Too little too late

Citat från tidningenridsport.se:

Orättvisa bidrag i Gnesta

26 mars 2012

Sverige I Gnesta kommun går merparten av de kommunala fritidsbidragen till idrotter som domineras av pojkar. Detta kan komma att ändras när kommunens nya jämställdhetsprojekt inleds.

 

Sedan 2010 jobbar Gnesta kommun med ett projekt som heter Hållbar jämställdhet. Nu har turen kommit till en översyn av föreningsstöden som kommunen delar ut.
- Mer föreningsstöd går till idrottssföreningar med störst andel pojkar. Och kommunens ungdomsgård besöks av bara 20 procent flickor, säger jämställdhetsstrategen Karina Solax Stridh till Södermanlands Nyheter.

Gnesta kommun lägger ungefär en miljon kronor på projektet.
- Allt vi sett hittills tyder på att vi ger olika service till män och kvinnor, säger Karina Solax Stridh.

Under våren ska politikerna i flera olika nämnder utbildas i Gnesta kommuns nya jämställdhetsmodell.


(Citat från tidningenridsport.se)


Det här kan ju verka jättebra och jag antar att Gnesta kommun kommer att slå sig för bröstet och säga: "Titta vad vi är bra på jämställdhet! Vi satsar en massa pengar på ett projekt för att få en mer jämställd fritid i kommunen!"

Tyvärr kommer det några år för sent. Gnesta hade en helt fantastisk liten ridskola. En väl fungerande ridskola med mycket välutbildad och meriterad personal. Med en genomtänkt pedagogik där man såg varje elev för den man är. En ridskola som (precis som många andra ridskolor) fungerade som en fritidsgård för traktens barn och ungdomar som tillbringade en vettig fritid på anläggningen.

När tiderna blev lite hårdare och man behövde lite stöd från kommunen för att kunna göra dom satsningar som behövdes för en fortsatt fantastisk verksamhet så var inte Gnesta kommun särskilt intresserade av jämställdhet. Trots upprepade uppvaktningar så valde de ansvariga i kommunen att kallt stå med armarna i kors och se på när man tvingades avveckla verksamheten.

Det är jättebra att man nu vill bättra sig. Men tyvärr är det för sent. Gnesta Ridskola som den då var kommer inte tillbaka. Man hade chansen att verkligen ha anledning att slå sig för bröstet och säga: "Titta vad bra vi är på jämställdhet! Se bara vilken fin verksamhet vi satsar på för tjejer!" Tyvärr valde man bort den chansen...

P & K/ Ponnymorsan



 Gnesta Ridskola i Sörmland - ett minne blott


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0