Våra ponnyer Del 2

Avalanche
F. 2001
E. Corrival xx - Wärnanäs Ulrik
Sv. ridponny
Mörkbrun
148 cm


För drygt ett år sedan bestämde vi oss för att köpa en till ponny. Linnéa kunde ju inte längre hoppa med Tara men ville verkligen fortsätta att satsa och försöka komma så högt upp i klasserna som möjligt. Så nu blev det till att börja lusläsa hästannonser igen. Det fanns ju många fina D-ponnyer men tyvärr inte så många i Norrland. Därför kom vi fram till att försöka "samla ihop" ett antal ponnyer och skicka ner Linnéa till hennes moster som bor i Stockholmstrakten. Då kunde dom tillsammans åka och provrida flera ponnyer och förhoppningsvis hitta Den Rätta. :)

Det här var en ganska turbulent tid för vår familj. Maken lades in på sjukhus med en allvarlig hjärtsäcksinflammation och var riktigt dålig. Samtidigt var vi ju oroliga över Tara eftersom vi fortfarande inte visste om hennes skada skulle läka. Och mitt i allt detta skulle vi då försöka hitta en ny familjemedlem. Eftersom maken som sagt är en väldigt snäll och uppoffrande person så engagerade han sig så gott han kunde från sjuksängen.

Linnéa och moster Carre åkte under några intensiva dagar 140 mil (!) runtom i mellansverige och provade ponnyer. En av dessa var Avve. I slutändan stod det mellan Avve och ett jättfint sto som Linnéa också var väldigt förtjust i.

Efter många diskussioner fram och tillbaka så var i alla fall Avve vårt förstahandsval. Den fantastiske maken ringde och dealade med ägarna från sjuksängen, veterinären hade ingenting att anmärka och en afton i maj klev en mörk långbent snygging vid namn Avalanche ut ur Grens hästbuss och in i våra liv! :)

Avve har ju ganska mycket fullblod i sig och det gör väl att nerverna sitter lite på utsidan ibland. Men han är en väldigt trevlig ponny. Han har en fantastisk hoppteknik och även riktigt fina gångarter. Det blev några tävlingar i höstas men mest i träningssyfte. I vår blir det lite mer på allvar och det ska bli riktigt spännande att se vad all träning i vinter har gett! :)


                                   

                                     Avalanche! Visst är han en riktig pudding! :)


Kommentarer
Postat av: Carre

Härligt Lillasyster du är ju en dold bloggartalang!!!

Fast egentligen vore det ju konstigt om du inte kunde skriva, med dina goda betyg i skolan & mediautbildning efter gymnasiet, så jag är inte förvånad - men lite stolt!

Ha en skön lördagkväll!

Ubbe står & fixar det sista med förrätten, sen är det Röding till varmrätt & nån hemlig efterrätt...

Nu kommer våran middagsgäst - grannen Anna!

Byebye!

2012-02-18 @ 18:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0