Lååång dag igår...

Hade egentligen tänkt vänta med att skriva om gårdagens tävling tills jag hade någon kul bild, men jag får väl lägga in några bilder senare. Vi hade ju med vår alldeles egen fotograf, Tove Söderström! :)

Kl. 04.15 ringde väckarklockan och drygt 6 åkte vi iväg mot Vännäs. Strålande sol om än ganska kallt var det när vi åkte, snacka om att vädret kan ändras snabbt! Vi hade ganska höga förväntningar eftersom Vännäs alltid brukar ha väldigt trevliga och välarrangerade tävlingar.

Den här tävlingen sattes dock in i tävlingsterminen med ganska kort varsel vilket märktes ganska tydligt. När vi parkerade transporten insåg vi att det skulle bli ganska geggigt på parkeringen när det blev lite varmare under dagen. Det kan man ju dock inte göra så mycket åt. Det är ju vår och anläggningen har dom parkeringar dom har.

När tävlingarna satte igång kändes det som om allt var fixat lite i sista sekunden. Framridningen var katastrof, bara gegga och djupa spår där man kört något slags fordon. Framhoppningen var placerad i det nya ridhuset, vilket ju i och för sig var bra. Helt okej underlag och gott om plats. Men man fick gå runt hela det gamla ridhuset för att komma till insläppet så det gällde att vara på hugget för att ha koll på när man skulle gå från framhoppningen.

Till 3:e klassen (Linnéas andra klass för dagen) fanns det helt plötsligt ingen funktionär på framhoppningen som höll koll på vilka som fick vara där inne. Och tyvärr är det tydligen så att har man "rätt" tränare eller kommer från "rätt" klubb så traskar man helt sonika in på framhoppningen när det behagar en! Och inte går man ut därifrån heller fastän den som egentligen står på tur kommit in! Grrr!

I första klassen var Linnéa och Avve felfria och hade ganska bra tid i omhoppningen. De red näst sist så vi var ganska säkra på att dom skulle bli placerade, men vi hade ju inte riktigt koll på vad dom andra hade för tid. När det så var dags för prisutdelning så var förvirringen total bland ekipagen som väntade utanför ridhuset. Man hörde ingenting vad som sades i högtalarna och ingen kom dit ut och sa något. Till slut chansade insläpparen på vilka som skulle in och det blev i alla fall rätt. Linnéa blev 4:a och fick en jättesnygg röd rosett! :) När dom skulle rida ärevarvet så höll dom dock på att rida på några små barn som av någon anledning hjälpte till med prisutdelningen! Vilket säkerhetstänkande!

Det värsta var nog i alla fall in- och utsläppet i lätt B. Ekipagen släpptes in och ut vid samma ställe. Då är det ju väldigt viktigt att den som står i insläppet har full koll så att inga hästar möts och sparkar varandra. När Linnéa skulle in frågade hon tjejen som stod där om ekipaget före var på väg ut. "Nää, du kan nog gå in nu" svarade den stackars lilla flickan osäkert. Linnéa går in och samtidigt kommer naturligtvis den andra ponnyn ut. Varpå Avve var några centimeter från att bli sparkad! Suck!

I den klassen var Avve betydligt mer spänd av en massa orsaker så det blev ett stopp på ett "titt-hinder", men i övrigt var han jätteduktig så vi var ändå helt nöjda med dagens insats! :)

Hemresan orkar jag inte skriva så mycket om. När det var dags att åka hade det börja snöa och blåsa ganska rejält. E4:an var en enda sörja och jag kan bara säga att det var den värsta biltur jag varit med om!

Nog klagat! Den 12-13/5 är det utomhustävling i Vännäs igen och då kommer det garanterat att vara hur bra som helst! :)

P & K/ Ponnymorsan

                     

                                                     Bjussar i alla fall på en bild av rosetten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0