It goes on and on and on...

Snart slutar ni väl läsa min blogg. Jag menar, det har ju inte varit så mycket positivt på sista tiden. Tyvärr fortsätter tråkigheterna. Men jag kan ju börja med ljusglimtarna i alla fall!

Avves mugg/sår/svullnad blir bättre och bättre. Det är fortfarande inte bra, han har en ordentlig spricka i karleden vänster bak. Men det är mindre geggigt i såret och benet är betydligt mindre svullet så det går då åt rätt håll. Nu har det äntligen blivit kallt och kommit lite snö också så nu finns ju även de yttre förutsättningarna för en läkning. :) Igår fick vi hem Benevix-salvan som jag beställt från ATG-kliniken i Södertörn så från och med igår kväll behandlar vi med den.

En annan positiv sak är att Tucci som Linnéa brukar rida är helt fräsch nu. Enligt rapporter från Evve är hon väldigt pigg, så det kan nog bli kul på Tomas-träningarna i helgen! ;)

Så till det mindre roliga. Nu är även Tara halt. :( Det syns ingenting i skritten men hon är tydligt halt i traven. Vänster fram vad vi kan se. Hon är inte svullen och hoven verkar ok. Men Chrille var snäll och hjälpte mig att kolla henne idag och hon reagerade när han böjde i kotan. Vem vet vad hon har lyckats med, men hon kan ju ha trampat snett eller gjort något konstigt i hagen.

Med tanke på hennes ålder och tidigare rätt allvarliga senskada så blir man ju livrädd när hon inte är fräsch. Hon är ju våran lilla prinsessa och det går bara inte att föreställa sig hur hemskt det kommer att bli den dagen hon inte finns längre. Men nu ska hon i alla fall få ta det lugnt och bara skritta resten av veckan så får vi se hur det ser ut sedan.

Som grädde på moset och pricken över i så gick inte vår gamla hästtransport igenom besiktningen igår. :( Vi har ju länge haft fri tillgång till vår snälle stallägares hästtransport, men nu behöver han den själv till sina hästar i Umeå så då skulle vi börja använda våran. Men nu blir det att lägga ut pengar på att fixa den fula tingesten innan vi kan använda den. Surt!

P & K/ Ponnymorsan

                                                                                            Vrålåket! ;)

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Åh det finns fler som har olyckor som bara följer på varandra :(
Berätta mer om Benevix-salvan? Vad är det och hur ska man använda den? Vi bor ju ett stenkast från just ATG Södertörn så jag kan ju svänga förbi och köpa. Vi har flera hästar med mugg som aldrig vill läka och några som haft på ett ben och nu fått på ett till eller flera till. Vi får nog vänta på kyla och snö i alla fall några dagar till.
Hoppas prinsessan blir bra snart igen, att det bara är en liten lättare vrickning eller dyl!

Svar: Ja visst blir man less! Har ju som sagt inte provat Benevix själv tidigare. Men det är en salva som man smörjer på muggen. Vi tvättar först med Klorhexidinschampo eller Hibiscrub. Man låter det sitta och verka i 10-15 min. innan det sköljs bort. Sedan torkar man torrt och smörjer på Benevix. På kliniken har dom haft mycket goda erfarenheter av den även på hästar där man provat allt och inget funkat. Lycka till med era sjuklingar! Vi får väl hålla tummarna åt varandra! ;)
Maria

2012-11-27 @ 22:12:50
URL: http://pernillaodlund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0