Våra ponnyer Del 1

Tänkte att jag kanske skulle presentera våra ponnyer litegrann. Vi har ju två stycken så jag börjar väl med vår första ponny. (Jag säger oftast våra ponnyer. När dom är besvärliga eller tjuriga så är dom dotterns ponnyer) ;)

Tara

F. 1991
Okänd härstamning
Svensk Ridponny
Flugskimmel
137,5 cm i mankhöjd

Tara köpte vi som läromästare till Linnèa 2007. Linnéa var då 11 år och vi hade bestämt oss för att hon skulle få sig en egen ponny efter att ha gått på ridskola i fyra år.

Vi hade hållit utkik på hästannonser ett tag och även varit och provridit ett par ponnyer. Taras annons hade vi tittat på många gånger och både jag och Linnéa tyckte att hon verkade jättefin men hon var lite för dyr. Efter att ha pratat med en bekant som kände Taras ägare så ringde jag i allla fall och frågade lite om henne.

Det lät ju helt perfekt! En lite äldre ponny men ännu inte gammal. Pigg och fräsch och hade hoppat ganska höga klasser så hon kunde ju ganska mycket. Vi bestämde oss för att åka och provrida. Vi blev väldigt förtjusta i den lilla söta skimmeln som gnäggade i hagen när vi kom. Provridningen gick också bra. Hon var ju ganska pigg men väldigt lydig och snäll och ingen galenpanna! :)

Ägarna tyckte nog att vi verkade vara en bra familj för Tara för dom gick ner i pris och när veterinärbesiktningen gick bra så var ju saken klar! Tara blev vår ponny! Och det har vi aldrig ångrat! Hon är en fantastisk läromästare som anpassar sig efter ryttaren. I början var hon snäll som ett lamm och busade aldrig med Linnéa. Ju duktigare Linnéa blev desto mer kunde Tara busa till det lite. Just for the fun of it! :)

Tillsammans har Linnéa och Tara plockat många rosetter. Mest i hoppning förstås men även i dressyr. För ett år sedan hade vi egentligen tänkt sälja Tara för att köpa en större ponny. Tyvärr blev hon då skadad i ett framben och rehabiliterades i nästan ett halvår. Efter det får hon inte hoppa mer och det känns inte alls rätt att sälja henne när man inte kan vara helt säker på hur en ny ägare skulle rida henne. Därför bor hon kvar och har nu två delfodervärdar som tar hand om henne på ett fantastiskt bra sätt! Det känns jättebra och dessutom får vi ju fortfarande rida henne ibland. Och ännu vid 21 års ålder så är hon pigg som en femåring när man rider ut!


  
                                 

                                Älskade lilla Tara som alltid är lika glad och älskar livet! <3



Kommentarer
Postat av: Ebba

favorit ponnysarna från vinterponnyer!

2012-03-10 @ 10:11:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0