Inte så piggelin

Idag på eftermiddagen skjutsade jag Linnéa till stallet. När vi kom fram såg vi att Avve låg i hagen. Det är någonting som alltid får varningsklockorna att ringa på oss. Visst händer det att han ligger och vilar i hagen, men det har också hänt några gånger att det berott på att han haft ont i magen. Därför åkte jag inte hem direkt som jag tänkt utan vi gick och tittade till honom.

Och inte såg han riktigt kry ut. Vi hämtade hö åt honom och han reste sig upp men var inte alls intresserad av maten. Stod bara och hängde med huvudet. Lilla gubben! :( Så det blev att promenera några varv runt ridhusområdet. Ett par gånger försökte han lägga sig när vi stannade. Usch vad hemskt det är när ens älsklingar inte mår bra!

Vi gick ett bra tag med honom och efter en stund började han ändå se piggare ut i blicken. (Han bajsade en gång när vi tog honom från hagen, men det har han gjort tidigare också när han haft magproblem. Det har inte alltid varit helt stopp). Vi provade att släppa honom i hagen igen, och den här gången började han mumsa på höet! :)

Linnéa hade sedan koll på honom hela eftermiddagen och det verkar som om det är ok nu. Nu kommer vi i alla fall att justera hans mattider litegrann. Tyvärr utfodras det bara tre gånger per dag i stallet och det blir lite för länge mellan måltiderna för Avve tror jag. Vi ska också fixa en ställning så att han kan ha sitt slow-feeding nät i hagen. Det är bara lite krångligt att få det att stå stadigt nu när det fortfarande är snö i hagen. Men det får nog den snälle maken tänka ut någon smart lösning på! ;)

P & K/ Ponnymorsan


                                               Här var det i alla fall bara mysstund och inte magont! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0