La Vena

Igår var det dags för ett inhopp med Torsdagstanterna igen. :) Måste verkligen säga att det är världens härligaste ridgäng! En samling "tjejer" i varierande åldrar som alla har passionen för hästar och ridning gemensamt.

Igår stod det dressyr på schemat och jag fick rida ett fullblodssto som heter La Vena. La Vena är född 1990 och har tidigare i sitt liv haft föl. Hon har svankrygg och hängmage, men man ska inte låta sig luras av hennes utseende. Hon är riktigt sportig och jätterolig att rida! Pigg och glad och gör alltid rätt om ryttaren gör rätt. Hon kan lätt bli lite övertaggad om det blir mycket galoppövningar och när det är hoppning.

Igår tränade vi mycket på serpentinbågar där vi red lite sidvärts i bågarna. Vi varierade åt vilket håll vi skulle flytta hästens bakdel. Det var jätteroligt och La Vena var riktigt duktig. Hon kunde till och med ställa sig lite åt vänster vilket hon annars har lite svårt för.

Sen fick jag även lägga in lite travökningar på långsidan vilket är La Venas specialitet! Ingen av ridskolehästarna kan öka traven som La Vena kan! :) Hon tycker också att det är väldigt roligt, hon vet direkt vad hon ska göra när man driver på henne lite och sedan vill hon bara öka varenda gång man passerar den långsidan! :D

Nu är det i alla fall helg igen. Veckorna går så fruktansvärt nu tycker jag. Man hinner verkligen inte med. Den här helgen har vi inga tävlingar eller träningar inplanerade. Ganska skönt faktiskt. Ibland behöver man bara får vara hemma och fixa.

P & K/ Ponnymorsan
 
                                                 
                                                                                  La Vena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0