Träningshelg igen

Det har inte hänt så mycket på hästfronten sista dagarna. Linnéa har återvänt till norrländsk mark vilket såklart innebär betydligt mindre stalltid för mig. Igår och idag har i alla fall juniorerna haft träningsläger. Linnéa valde att hoppa över det för att istället förbereda Avve inför vårens sista Tomasträningar som går av stapeln i helgen.

Imorgon håller Tomas en clinic och Linnéa och Avve kommer att agera visningsekipage. Sedan blir det ett träningspass efter det och ett träningspass på söndag. Clinicen missar jag tyvärr eftersom jag jobbar, men jag hinner i alla fall se slutet av träningspasset.

Vi har under veckan anmält till två tävlingar. Först en träningstävling här hemma den 1/5. Det blir en 1 m och en 1,10. Sedan blir det meeting i Vännäs den 10-12/5. Vi anmälde till totalt 5 klasser den helgen. Vi får se om det kanske blir lite förändringar där, men faktum är att Avve oftast är bäst när han får gå mycket.

Det känns jätteroligt att tävlingssäsongen är igång, men fy tusan vad dyrt det börjar bli! Linnéa har verkligen valt fel sport. Eller fel föräldrar. Det beror på hur man ser det... Man hör folk klaga på hur dyrt det är att ha ungar som spelar hockey, men jag tror att vi ponnyföräldrar leder ligan. Hockeykillarna (ja för det är ju inte riktigt samma villkor för hockeytjejerna) får ju faktiskt vissa kostnader täckta av sina klubbar när dom kommit en bit i karriären. För en satsande tävlingsryttare ökar bara kostnaderna. Hos oss står visserligen klubben för licenskostnaden, men resten får man vackert stå för själv.

Om vi har riktigt riktigt tur så kanske det sitter någon med en någorlunda bra kamera på läktaren i helgen. Det skulle vara roligt att kunna visa lite bra bilder från träningarna eller clinicen. Eller kanske t. o. m en filmsnutt?

P & K/ Ponnymorsan

                                                      Duktiga SRK-ekipage vid fjolårets hemmatävlingar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0