Hat Trick

Vilken kväll vi hade på ridhuset igår! Efter att ha stressat hem från jobbet kopplade vi på hästtransporten och åkte iväg för ett dubbelpass. Linnéa skulle rida både Tucci och Avve. Tucci var först ut och fick bl. a hoppa en linje med tre oxrar med ett galoppsprång mellan. Ganska kort avstånd för att få henne att tänka efter och backa av lite själv.

Hon var pigg och glad och såg riktigt fin ut. Efter ett tag gick jag för att göra i ordning Avve och förväntade mig då att dom skulle passa på att tjuv-höja lite. Evve vet ju att jag tycker att det är lite jobbigt när det blir högt. ;) När jag kom tillbaka till manegen med Avve blev jag dock lite förvånad när oxrarna istället var lägre än när jag gick.

Så småningom kom det fram att Linnéa hade fått smaka på manegebotten. Inte bara en utan TRE gånger! Hat trick för Tucci alltså! ;) Tydligen hade hon plötsligt fått för sig att stanna. Och när hon väl börjat stanna så tycker hon att då kan man lika gärna fortsätta med det. Linnéa fick några ordentliga luftfärder och hade ont i ett finger, rumpan, ett knä och en axel. Inga svåra skador dock, men det måste ha varit några ordentliga stopp för Linnéa är inte den som ramlar av i första taget. Det ska mycket till.

Sedan var det då Avves tur. Han skulle fortsätta att träna på bomövningarna som jag berättat om tidigare. Tanken var också att han skulle få hoppa lite i slutet. Nu blev det inte riktigt så. Han började direkt att stressa upp sig över en annan häst som hoppade och som hade lite lattjolajbans med sin matte efter hindren. ;)

Bomövningarna blev plötsligt inte bara komplicerade utan fullkomligt omöjliga att genomföra. Han förstod inte alls hur han skulle lyfta på fötterna. Antingen hoppade han över allihop eller också stannade han och blev tjurig och slog bakut. Efter många (VÄLDIGT många) om och men så tog han i alla fall bommarna på ett bra sätt och jobbade med ryggen.

Dags för lite galopparbete. Men nu var han stel och ovillig att ställa till vänster. Så det blev ett tufft pass och ingen hoppning. Med facit i hand skulle vi väl ha slutat när dom var klara med bommarna, men det är ju lätt att vara efterklok. Vi får hoppas på bättre förutsättningar nästa gång.

P & K/ Ponnymorsan

                                                      Grattis till ditt hat trick Tucci! :D

Kommentarer
Postat av: Lotta

Ojojoj... Vilken tur att det gick så pass bra som det gjorde för Linnea!
Kanske lika bra att mamman inte var där när dottern fick smaka manegebotten? Inte så kul o se... =(

2013-01-10 @ 15:03:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0