Ridskola på vift

De flesta av er har säkert redan hört och läst om det. Men för er som inte vet kan jag berätta att natten mot igår hände det som inte får hända. I stort sett hela styrkan av ridskolehästarna (som sedan skärtorsdag går ute nattetid) skrämdes så till den milda grad att de sprängde hagen och skenade i panik genom hela stan.

35 hästar drog genom bostadsområden, via E:4, genom centrala Skellefteå och ända till byn Varuträsk som ligger ca. 2 mil från ridskolan. Man kan bara föreställa sig skräcken som får en flock hästar att ta sig så långt från sin trygga miljö. 

Som tur var skadades inga människor under varken skenturen eller infångningsarbetet. Hästarna har lite skrapsår, tappade skor och slitna hovar. Någon har behövt sys några stygn, men det verkar tack och lov inte vara några allvarligare skador. 

Vad som skrämde dom så mitt i natten får vi nog aldrig veta säkert, men den troligaste teorin är att det var en björn. Folk har sett en Björn i området tidigare och en person som promenerat förbi hagen med sin björnhund berättade att hunden markerat kraftigt där.

Nu ägnar den duktiga personalen dagarna åt att pyssla om hästarna, laga hagen och ändra på en del rutiner för att minska risken att det händer igen. 

Men nog måste det ha varit mer än en skyddsängel som hade jouren den natten eftersom det ändå slutade så pass bra som det gjorde!

P & K/ Ponnymorsan 

Förstasidesnyhet idag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0