En bra början

Äntligen en lugn stund så att jag kan uppdatera lite! :) Även söndagen skötte Avve sig riktigt bra. Det var ju då lagklassen gick och det var en FEI (förberedande program för ponny). Träningsmässigt är han inte alls där ännu och det var vi alla medvetna om så vi hade verkligen inga förväntningar alls.

Han gör rörelserna men inte med någon vidare kvalitet. Bakdelsvändningar och sluta tycker han är svårt. Hur ska man egentligen flytta fötterna?? Och enkla byten är egentligen mest förnedrande att utföra när man gör så fina RIKTIGA byten! ;) Så det blev lite missar på dom rörelserna, men han gjorde sitt bästa och enligt Linnéa lotsade Julia runt honom så bra som man någonsin kan begära. Jag tror ärligt talat inte att det är så många som hade ridit runt en hopponny i en FEI på 53%. En ponny som man dessutom bara ridit ett fåtal gånger. Vilken lovande ryttare säger jag bara! :)

Roligast av allt var ändå att domaren Roger Olsson skrev väldigt fina ord om Avve på dressyrprotokollen både lördag och söndag. Han tyckte att det är en väldigt fin ponny som kommer att bli riktigt bra! Roligt att höra från en sån "höjdare"! :) Laget slutade till sist på en 3:e plats av fyra lag. Jag tror att dom är väldigt nöjda med det. Bara att dom vann div. 1 och gick vidare till Elitserien var jättebra gjort och nu har dom fått lite rutin så nästa år blir dom farliga! :)

En annan lite lustig sak: Det var med en annan D-ponny i helgen som heter Avalanche! Ett sto! Vi har inte sagt något till Avve. Han tycker ju själv att han är ganska macho så det kanske skulle bli lite jobbigt för honom att veta att han har samma namn som en tjej... ;)

P & K/ Ponnymorsan

                                               Tjuvlånat lagbilden från lagledaren Elenor Hahlin.




Kommentarer
Postat av: Pernilla W Ödlund

Roger Ohlsson är såå himla bra. Han har programridningar här hos oss flera ggr om året och vi försöker alltid hinna med att åka. Han är så bra med barnen/ungdomarna samtidigt som han verkligen kan sin sak!
Kul att det gick så bra för en fina ponny! Nu kanske ni kan satsa på dressyren på riktigt? :D

Svar: Ja det är verkligen roligt när man får såna kommentarer av någon som har så mycket erfarenhet. Han såg att det finns potential! :) Det blir att träna upp styrka och smidighet nu när tävlingssäsongen (tyvärr) är över här uppe så han kan knäcka alla dressyrponnysar till våren! ;)
Maria

2013-10-15 @ 21:50:39
URL: http://pernillaodlund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0