelar sig i Solna där polisen kallas till ett till synes okomplicerat mordfall. Enligt Bäckström handlar det om "ett helt vanligt fyllskallemord". Men efter hand tvingas man inse att det nog inte är fullt så enkelt. Och den vanliga fyllskallen som blev ihjälslagen var kanske inte så vanlig som man trodde.

Det är många intressanta karaktärer som beskrivs, och enligt Leif GW Persson själv så finns det en verklig förlaga till Evert Bäckström. Han har dock aldrig avslöjat vem verklighetens Bäckström är och det kanske är lika bra. Det verkar hur som helst inte vara en person som man skulle vilja träffa. Och ännu mindre arbeta tillsammans med... 

Boken är i alla fall både spännande och rolig och upplösningen på det hela är tämligen oväntad. Att författaren har egna ingående kunskaper i hur det svenska rättsväsendet fungerar gör det hela ännu mer intressant eftersom man kan utgå ifrån att mycket av det som händer i böckerna säkert skulle kunna hända i verkliga livet.

P & K/ Ponnymorsan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0