Svåra övningar

Som jag trodde så skötte sig Avve riktigt bra på ridhuset idag. Vilket ju var jätteroligt, men det är ju lite typiskt när man har tänkt komma åt ett problem som inte visar sig just då. Han fick i alla fall göra en övning som tydligen är JÄTTESVÅR! Nämligen att skritta och trava över lite upphöjda bommar. "Visst, hoppa 120 är väl inga problem, men lägg inte fram flera bommar efter varann och förvänta er att jag ska veta hur jag ska förflytta alla mina långa snygga ben!"

Vi börjar med att han ska skritta över tre bommar varav den mittersta är lite upphöjd. Det ska vara ganska  kort mellan bommarna, typ 70 cm. Efter bommarna skrittar man en liten bit och sedan vänder man snävt så att det blir typ en bakdelsvändning.

När han fixat den svåra övningen några gånger övergår vi till trav. Då höjer vi upp alla bommarna och länger bara en liten aning mellan. Även här gör man vändningarna så snävt som möjligt. Det här är jättenyttiga övningar för Avve. Han måste fokusera och kan inte bara flänga på som han vill. Han får även träna på att ha koll på var han sätter tassarna vilket uppenbarligen är väldigt komplicerat. ;) På köpet får han jobba med ryggen så det blir lite styrketräning också!

Han blir i alla fall duktigare och duktigare på det här även om han lätt stressar upp sig när han tagit i någon bom. När han tagit bommarna felfritt i trav ett par gånger fick han hoppa ett räcke på ca. 80 cm några gånger. Oj vad han tyckte att det var roligt! I normala fall blir han annars väldigt lätt nonchalant på så låga hinder och tycker att det är lite löjligt. Men nu är alla hinder roliga!

P & K/ Ponnymorsan

                                       "Ni kan ju prova själva att göra det här med fyra ben!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0