Nytt i sadeln

Idag har Avve fått vara med om något spännande! En ny person i sadeln som hopptränar honom! En del av vår nya plan med honom har precis påbörjats. Jennie, en jätteduktig tjej i vår klubb kommer nu att rida honom några gånger och sedan om allt känns bra, starta honom i avd. B på Kågedalens lokala hoppning den 2/6.

Jennie coachade Linnéa litegrann ifjol somras/ höstas. Hon har själv ridit och tävlat ganska mycket både på ponny och stor häst upp till medelsvår hoppning. Vi kände att det kunde vara en bra idé att låta någon annan prova honom. Dels för att få ett utlåtande från en med lite erfarenhet och dels för att ev. bryta ett mönster hos Avve.

Vi kom direkt att tänka på Jennie eftersom hon dessutom rider både bra och mjukt men samtidigt kan vara bestämd när det behövs. Och vilken tur vi hade att hon dessutom kunde tänka sig att ställa upp! :)

Dagens ridpass gick i alla fall riktigt bra. Jag kom när dom nästan hade hoppat klart och Avve såg glad och taggad ut. Han blev stundtals lite stark och ville dra iväg, men hon fick ändå tillbaka honom och det var ju jätteroligt att se honom så hoppsugen igen! :D

P & K/ Ponnymorsan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0