Borta bra men hemma bäst

Tänk vad det är skönt ändå att komma hem efter en tävlingsdag! Även om det bara är en dag och inte ett helt meeting så är det ändå en underbar känsla när man tagit hand om hästen så att han har det bra. Man har tömt bilen på grejor och skräp. (Vad man hinner skräpa ner mycket i bilen på en dag!) Fikaväskan är bortstädad och man har duschat länge och varmt. Och man vet att nu har man hela kvällen att bara slappa! :)

Dagen har i alla fall i stort sett avlöpt väl. Vädret har varit super och väglaget perfekt. Till första klassen (90 cm) blev det en lite kort framridning men Avve var ändå fin på framhoppningen så dom tog inte så många språng. Inne på banan var han sedan hur cool som helst och väldigt avspänd och fin! Han galopperade på rytmiskt och bara sökte hinder! Precis som vi vill ha honom och det är ju då han hoppar som bäst. Dom nollade grunden och fick ett stopp i omhoppningen, men det var bara en liten ryttarmiss eftersom Linnéa chansade och red en ganska snäv sväng men inte fick med sig yttersidan riktigt. Men vi var supernöjda! Jag tror aldrig att jag sett honom så avspänd och fin på tävling! :)

Till andra klassen (1 m) hade vi väldigt gott om tid eftersom dom la in en timmes paus (!) mellan klasserna. Vi gick iväg i god tid mot läktaren för att titta lite på B-ponnyerna innan det var dags att göra i ordning Avve igen. Då slår det oss plötsligt: VI HAR JU INTE GÅTT BANAN!! :-O

Snabbt in på banan och vi hann faktiskt gå den nästan två varv! Men då gick vi också i gångtävlingstempo och blev i det närmaste utkörda av speakern! Pinsamt!!

Avve var återigen jättefin på framhoppningen. Aningens piggare bara så det blev någon liten bakutspark. ;) Tyvärr spände han dock till när han kom in på banan av någon anledning. Vilket tydligen gjorde att det blev nödvändigt att stanna på en rektangulär vattenmatta. (Hemma har vi bara runda.) OCH på ett plank med lite text. Det var den klassen det. Suck!

Lite tråkig avslutning förstås, men man ska ju fokusera på det positiva och vi är inte speciellt ledsna ändå. Det var ju första tävlingen för säsongen och han har haft ett tävlingsuppehåll på nästan ett halvår! Det är bara att fortsätta träna!

P & K/ Ponnymorsan



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0