Vila i veckorna tre

Igår eftermiddag packade vi in ponnyn i transporten och åkte iväg till kliniken för att besikta. Vi har under ett par veckors tid varit i kontakt med en spekulant från södra Sverige som blivit väldigt förtjust i Avve och som tänkte åka upp och träffa oss och provrida om besiktningen gick bra.

Eftersom ingenting någonsin kan få vara lätt när man har häst så gick det naturligtvis åt skogen. Eller nej, det var väl att ta i. Men han var inte helt fräsch vid böjprovet, så besiktningen blev istället en hältutredning. :(

Varken vi eller tränare har märkt av något i ridningen. Avve har ju snarast rört sig bättre än tidigare. Speciellt i traven där han verkligen utvecklats massor sista tiden. En teori är att han fått lite känningar i lederna som en följd av att träningen ändrats och att han fått ett annat rörelseschema än vad han tidigare haft. Man får väl försöka se det positivt: Det var bättre att vi upptäckte det nu när det måste provoceras fram med böjprov än att han skulle hinna bli halt av det. Och det syntes tack och lov ingenting på röntgen så det känns ju jätteskönt.

Nu är lille plutten i alla fall sprutad och ska stå på Metacam i 7 dagar. Han ska skrittas i tre veckor och sedan blir det återbesök på kliniken. Vår spekulant (som verkar hur bra som helst) vill som tur var inte riktigt släppa honom trots detta så vi kommer att hålla kontakten. Jag hoppas och tror att behandlingen kommer att göra susen och att det blir hon som köper honom. Han skulle få ett jättebra liv hos henne. 

Det här var ju givetvis inte vad vi förväntat oss men jag är inte alltför deppad ändå. Man måste sätta saker och ting i ett större perspektiv. I början av april kommer vår familj att genomgå en betydligt större prövning då älskade maken ska opereras och byta två hjärtklaffar. Det är absolut nödvändigt och det kommer med tiden att ge honom orken tillbaka efter att i ett par år successivt blivit allt tröttare. Men dagarna och veckorna efter operationen kommer att bli tuffa och i jämförelse med vad han kommer att gå igenom så känns en liten hälta hos hästen som ett ganska litet problem...

P & K/ Ponnymorsan

 Skönt att sola sig utan täcke en stund! :)



Kommentarer
Postat av: Lotta

Men oj!
Som sagt, livet m häst verkar aldrig bli som man tänkt.
Hoppas att han blir fräsch fort.
Håller alla tummar som går för er när det gäller hjärtoperationen!

Svar: Tack snälla Lotta!
Maria

2014-03-25 @ 22:16:33
Postat av: Ulrika B.

Tråkigt med böjprovet men som du skriver, bättre att det kommer fram nu och han kan behandlas i ett tidigt skede än att det går längre och hästen blir halt. Hoppas han blir friskförklarad snarast.

Min farfar bytte hjärtklaffar och kranskärl här i Umeå för många många år sedan. Då var han över 80 år och vid den tiden den äldsta patienten på Thorax i Umeå som genomgått en sån operation. Han fick ytterligare många många år kvar att leva innan han dog en bra bit över 90 år. Det är fantastiskt vad utveckling och teknik gått frammåt och kan ge folk ett långt och bra liv efter operationer man bara kunde drömma om för mindre än ett sekel sedan.



Svar: Ja jag känner verkligen att han kommer att vara i trygga händer på Thorax. Dom är ju bland de bästa i Sverige på den typen av operationer.
Maria

2014-03-26 @ 12:49:36
URL: http://www.magicblue.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0