Återblickar

Så här första dagen på nya året kan det vara skönt att blicka tillbaka lite på året som gått innan man tar tag i det nya året. På häst- och tävlingsfronten kan man väl kort summera 2012 med att det började bra men slutade lite tråkigt med skador.

Januari-februari: Bestod till stor del av träningar och uppladdning för tävlingssäsongen. Linnéa och Avve tränade bl. a för Erik Berggren och Carre. Avve var riktigt fin i hoppningen och det kändes som om det kunde bli en bra säsong. Vi hade grymt mycket snö och kallt. Ena helgen när Erik kom var det ca. -34! Huvva!


Erik-träning i januari.




Mars-april
: Träningarna fortsätter. Det anordnas ett par pay & jump på klubben. Linnéa och Avve startar bl. a 110 cm och nollar! :) Ponnytjejerna har kick-off på Boda Borg. Årets första "riktiga" tävling går av stapeln hemma. Många starter och Linnéa och Avve plockade hem en blå och en gul rosett!

I april åkte vi till Vännäs på inomhustävling. Även där blev det en placering. Ponnyn var duktig men lite stressad. Hemfärden blev en skräckupplevelse i snömodd.






Maj: Första helgen i maj hade vi hemmahoppning för stor häst. Vintern var dock inte över och mitt i alltihop fick man flytta tävlingen inomhus. Söndag den helgen tävlade Linnéa båda ponnyerna i dressyr i Kågedalen. Inget lysande resultat då både Tara och Avve var jättespända och "rädda" för vattenpölar på banan. Vi åkte även tillbaka till Vännäs för meeting den 12-13:e. En mycket rolig helg. Avve visade storform och vi hade jättekul med övriga skelleftebor. Tre placeringar av tre möjliga! Bl. a i Mountain Horse Pony Cup och i debuten i 105 cm. Jag fick även hoppa in som ryttarvikarie då Linnéa åkte på klassresa till Göteborg.




Framhoppning i Vännäs med vackra älven i bakgrunden.


Juni: Denna månad började vi med tävling i Södra Umeå. En mycket trevlig tävlingsplats. Ponnyn var duktig i Mountain Horse Pony Cup och dom fick fina stilpoäng av stildomaren Lennart Lindelöw. Debuten i 110 kunde dock inte ha gått så mycket sämre. Två stopp på första hindret och så var den debuten över. :( Vi var med på hästloppis och fick inte sälja så mycket grejer men trevligt var det! Linnéa gick ut nian och lillebror slutade på sin mellanstadieskola så det var mycket aktiviteter kring det och det blev två känslosamma och tårfyllda skolavslutningar! Linnéa åkte iväg till sitt sommarjobb så jag var återigen ryttarvikarie. Jag och Avve hade några riktigt mysiga veckor tillsammans. Ponnyerna gick på sommarbete tillsammans med kusinen från stan.






Juli: Jag och Avve fortsatte med vår träning för att han inte skulle tappa allt för mycket när Linnéa var borta. Det var ofta kallt och regnigt. Semestern började och Linnéa kom så småningom hem med en massa ny inspiration från dressyrstallet där hon jobbat. Sista helgen i juli var planen att vi skulle åka till Vindeln på tävling. Tyvärr hade Avve sträckt sig i ena bogen så det blev tyvärr att stryka från sista omgången i Mountain Horse Pony Cup. :( Jättetråkigt förstås, men som tur var så blev det ingen långvarig historia. Med lite stretching, gymnastik och massage så var prinsen snart i form igen!

Augusti: Äntligen var det dags! Familjen åkte iväg på välförtjänt semester på Kreta i en vecka! Helt underbart efter en annars ganska kall och regnig sommar! Medan vi var i Grekland hade övriga ponnytjejerna träningsläger. Jag fick rida Tara lite när vi kom hem. Linnéa och Avve och Lovisa och Tara var med på Carre-träning. Uppladdningen för dressyr-DM hade börjat! :) Båda tjejerna var jättenöjda med ponnyerna. I slutet av månaden tog vi ponnyerna från betet som började bli ganska dåligt. Det regnade och regnade och regnade.




September: Var på hästloppis igen. Återigen dåliga affärer, men man får ju träffa mycket folk så det gör inte så mycket! :) Linnéa och Avve startade en Pay & Jump som visade sig bli katastrof. Avve snubblade till på framhoppningen och visade ingen hälta efteråt men ville inte hoppa. Helgen efter åkte vi till Luleå för meeting och strök från båda klasserna på söndagen eftersom ponnyn helt tydligt inte var ok. En kotledsinflammation och vrickning gjorde att en lång period med vila påbörjades. :( Tara fick hoppa in som tävlingsponny och startade i Kågedalen den 23:e. Superduktig var hon tanten och en tredjeplacering blev resultatet! :) Linnéa började rida Cortucci och var med på träning för Tomas Torgerssen. Vi var på intressant clinic med Patrik Kittel. Tara förbereddes för hemmadressyr.


Glad Tara på prisutdelning i Kågedalen! :)


Linnéa och Cortucci på Tomas-träning.


Oktober-november:Både Tucci och Tara fick gå på Carre-träning. Tara var i mycket bra form inför hemmatävlingarna. 13-14:e hade vi ponnydressyr hemma med DM. Lyckade tävlingar men få starter tyvärr. Tara var superduktig och fick en förstaplacering! :) Tänk att våran lilla vita racer skulle bli en sån duktig dressyrponny! Vi var på återbesök med Avve på kliniken och han blev friskförklarad! Tyvärr drabbades han även av en ordentlig mugginfektion p. g. a den extremt regniga hösten. Linnéa startade på Krafthoppet med Tucci och dom var jätteduktiga. Fina resultat med en placering! Fortsatta träningar för Tomas och Avve fortsatte sin igångsättning.






December: Tomas-träning, advent, genrep och Luciashow. Skellefteå Ridklubb blir utsedd till Årets Ridskola på Ryttargalan i Stockholm. Tara gör illa sig i hagen och haltar på ena fram. Alltså blir det lite vintervila för henne. Sent omsider kommer snön och då slutar det aldrig snöa! Året slutar dock med plusgrader vilket i stort sett ALDRIG händer här uppe! Både jag och Linnéa gör illa ryggen och den snälle maken får rycka in i stallet. Linnéa tränar med Avve för Carre och han får ÄNTLIGEN börja hoppa igen! :)



GOTT NYTT ÅR!!/ Ponnymorsan
















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0