Ponnydressyr för fler?

Jag skulle vilja uppmärksamma något roligt som har hänt. Stiftelsen Gothenburg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. I år går en del av stipendiepengarna till Västerbottens Ridsportförbunds satsning på ponnydressyr. Jätttekul! :D
 
Så här står det att läsa på SvRF`s hemsida:
 

Västerbottens Ridsportförbund vill göra en satsning på ponnydressyr i distriktet. Satsningen görs i två steg och syftet är att få fram och behålla förebilder inom sporten, dvs ponnydressyrryttare på elit- och SM-nivå. Förhoppningen är att kunna få en elitserie i ponnydressyr i Zon Polar för att bland annat underlätta resandet för ponnydressyrryttarna som nu tävlar i Zon Nord. Distriktet har börjat satsningen med att utöka antalet dressyrtävlingar för ponny med nationell status från två till fyra. Målet är att Västerbottens Ridsportförbund ska öka intresset för ponnydressyr bland ponnyryttarna och på sätt få fram fler tävlande ponnyeipage på alla nivåer och att ekipage från Västerbottens Ridsportförbund ska kunna vara representerade såväl i Elitserien/lag-SM som på individuella Ponny-SM.


Det här hoppas jag kommer att göra stor nytta då ponnydressyren levt lite i skymundan här uppe sista åren. Det har inte varit speciellt många ekipage på tävlingarna och väldigt få som satsat och ridit på lite högre nivå. När det är så få startande i DM t. ex att man är garanterad en medalj bara man kommer till start då blir ju DM-titeln ganska urvattnad. Det ska bli roligt att se vad stipendiet kommer att leda till. Förhoppningsvis blir det fler som blir sugna på satsa på dressyr i länet.

P & K/ Ponnymorsan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0