Fullblodsnerver

Ikväll åkte vi med Avve till ridhuset. Planen var att hoppa lite titt-hinder ute på hoppbanan. Dels behövde han få ett pass ute eftersom tävlingarna till helgen är utomhus, dels behöver han få hoppa "läskiga" hinder lite då och då eftersom han har lite problem med nerverna...

När vi kom red dock tävlingsgruppen lektion där. Men skam den som ger sig! Har man bestämt sig så har man, så vi väntade helt enkelt ut dom. Då fick ju dessutom se lite när fina Prillan hoppade. Prillan är en lektionshäst som ridklubben köpte från min systers ridskola. Hon är sportig, lagom stor och väldigt fin. Både jag och Linnéa är lite kära i henne. ;)

Vi byggde i alla fall fram en JÄTTEFARLIG mur med valv, en grind och två "tunnor" under ett hinder. Avve tycker att alla hinder som har något slags hål är fullkomligt livsfarliga! Man vet aldrig vad som gömmer sig i hålen. Det kan t. ex vara ett spöke, en krokodil eller något så läskigt som en zombie! Därför bör man aldrig ens gå i närheten av såna hinder!

Nu är det ju så välordnat att Avve har skaffat sig en matte som är tjurigare än han. Och dessutom ganska orädd. Så efter två väldigt bestämda stopp så hoppade han. Flera gånger till och med. Övriga hinder gick faktiskt ganska bra. Så när han hade hoppat hela banan riktigt bra ett par gånger gav vi oss. Han var i alla fall väldigt pigg och glad så det bådar ju gott för helgen! :)

Det är bara synd att han ska vara så tittig och tro att allt är så farligt. Men det blir bättre och bättre, och när han fått självförtroende som kommer han att hoppa ALLT! :)

P & K/ Ponnymorsan



Kommentarer
Postat av: Lotta

Med Linnea på ryggen kommer det säkert att gå över fort :)

Duktiga Linnea!

2012-05-09 @ 22:15:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0