Ponnydressyr

Igår var det ponnydressyr (lokal och regional) på grannklubben Kågedalen. Vi var lite sena med att komma till skott och anmäla så Linnéa kunde tyvärr inte vara med. Hade väl i och för sig trott att det skulle finnas utrymme för efteranmälan med tanke på att dressyrklasserna här uppe ytterst sällan blir fulla. Speciellt inte när det är ponny.

Tyvärr ansåg man nu att det var vettigt att hålla nere antalet starter eftersom man har lektioner på eftermiddagen och då behöver tillgång till manege och ridskolestall. I lätt A:1 där Linnéa hade tänkt efteranmäla sig var det totalt 4 starter (alla kategorier sammanslaget)... Ingen av de andra klasserna hade heller några stora startfält.

Jag kan tycka att det är jättetråkigt för ponnydressyren i Västerbotten att man gör så här. Det finns inte många tävlingar att åka till i distriktet per år. Tänk om då dom som anordnar tävlingar kunde antingen A. arrangera tävling en lördag när man inte har ridskoleverksamhet att ta hänsyn till. Eller B. ha färre klasser så att man faktiskt kan ta emot fler ekipage i varje klass.

Vi får ju såklart skylla oss själva som inte anmälde i tid. Men jag tycker fortfarande att det är ett konstigt resonemang.

Men vi fick i alla fall en trevlig dag på läktaren där vi hejade fram våra klubbkompisar. Samtliga SRK-ekipage gjorde riktigt bra ifrån sig och det blev flera fina placeringar. Jätteroligt att ser hur tjejerna utvecklas tillsammans med sina ponnyer! :)

P & K/ Ponnymorsan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0