Pigga hästar

Man märker tydligt att underlaget ute just nu är helt kasst. Igår var det meningen att Linnéa skulle rida Tucci på ridhuset. Tyvärr hade hon slagit upp ett sår i hagen så det fick bli Evves andra häst Maverick istället. Vi passade även på att ta med båda ponnyerna så att dom skulle få bli ordentligt ridna.

Först på tur var en laddad Mave. Han kan även i normala fall vara ganska busig, och igår lyste det ur ögonen på honom redan innan vi gått in i manegen! :) Och mycket riktigt. Redan i skritten sköt han rygg och Linnéa satt helt plötsligt på manegebotten istället för på hästryggen! Efter diverse bus och en hel del galopp blev han dock riktigt fin. Dom tog även några små språng och det var mycket luft i dom sprången kan jag säga! ;)

Sedan var det ponnyernas tur. Jag red först Tara och Linnéa red Avve. Efter en stund blev dock Linnéa så Tara-sugen så då bytte vi ponnyer. Och naturligtvis slutade Taras seriösa dressyrträning i samma stund som Linnéa satt upp! Mycket bus blev det! Hon fick till och med "tjuvhoppa" ett par hinder på ca. 40 cm. Taras huvud stod rakt upp mot hindret, öronen var superspetsade och efter hindret gjorde hon bakutsparkar efter hela långsidan! :D Jag var nästan orolig att hon skulle bli så glad att hon fick en hjärtinfarkt!

Det var dock fler hästar som var lite överladdade. Det småbockades, galopperades och tjöt lite här och var i manegen. Tydligen är det många hästar som har lite överskottsenergi just nu. Hoppas verkligen att det kommer lite lagom med snö nu så att det går att rida ute i fler gångarter än skritt.

P & K/ Ponnymorsan

                                                            Avve var faktiskt lugnast av alla igår! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0