Händelserik kväll på SRK

Oj oj oj! Ikväll var det spännande att vistas på Skellefteå Ridklubb må ni tro! Inte nog med att en unghäst gjorde sitt bästa för att skala av sin matte mot sargväggen och att en annan gjorde övningar av den minst sagt högre skolan under longering. Dessutom kastade Avve av en av Västerbottens duktigaste ponnydressyrryttare på hoppbanan!

Det är nämligen det vi har klurat på nu några dagar. En av lagdeltagarna som är med och rider Ponnyallsvenskan har haft så otur att hennes ponny har blivit skadad så lagom inför sista omgången i Högbo. Därför blev hon tipsad att kolla med oss om hon skulle kunna få låna Avve så att dom ska ha fullt lag. Snacka om att vi blev både förvånade och smickrade! :)

Så ikväll åkte hon upp från Umeå för att provrida honom. Det var upptaget i alla maneger när hon kom så dom började på hoppbanan. Det hade hunnit bli lite mörkt och läskigt och Avve var ganska spänd. När det plötsligt började lastas ur hästar alldeles bredvid så blev det lite för mycket för hans stackars nerver och det blev ett ordentligt luftsprång! Han är så pinsam ibland! 

Tack och lov gick det bra för flickstackaren, och hon är tydligen van vid spralliga hästar så hon var inte speciellt bekymrad. Det gick i alla fall betydligt bättre när dom fick komma in i ridhuset, även om det som sagt var lite livat även där. 

Idag kände hon mest på honom lite och i helgen kommer hon och ska träna för Carre. Sedan hoppas vi att hon ska hinna med ett pass nästa vecka också för helgen därpå bär det av mot Gävle. Om Julia känner att det funkar med Avve så pass bra att hon tycker att det är lönt vill säga.

Han kan ju alla rörelser och kämpar på ganska bra, men han har inte riktigt styrkan att orka samla sig så mycket som skulle behövas. Sista omgången går i FEI´s förberedande program för ponny och det är ju egentligen flera snäpp upp för Avve som aldrig har tävlat på den nivån. Men om allt klaffar och han inte blir spänd så kan han nog kravla sig runt programmet ändå.

Det känns i alla fall superspännande och vi är så glada för att han får chansen och att dom över huvud taget kom att tänka på vår lille prins! 

P & K/ Ponnymorsan

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha...ponnysar ;)
Tur det gick bra i alla fall.
Så himla spännande! :D

2013-10-03 @ 11:05:11
Postat av: Ulrika B.

Oj vad spännande och smickrande att bli tillfrågad att låna ut sin ponny! Lycka till i Högbo!

Svar: Tack! Ja det är verkligen roligt att dom tänkte på vår Avve! Speciellt med tanke på att han mest tävlat hoppning. :)
Maria

2013-10-12 @ 19:16:31
URL: http://www.magicblue.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0