Erik-kurs

I helgen har Erik Berggren varit i Skellefteå och haft hoppträningar. Linnéa och Avve var ju med och tränade såklart! :) Erik är helt klart den bästa tränaren som Linnéa hoppat för. Han är otroligt pedagogisk och noggrann med alla detaljer. Även i framridningen har han stenkoll på allt och inget slarv släpps igenom. Dessutom behåller han lugnet i alla situationer vilket känns viktigt när det är många hästar i manegen samtidigt och dessutom många unga ryttare.

Jag tror att det var många som fick en och annan aha-upplevelse under helgens pass. Även bland oss som satt på läktaren. Tyvärr hör man ju inte riktigt allt som sägs i manegen, men ett och annat snappar man ju upp och man lär sig faktiskt ganska mycket av att sitta och titta.

Igår var Avve nästan mer uppe i taket än nere på marken. Han var helt galen och bockade mer än någonsin! Det är nog jobbigare för mig att se på än det är för Linnéa att rida. Hon börjar ju vara ganska van vid hans konster och brukar bara skratta. Men till och med hon tyckte nog att det blev lite för mycket för hon var lite irriterad på honom. Själva hoppningen gick ganska bra, men Avve fick lite straffkommendering av Erik och fick galoppera några "straffvarv" för att lugna ner sig lite. ;)

Idag var han lugnare och hoppade också bättre eftersom han var mer avslappnad. I slutet hoppade dom en bana som nog låg på ca. 1,20. Höjden på hindren har han ju aldrig några problem med. Med hans kapacitet skulle han med lätthet kunna hoppa små hus om han fick! ;)

Nu blir det att hoppa i duschen och sedan bänka sig framför tv´n för att se värlscupfinalen i hoppning. Heja RGB!!

P & K/ Ponnymorsan

                  

                                                                   Fin-Avve i Vännäs


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0