När sommaren kom till Norrland

I helgen har vi verkligen fått en underbar försmak av sommaren här i norr! Strålande sol och välbehövlig värme hela pingsthelgen. :)

Igår var det ju Klubbmästerskap i dressyr och Linnéa och Avve startade i en klass; lätt B:2. Det såg riktigt bra ut på framridningen även om han inte riktigt var så alert och fluffig som han varit på sista tiden. Men det var ju också första riktigt varma dagen så det är väl inte så konstigt om man blir lite slö. Vem blir inte det liksom? ;) Trots en lite trött och varm häst som passade på att visa upp ett av sina snygga byten i mellangaloppen så skrapade dom ihop 63%. Inte något superresultat men helt okej och det räckte till en andraplats. :)

Klubbmästare på både ponny och stor häst blev två av våra duktiga lektionsryttare. Jätteroligt att se fina välmående ridskolehästar ridas av duktiga ambitiösa tjejer! :)

Efter ompyssling av ponnyn, mockning och annat nödvändigt skyndade vi oss hem. Väl hemma kastade vi i oss lunch, slängde på oss bikinin och la oss ute på altanen och steeeekte! Underbart! Kvällen ägnades i soffan med Eurovision Song Contest.

Idag var det så dags för uppstigning i ottan igen. Nu var det nämligen dags för stalljour. Tillsammans med Avves grannes matte och hennes mamma har vi utfodrat alla ca. 20 privathästar och mockat hela ridskolestallet (32 spiltor och 13 boxar). Vi kom dock lindrigt undan eftersom ridskolans hästar går ute nattetid nu på sommaren och bara är inne några timmar på eftermiddagarna under lektionstid. Det är alltså inte så mycket mockning och framför allt inga höpåsar att fylla. :)

Efter mockningen och efter lite välbehövligt fika lånade vi Majas fina ponny Kopia och red ut en timme i skogen. Vi skrittade bl. a en jättedryg uppförsbacke som Avve tyckte var jobbig. Bra träning för honom dock. Det var supermysigt och hästarna var trots värmen pigga och glada.

Sedan var det bara att ta in alla lektionshästar inför aftonens ridlektioner och sedan skyndade vi oss åter hem för lite stekning. :)

P & K/ Ponnymorsan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0